Pozitivni rezultati prelaska s Adsense na Adx i DFP uz header bidding

Ovo je jako dobro za posjetu koja je pretezno s fejsa…

Svima preporucujem najnoviju verziju newspapper teme od tagdiva, najbolja opcija je sto scroplaju clanak za clankom :smiley: A svi smo navikli na drus tvenim mrezama to da radimo, ko jos klika :smiley: Sada testiramo jos masu engadgment dazona nekih, pa cu kad se natjeram napisati neka nasa iskustva. Ukratko, za manje od 30 dana, sa 7k dnevno skocili smo i do 55k jedinstvenih usrea, baunca rate je na mizern cca 2.5%… Najbolje sto se ljudi vec sami vracaju… A tek sada cemo da krenemo sa offline kampanjama koje imaju za cilj da nam dignu “kredibilitet”. I svaki dan forsiramo sve vise vlastitog sadrzaja.

1 Like

146 k pv a 29 e to je rpm 0.3 - 0.40…news niche je sranje.
Inace nadam se da ces uci medju top 3 news portala… :+1: :+1: :+1: :+1:

1 Like

Nama je portal više kao alat za dodatne promocije naših klijenata koji se oglašavaju na radio stanicama i televiziji. Ova zarada od googla je smiješna zaista ali pokriva troškove i stvara mogućnost za dalje ulaganje u sam portal. Biutno je naglasiti da smo prošle sedmice prodali direktno 3 pr članka, 5 oglasa za posao :smiley: I da, promoviramo svoje usluge i brenove besplatno :smiley:

1 Like

Znas da sam upoznat :grinning:… pucaj, nego onako iskomtentira mozda nekim pocetnicima bude valjalo… da odmah odustanu :joy:

1 Like

ima logike :smiley: hhaha bas

Cestitam opet i puno srece dalje…

1 Like

Placa li ova nativemedia i kako ide? Ubacio sam na sajt da testiram i podnio zahtjev za isplatu na Paypal ali jos mi stoji ceka se odobrenje. Koliko je potrebno da odobre?

Svaki petak isplacuju minimalno 25e, podneses zahtjev u cetvrtak navece

I moj je na čekanju već danimma, nisam znao za ovu opxiju svaki petak isplata :smiley:

Hi
Vidim da si sakrio profil i ne može ti se poslati PP?

Možeš li ovdje dati više informacija i uputa kako dodati ADX na web koji već sadrži AdSense (upute za neznalice).

  • Je li to funkcionira na isti ili sličan način kao G-Ads?
  • Koje su sve mogućnosti isplate?

Imam Adsense na webu i razmišljam da dodam ADX (https://adxad.com/en/publishers) na web uz postojeće Adsenese (da li je to dozvoljeno)?

btw: na ovom linku http://luponmedia.com/publishers imam samo žućkastu pozadinu sa crnim krugom?

1 Like

Mislim da ide po preporuci jos uvijek, neprihvataju sve redom… kolko primjetim!

1 Like

Hej fkt ne znam kako wam zabrani0 poruke :sweat_smile::sweat_smile:
Uvjet za korenje adx je da imate odivren adsens. Dakle sve se radi preko google das menagera. Ovaj sistem sto mi koriatimo ne ide samo ADX nego agencija sa kojom radimo ima u direkne klijete. Svu se takmice ko ce zakupiti reklamu po kojoj cijeni, najbolji pobdjedjuje. Sve se desava real time i zove se head bidding sistem…

Tesko da ce neko sa balkana dobiti odobrenje za ADX… jediini nacin je saradnja sa agencijama. Mi radimo sa Lupon. Evo vam podatci ispod… javite se alenu. Sretno
Evo onda ovako linkivi, nek admin izbriae ako nije ok.

Agencija za adx:
http://luponmedia.com/publishers
Kontakt: alen@luponmedia.com

Native (testirali smo par) trenutno:
Nativemedia.rs

Mozete instalirati u saradnji sa agencijom Lupon. Evo direktan kontakt :slight_smile:

Evo onda ovako linkivi, nek admin izbriae ako nije ok.

Agencija za adx:
http://luponmedia.com/publishers
Kontakt: alen@luponmedia.com

Native (testirali smo par) trenutno:
Nativemedia.rs

Evo ga, proslo je tacno mjesec dana od lansiranja novog portala i naseg jaceg pristupa razvoju portala i digitalnih medija.

1 Like

Postavljanjem reklama prije sadrzaja teksta, unutar teksta i na kraju teksta, moguće je imati približan cpm sa adsensom.

1 Like

Svakako. Mi smo godinama koristili adsense. Upravo tu kombinaciju :slight_smile:samo adsensr varira mnogo. Ovdje se bori mnogo više oglašivaća pa su varijacije mnogo manje. Još moramo uzeti u obzir da i agencijq uzme svoj procenat od adxa. Sigurno se može zaraditi i više ako imate sreću da dobijete direktnu pozivnicu od googlq :slight_smile:

1 Like

Davno nekad sam pokusavao, ali nisam uspio aktivirati. Oni koji su uspjeli govorili su da moras imati milionsku posjetu, vjerovatno i registriranu firmu kako bi aktivirao, jer tu su bas ozbiljne oglašivačke firme, plaćaju čak po pregledu, ne po klikovima.

1 Like

Persnius,
javi se u pp možemo napraviti ako sajt ima posjetu veću od 10k pojseta dnevno.

1 Like

Native media je ekstra,pokusat cu da me i lupon odobri,a aleme bili mi mogao pomoci da stavim kao na tvom portalu to koliko ima pregleda post


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja