Pozitivni rezultati prelaska s Adsense na Adx i DFP uz header bidding

Prije 7 dana smo implementirali neke stvari na portal. Prije svega, ubacili native reklame i umjesto adsensa presli na head bidder, Adx i google ads menager.

Evo zarada zadnja 3 dana:

Zadnja 3 dana:
Adsense 18.29 e
Native 15 56 e
Header bidder adx 36.19 e

Ukupno: 70.04e

Dnevni prosjek: 23.35e
Raniji dnevni prosjek: 8.9e (samo adsense smo imali)

*napomena: jos uvijek nismo uradili full optimizaciju sajta pa je sporiji dosta od prosjeka. Kad to rijesimo ocekujemo jos bolje rezultate. Kad koristite adx onda se adsense pojavljuje samo ukoliko neka pozicija nije prodana. Native reklame smo stavili samo 2 clanka, izgledaju kao da su nasi. U nastavku i pregled posjeta zadnja 3 dana, bosna i balkab uglavnom

Nadam se da ce ovo nekom biti korisno.

Mi smo amateri u digitali jos uvijek pa mozda imate i bolja rijesenja i savjete?

4 Likes

Kako ste dobili pristup Adxu? Koliko sam upoznat on se dobije samo uz pozivnicu i dobivaju ga uglavnom racuni s jako velikim brojem impresija (desetci milijuna). Ili to sve radite preko neke agencije, koja onda uzima proviziju?

Da. Radimo sa jednom agencijom. Ne znam da li ih smijem ovdje spominjati. Uzimaju proviziju naravno. Ali oni sve podese u saradnji sa nasim ljudima.

Mislim da ih mozes spomenuti, dapace, vjerujem da bi oni zeljeli takvu preporuku.
Mozes i meni u Inbox ako hoces.

1 Like

Evo onda ovako linkivi, nek admin izbriae ako nije ok.

Agencija za adx:
http://luponmedia.com/publishers
Kontakt: alen@luponmedia.com

Native (testirali smo par) trenutno:
Nativemedia.rs

2 Likes

Koliko vidim iz GA screenshota, vi imate negdje oko 20-25 tisuca posjeta dnevno?

1 Like

Da. To je trenutni prosjek, ali tek krecemo sa opzimizacijom i promocijom. Uradili sko vec neke stvari i trenutnj baunce rate nam je 3.8% , ljudi budu na sajtu 2.1 minuti, pogledaju 2.2 stranice.

To su odlične statistike za početak. Predviđam da ćete ubrzo postati jedan od vodećih portala u BiH :slight_smile:

1 Like

Cilj je da budemo u top 10 do kraja godine. Ali ima jos puno posla. Trebamo se poavetiti contentu vise i ubaciti neke stvari kao sto su komentari, ocjene i slicni.

Ok zelim vam srecu… Jos samo jedno pitanje, ova agencija, jesu oni vas kontaktirali putem emaila i ponudili vam suradnju ili ste do njih dosli preko neke preporuke?

Pitam zato jer i meni velik broj agencija nudi suradnju pa nije lagano za odluciti se koju odabrati.

1 Like

Oni su se nama javili. Rade za vodece portale u BiH koliko znamo. Odlucili smo pokusati jer se poznajemo manje vise svi u medijskoj industriji :slight_smile:

1 Like

S Luponom radimo već par mjeseci, razlika je očigledna, iako kroz ads.txt je jasno vidljivo da nije samo AdSense u pitanju, ali… Bože podrži :slight_smile:

Jedino me interesuje da li i vama štopa Adx statistika, tj. prikazuje mnogo manje od zarađenog, pa onda Lupon refresha sistem ili odmah vidite zarađeno stanje?

1 Like

@Q_Line l vrtite Adsense kao backup i ako da koliko % impresija vam ode na taj backup, a koliko posto vam monetizira Lupus?

1 Like

Pazi ovo mi smo tek 7 dana na GAM a kao treba proci barem 30 da daju relanus tstistiku. Uvezao sam dva admin naloga i na jednom prikazue vecu zaradu nego sto oni nama prikazu na svom panelu, to mi je glavni nalog. A na ovom drugom puno manju:)

Lupon se refresha na 7 dana. Ili kad kontaktirate :slight_smile: stanje na luponu bude puno manje prije rifresha jer kazu da nije jos realtime statistika implementirana. Vjerovatno dok se procenti oduzmu :slight_smile:

To je valjda jer koriste header bidding sto znaci da osim Adxa koriste jos puno networka koji se medjusobno natjecu i prikazuju one koji za tu impresiju biddaju najvise. To znaci da moraju prikupiti podatke sa svih tih agencija i networka sto valjda treba vremena pa zato ta odgoda… kazem valjda, to je samo moje misljenje.

1 Like

Mi jos fostimavamo adsense ei testieamo. Jucer sam na adsenu nastimao daprikazuje 72% reklama i zarafili smo 4e to je taj dio sto se autinatski pokaze kad ovi rasprodaju. Juteos sam pokreno eksperimet da prikazuje 40% u nadi da ce prikazati samo one najvrijednije, ali izgleda da grijesim. 1.3e zarada i jako malo ikpresija

Da, ima jako mnogo biddera sto se vidi kroz GAM.

Ja cu isto ovih dana testirati Lupon pa javim rezultate. Ali znam da je header bidding svakako najbolja metoda te vrste monetizacije i da pravi header bidding setup nema bas puno agencija. Vecina ih koristi samo obican fallback ili ad waterfalling.

1 Like

@Q_Line da li koristite njihovu native platformu Tobla.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja