Povezivanje i slanje podataka sa barkod skenera/terminala

Pozdrav, trebao bih informacije o mogucnosti slanja podatala sa barkod skenera/citaca/terminala na neku aplikaciju ili u bazu ili opcenito programiranje takvih terminala, bilo kakvo iskustvo bi bilo super.

thx

1 Like

Barkod skener emulira tipkovnicu. Ne znam na kakvu točno implementaciju misliš, međutim to je osnovna stvar koju barcode skener radi. Dakle, staviš neko text input polje (nema veze s kojim razvojnim programom radiš, možeš i sa web aplikacijom), stavi kursor u to polje i skeniraj barcode - u polje će ti se ispisati code sa barcodea. Ovisno o skeneru (kako je podešen), nakon što skenira code, odmah šalje i “tab” ili “enter” signal (za prelazak na iduće polje). Ukratko.

Programiranje takvih terminala je u stvari jednostavnije jer kao što dmitercic kaže, njihov čitač vraća podatke kao da su uneseni kroz tipkovnicu.

Nedavno sam radio program za barcode čitač (MT 6320). Prvo sam se naivno zaletio i isprogramirao da čita QR code putem kamere što je bio debeli fail.
Nakon toga sam preštrikao (puno jednostavnije) da čita sa svojeg čitača (što mu je i primarna namjena) i sve je radilo puno bolje jer taj čitač “baca” snop i može čitati u mraku što kamera ne može.

Pitaj što te točno zanima.

dmitrecic i tmac, thx za odgovore, vise manje kuzim kako bi trebalo raditi, simulacija tipkovnice nakon skeniranja. ja trebam za specificnu namjenu, imati cu java web app koju bi korisnik otvorio na terminalu i onda na mjesto broja “artikla/necega” poskenirao bar kod (1D vjerojatno) i nastavio skenirati vise njih. Zanima me jel moguce napraviti na terminalu da se poziva neki api na klik ili da se programira neka od funkcionalnih tipki. moguca je i opcija da se uzme android terminal pa na njega staviti android app koja ce onda pozivati apije na serveru recimo.

Vrlo slično sam i ja radio. Aplikacija je na androidu (zahvala članu foruma koji me ljubazno usmjerio na android), a umjesto API-ja se direktno spajam na bazu jer je moja aplikacija namjenjena za rad u lokalnoj mreži na lokalnoj bazi.

Jednostavno se isprogramira da se nakon čitanja koda poziva određena procka.

Zapravo i ovo ce biti unutar iste mreze server i uredjaj, samo je wifi na koji ce morati biti spojen terminal i biti ce bitno da se salje lista nekih “kodova” s terminala na web app, znaci zapravo samo kao da sam tipkovnicom upisao nesto.

Druga funkcija ce biti pozivanje apija s nekim kodom sto skenira, vjerujem da je easy.

Nije mi baš jasno na kakvo slanje “kodova” misliš. Kako si napisao djeluje mi kao “remote” pristup :slight_smile:

Ma tipa skenira bar kod na nekom proizvodu i tako ide do 20-ak njih, i onda tu listu salje na API. Vjerojatno ce trebati dodati zerez poslije svakog scanna