Potrebna Proxmox pomoć na So You Start hostingu

Pozdrav ekipa,

Ovako danas sam uzeo kod soyoustart server i /28 block.
Instaliro proxmox i kreiram CT vm. Za svaki ip sam kreirao MAC adresu u sys manageru.
Popunio sve dodo mac adresu IP koji zelim dodjelit vmu recimo 123.123.123.12/32 i gateway primarni IP od servera na kraju .254 recimo IP 11.11.11.12 je od servera na kraju umjesto 12 dodo 254

u interfaces sam po ovh wiki dodo taj block no nikako nemrem pingat IP niti se konektat,a preko console radi.

Link za interfaces conf https://justpaste.it/16hwh

Ako neko zna ako moze pomoc kako da sredim bio bi vrlo zahvalan.Inace prvi put ovo radim.

Koliko znam, MAC adrese ne mozes kreirati ti kao admin nego kada se kreira mrezna kartica, hypervisor sam izgenerise MAC za novu mreznu karticu.

Mrezna maska ti je pogresna. /32 znaci samo jednu IP u toj mrezi. A to ti znaci da nemas ni gateway, ni broadcast adresu, ni adresu za vm.

Preko konzole radi sta? Mreza ili ti radi konzolni pristup VM-u?

Cisto pitanje: ako si kupio /28 block sto ne probas obicnu konfiguraciju bez routiranja? https://pve.proxmox.com/wiki/Network_Configuration . Cisto da vidis da li radi.

Hvala na pomoci,ali uspio sam rijesit.
Ako nekome ce pomoc kod ovha ne treba nista radit samo u proxmox dodat IP i mac adresu koja je dodjeljena ipu i to je to :smile:

Ako nije tajna, koliko kosta /28 block? (Ok, nasao sam,free je)

Nego jedno pitanje za diskusiju:
Zasto si izabrao proxmox a ne npr. esxi?

Može biti /32 kao dodatni ip i to se zove Pointopoint IP ili “Routed network” - možeš više saznati na https://wiki.hetzner.de/index.php/Proxmox_VE/en

Eh da bar je free hahaha /28 platis 40€ jednokratno
Znaci za svaki server imas free /28 samo platis taj setup fee

Evo da ti iskreno kazem ne znam ni sam. To mi prvo palo na pamet pa vidio da sys ima gotov template za to i ima kreairanje usera za svaki vm.

Inace je vrlo lagano za sredit gotovo sve za 2-3min. Automatski template download ima.Samo kod kreiranja CT-a treba primary dns dodat OVH-ov dns server inace nece radit

Jel to kreces u reseller biznis?

Ma ne da mislim nesto ozbiljnije presao bi na SolusVM,a ovo mi je cisto dovoljno jer imam par klijenata pa mi je sve lakse ovako odradivat kad je sve na jednom serveru i sam se brinem o njemu.
Ali ukoliko neko treba KVM nek se javi mozemo se dogovorit sve za nesto jeftinije jer ce mi mjesta ostat na serveru :slight_smile:


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact