Poziv poreznim obveznicima FBiH

Ja taman do neke love kad ovo - http://www.pufbih.ba/v1/novosti/1177/poziv-poreznim-obveznicima-koji-ostvaruju-prihode-iz-inostranstva

Ko te je*e (čisto iz zajebancije :stuck_out_tongue: )

1 Like

možda ne zovu zato što nisam došao do love, crkavica neka pa idem ispod radara hahaha

Ja ubo 2K maraka i odma klosari iz banke zovu.

1 Like

Šta hoće? :smiley: (20 znakova)

Ko’ je jamio, jamio je… :sweat_smile:

Ništa čudno. Ja sam svake godine išao izjavu davati da opravdam priljev sredstava iz vana…

Pola društva u čaršiji registruje auto u Brčkom…:joy::joy::joy::joy::joy:

1 Like

Moze neko pojasniti ?

Znaci moram izracunati koliko sam primio novca iz inostranstva u periodu od 2015-2017 i platiti 10% poreza na tu vrijednost ?

Kazne su od 300 do 3000KM za fizicka lica ?

Pa bolje opet dat i 3000KM nego 10% AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAA :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

5 Likeova

Bas…ja prvi se necu odazvati, ako dobijem poziv. Platit cu kaznu, ali ovoj govnarskoj drzavi necu platiti porez na taj nacin.

Ne bih ni kaznu platio, ali mi ubrzo istice vozacka pa je necu moci dobiti :joy: inace te kazne stare neke za 5, neke za 8 godina. Ko ima validnu vozacku, nek ne placa :joy:

Ja u I. Sarajevu, moram se tamo i prebaciti sa prebivalistem hahahaha

1 Like

A pitali me šta ti je ovo. Ja rekao freelancing. Nek se naplaćuju od kladionica a naš koji im uvozimo čiste pare nek ostave na miru. Sve što zaradim potrošim u BiH. Ja ništa neću poduzimati. Nek se namire od uhljeba mamu im.

2 Likeova

I kako si to opravdao?

ne ne,., oni naplate tih 10% i jos ide kazna :smiley:

1 Like

Tako sam i mislio.Mislim nisu toliko glupi da im das 3000 i cao :sweat_smile:

Da izvineš’ mogu ga oni meni popušit.

hmm, pogrešno sam se izrazio. U biti, svake godine u 12. mjesecu mi banka blokira isplatu. Na poziv mi kažu da je bloklirana i da moram potpisati dokumente “izjavu” o porijeklu sredstava. Valjda anti-teroristička kampanja ili što li već… Odem, potpišem i sve dobro idućih 12 mjeseci.
Kako objasnim? Kažem da sam u Google Adsense mreži. Oni ne kuže, ALI prihvate odgovor jer zadovoljava njihovu formu. Za poreznu do sada valjda nisam išao ništa davati.
Nedavno me iz porezne zovu, i na pozivu piše da se pojavim u uredu inače je kazna do 3k KM. Odem da vidim što je, (već razmišljam da su skužili AdSense, PayPAl + ovo + ono), kad tamo dužan im ostao 15KM jer je jedan mjesec supruga ostala na mojoj kartici kao nezaposlena, iako se zaposlila taj mjesec. Katastrofa. Platio im 15KM, iako moji u računovodstvu kažu da nisam morao (objasnili su mi), ali se nisam imao volje zajebavati…

1 Like

To vrijedi sve dok si “nevidljiv”, jer kada te se dohvate, zakoni ne poznaju opravdanja koja su nama “logična”. Porez se mora plaćati, baš kao što umrijeti moramo… nije fer, ali je tako

istina, i kod mene isto … ko god ima familiju tamo registruje hahaha

preciznije na osnovu Zakona o sprečavanju finansiranja terorizma :smiley: