Potvrde uplate unutar banke

Klijent ima shop u woocommercu. I interesira ga da li je moguće da lovi uplate preko bankovnih transakcija da provjeri da li su uplaćene, tipa neki autmatizam.

Nisam to radio još pa me interesira kako se to radi.

Znam da ZABA ima svakakvih apija, no da li itko ima iskustvo u tome? Za bilo koju banku.

Priznajem da mi nije jasan upit.

Nekada davno sam radio s T-Com PayWay sustavom.
Postojala je povratna poruka o statusu transakcije. Siguran sam da na isti/sličan način funkcioniraju svi payment sustavi.

Ako nisu kartice u pitanju, najlakše je pratiti preko izvoda. Sve banke imaju neki način exporta izvoda, samo je potrebno pronaći najbolji model povezivanja uplate sa ponudom - preko iznosa i broja ponude.

Radi se o naplatama koje su mimo thirpary sustava, dakle obične bankovne uplate.

Onaj koji vodi shop nema uvid u račun, nego putem treće osobe prima ako je uplata napravljena. Pa onda zaključuje narudžbe.

kako nema niti spoja na skladište, ni išta, jako sporo.

Pa se traži ako ima kakava opcija da se pokupi kada je uplata izvršena. Tipa po broju na poziv i sl.

Nemoguce. Bar u HR bankama.
Revolut je druga prica…

Zvao ZABU ništa tako nema.

Koliko znam, takvo nešto ne postoji.

Možda da se napravi sistem koji provjerava mailove, kada bi bila isporuka od banke o svkoj uplati, pa onda da u title, body ili negdje traži opis, pa… :slight_smile:
Ništa ručno putem dvije osobe.

Neke banke šalju izvod na mail. Nisam čuo da šalju mail za svaki priljev, ali tko će ih znati. Možda i to rade uz adekvatnu naknadu.

SMS šalju neke , no to je samo onak, kako bi moglo, no eto nisam se susreo s tim, a mora biti neki sistem pogotovo za velike firme, pa ne rade sve to ljudi.

Sve rade ljudi. Bar u HR.
Automatsko slanje izvoda (izvadaka) postoji kod vecine banaka za poslovne korisnike. Ali to u konkretnoj situaciji ne rjesava stvar.
Individualno slanje obavijesti za dolazne transakcije dostupno je samo kod pojedinih banaka i to iskljucivo za uplate iz inozemstva (SEPA i NON-SEPA). Konkretno: Erste ima tu opciju, OTP nema.
Lp

Trebalo bi da banka ima notifikacije preko android aplikacije za svaku uplatu?

Baš neki dan sam vidio da su takvo nešto implementirali u e-racune ( program za izradu racuna ,knjizenje, spajanje na webshop itd ).

https://e-racuni.com/Croatian/p-1003713

Pogledaj makar tu psd2 direktivu ili pokusaj vidjeti preko e-racuni programa.