Pozicioniranje na google-u

pozz,

imam veliki problem naime kad upisem svoju domenu na google moj sajt je tek 3. po redu a upisem svoju domenu npr. upisem domena1 a on mi pokaze domena5 i tek na trecem mjestu domena1 ? kako mogu to popraviti da kad upisem svoju domenu budem prvi na google-u ?

hvala.

Koliko Ti je site star? Da bi bio bolji na Google poziciji potrebno je skupiti što više backlinkova, te također ovisi kako je stranica napravljena je li dobro optimizirana za tražilice (SEO).
Pošalji link stranice i moći ćeš dobiti više informacija kako svoju stranicu podići…

Vidi se da si pocetnik pa preporucam da nadjes neke dobre teme (noob tutoriali) ako ne ovdje na forumu onda na nekom drugom , sta trebas znat je ON PAGE i OFF PAGE SEO

Eh, Google ranking je stvar na koju možeš imati utjecaja, ali ne možeš kontrolirati 100%, toga moraš biti svjesan. Sve što je Borg reko… yes.

Samo pazi sa slanjem linka po forumu, forum je javan a google sve vidi. Ja osobno ne volim stavljati linkove na svoje webove po forumima da mi se ne desi da počnu forumske teme istrčavati na googlu kad netko traži taj web… :wink:

Nego, da li se radi o poslovnoj stranici? Evo jedan tip: ako je stranica za firmu ili nešto slično, jako pomaže da otvoriš Google Places for Business account, i ispuniš profil sa što više moguće informacija. Također ako se radi o firmi dobro je i postojati na društvenim mrežama, i imati na svom webu link na facebook page i twitter i slično. Negdje sam čitala čak da Google gleda i Linked In accounte pa traži da li ima nekoga zaposlenog u toj i toj firmi. Pa ako može povezati stranicu sa firmom (što može ako imaš places for business account) onda ti malo poraste ranking. Treba naravno imati i puno drugih stranica koje linkaju na tebe, ali pazi da nikako ne stavljaš link na takozvane “link farm” stranice, koje su namjenjene upravo tome - stvaranju privida da neka stranica linka na tebe. Google to lako prokuži i onda te kazni i stavi na crnu listu. Najbolje je kad te linkaju po blogovima, jer si eto, dobar :wink:

Također si otvori Google Webmaster Tools account i linkaj si stranicu s njim, te uploadaj xml sitemap. Google te kroz to može upozoriti na razne probleme koje možda nađe na tvojoj stranici koji ti mogu naškoditi rankingu, na primjer potrgani linkovi i slično. Možeš vidjeti i koliko linkova na tvom webu se uopće nalazi u googlovom indexu itd.

I naravno, stranica mora biti strukturirana tako da je search engini lako čitaju… moraš imati pristojne meta tagove, važno je imati description za svaku stranicu, važno je da navigacija bude jasno strukturirana… dobro je imati sitemap… i tako dalje. Ima mali milijun stvari o kojima treba voditi brigu da sad ne duljim… a na kraju svega, stvar još uvijek ovisi puno i o konkurenciji. Ako nemaš konkurencije, potpuno neoptimizirana stranica može biti prvi rezultat. A ako imaš, onda se moraš jako prilagoditi da ih potučeš.

Ako ne znaš puno o SEO, možda ovo pomogne:

Ima puno dobrih savjeta i objašnjava kako SEO funkcionira ne samo na googlu nego i ostalim tražilicama.

Sretno!


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja