Praksa - web dizajner

Znači mlađahni prijatelj pohađa školu za web dizajnera. Navedeno ga zanima i sad traži firmu u Zg-u gdje bi mogao ić na praksu. Poželjno je da se firma bavi baš web dizajnom, jer ne želi praksu tek toliko da na nju ide, već da nešto tamo i nauči. Pa ako neko ima firmu koja bi ga primila ili neki savjet - sve je dobrodošlo :slight_smile:

Hvala unaprijed :wink:

Praksa za školu baš ili? ili ovak da prođe vrijeme?

Ja sam praksu imao kao u školi…

Rekao je da treba praksu izvan škole, odnosno firmu gdje bi išao na praksu (a mislim da ima i u školi praksu). Osobno nisam u potpunosti upućen u situaciju, to sam jučer kratko pričao s njim i obećao da ću se raspitat. E sad, možda sam ja njega krivo razumio s obzirom da smo oboje bili u žurbi?! Danas, sutra il ovih dana ću se svakako vidjet s njim pa vidjet šta mu konkretno treba.

Ček, to je neka srednja škola za web dizajn? Nisam znao da to postoji…

Ima to u zagrebu, karlovcu i mozda jos dje to vjerovatno ko i u svakoj srednjoj na kraju 3. razreda mjesec dana praksa preko ljeta ak je to to

Iskreno da imam web dizajn firmu nebi uzimao nikoga na praksu, to mi nema smisla. Recimo dobijem narudžbu za neki sajt, i što sad, da dam njemu da napravit taj sajt za kljenta i onda to kljentu ne mogu naplatiti jer nije dovoljno dobro. Jedino da uz nekog radnika on radi isti taj sajt sa strane pa ga kasnije obriše, a to nema nikakvog smisla, samo smetnja sa strane.

Ako želi postati dobar web dizajner najbolje mu je da vježba doma.

Da ima više škola…

Ja sam išao za web dizajnera, prošle godine sam završio bio… http://www.suuza.hr/

Ha gledaj ovaj koji je na praksi moze sjedit kraj ovog koji radit i govorit mu neke dijelove sta da doda kako bi bilo bolje mada je nepotrebno al ak tog ucenika na praksi jako zanima web dizajn mogo bi znati i on neke sitnice koje je mozda pravi web dizajner izostavio

Nije da on ne zna ništa, nije u svemu tome “pao s kruške”, radio je u svojoj školi praksu, ali ipak nije to to, fali mu novih znanja i iskustva, iz prve ruke… Iako u početku izgleda kao da nema smisla - ako tražite radnika za firmu onda je ovo dobro rješenje - naučite ga i neka radi po vašim potrebama. Naravno, znanje je skupo i razumijem da je teško očekivat da će ga neko primit i prenjet znanje samo tako. Svejedno, morao sam probat nać mu firmu koja će mu pomoć u razvoju… :slight_smile:

Ako se ipak nađe firma, neka se javi na pm :slight_smile:

Steta sto je on u Zagrebu, a ja u Stuttgartu, inace bih ga ja uzeo i neka radi i uci. Nista ne moze nadoknaditi znanje koje steknes kada se nadjes u “vatri”.

3 Likeova

Možda zvuči čudno no baš to šta traži u Zg-u čini se kao jedini problem. Imao sam još par razgovora s ljudima s ovog foruma koji nisu iz Zagreba a vjerovatno bi mu dali šansu. I da, slažem se, najbolje se uči kada si u vatri, baš zato i traži firmu za njegov smjer (inače, on može ić na praksu u bilo koju firmu koja ima bilo kakve veze s računalima i sl., al on traži baš svoju struku).