Bas tako bolje odmah platiti, nego cekat da te ovi iz porezne zovu jer tad idu kamate
u najmanju ruku treba odvajat sa strane i ne koristit te pare makar te i ne pozvali (a koliko znam u RS jos ne cesljaju kao u federaciji?)
Da li je kome banka trazila ugovor o radu i sta im poslati. Radi se konkretno od Googla
samo odstampaj onaj dokument gdje si kliknuo I agree kada si otvarao adsense nalog … to se racuna kao ugovor … neki tekst oko kojeg su se dvije strane slozile
A gdje je to…pristupio sam prije 15godina. Gdje cu naci to
Jel te neko zvao?Ja sam u Novoj banci prije par mjeseci aktivirao izvjestaj na mejl,i pri prvoj transakciji dobio poruku o ugovoru,fakturi,osnovi uplate. Otisao u banku,i rekli su mi da je to kao generisana poruka.
Mailom me kontaktirali
Sta reci na ovo novi problem
https://avaz.ba/vijesti/biznis/972732/sta-donosi-nacrt-zakona-o-fiskalizaciji-transakcija-u-fbih-na-udaru-i-gradjani-s-godisnjim-prihodom-od-5-000-km
Ne razumijem, kome da mi izdajemo fiskalne račune kad nama npr google uplaćuje, haj ako imaš svoju firmu za digitalni marketing naprimjer pa klijentima izdaš račun, al kako da mi koji primamo uplate od google izdamo fiskalni račun i kome?? Ta je država paradoks živi i drago mi je što sam je napustio, jes da su mi računi što se tiče online biznisa dole i plaćam zdravstveno bezveze, kad sam upitao tetu iz porezne za taj paradoks živi, rekla je samo: “To tako mora…” Ehh žalosno je to što rade od običnog naroda koji jedva svojim trudom uvuče pare u BiH i opet nas je*u..