Prava kartica za internet poslove

S obzirom da mi je ovaj forum pružio odgovore na mnoga pitanja ovim putem se zahvaljujem kolegama na tome i želim podijeliti nešto s vama jer sam vidio da se na forumu često piše o porezu u HR i problemima s uplatama i isplatama.

Ja već godinama koristim Prepaid MasterCard od Hypo (Addiko) banke i prošle godine mi je na njoj bilo isplaćeno preko 10 000€ od honorarne djelatnosti i na to nisam platio ni jedne kune poreza dok na redovnoj kartici plaćam redovno porez (jedan dio moram i prikazati)

Zašto je to tako?
Jer kao vlasnik Prepaid MasterCard Addiko banke nemam IBAN na koji idu uplate nego sve uplate idu na račun od banke, a onda banka prijenos na moj račun vrši preko broja primatelja(broj primatelja je moj broj particije).
S obzirom da broj primatelj neznači poreznoj ništa jer je to samo bezvezni broj tako ja evo 4 godine vršim transakcije preko nje i sad u 12 mjesecu kad mi istekne odmah ću dići novu :slight_smile:

S njom možete dizati na bankomatu, mogu vam uplaćivati i drugi, spojiti s paypalom što god vas volja :smiley:

Još je jedino nisam spojio s Amazonom al probat ću i to kad za to dođe vrijeme.

Nadam se da ću s ovim savjetom pomoći nekome kao što ste vi drage kolege pomogli meni :slight_smile:

1 Like

Bojim se da ovo jednostavno nije istina. Ne kažem da naš Rdamorei laže, nego jednostavno ne zna, i svo zlo u tome. :blush:

Ne ulazim u to imaš li IBAN, to je nebitno, ali sigurno imaš OIB koji si ostavio u Hypo (Addiko) banci prilikom upisivanja. Preko njega će bilo koja ovlaštena institucija u Hrvatskoj (npr. Porezna uprava) jednim klikom doći do informacije o tvom otvorenom računu u toj banci. :frowning:
Kažem otvorenom jer oni neće vidjeti koliki je iznos na računu nego samo da postoji, stoga je svejedno jesi li zaradio 100, 10 000 kao što kažeš, ili samo 1 €; kada dobiješ zahtjev za stanjem računa i transkacijama u tom i tom periodu, to nećeš moći lažirati. :frowning:
Istina je samo da ti do sada to nisu tražili, a ti nisi prijavio. Što će dalje biti… :blush:
Dakle tako stoje stvari. Ne postoji “prava kartica za internet poslove”, to je samo za naivne, ne postoji “prava kartica za muljanje”, barem ne u Hrvatskoj. :o:

2 Likeova

@c3po

Hvala na objašnjenju :wink:

Ta kartica nema IBAN, a ne ja :stuck_out_tongue:
A čuj mene nitko nije provjeravao već 4 godine tako da sam ja zadovoljan s time samo sam htio pomoći nekome :slight_smile:
Nije nikakva plaćena reklama :smiley: :smiley:

Mogu li ja uskočiti sa pitanjcem?
Nije li rečeno (u nekim prijašnjim temama) da je Payoneer najsigurniji što se tiče poreza…ili je i on sada upitan :thinking:
Jer ukoliko je tako počet ću i Sanitar kupovati preko interneta i plaćati paypalom samo da ne vučem novce i živim u strahu :wink:

Hmmm na to pitanje će ti morati odgovoriti netko drugi jer nisam baš siguran.
Osobno jako rijetko koristim Payoneer tako da neznam previše o tome :slight_smile:

Hhahahhaha živio paypal :slight_smile:

Marta,

Payoneer se povezuje sa US Bank Account. :o:

1 Like

Imam i ja paypal ali mi je vezan uz tekući tako da to sigurno vide sve porezne službice u nas :pensive:

Ali kada sam otvarala Payoneer tražili su me broj tekućeg računa u Hrvatskoj da upišem…bez toga nije išlo…
Jedino ako im je to služilo kao nekakva potvrda identiteta, inače ne znam što bi Payoneer sa mojim brojem tekućeg …

Meni je papyal vezan za taj prepaid card.

Hmmm neznam ni ja osim ako naša vlada nema neki deal ispod stola :wink:

Čudno mi je to. :frowning:
Stari pioniri imaju otvoren US Bank Account. :blush:
Jeli se taj račun spominje kod tebe? :o:

Koliko se sjećam ja nisam morao dati broj tekućeg u HR…

Već je neki član foruma koji je otvarao Payoneer ove godine isto postavio to pitanje jer su i njega tražili broj tekućeg u RH pa mu nije bilo jasno…
A ima i neki lik na netu koji objašnjava Payoneer i isto kaže : tražit će vas broj tekućeg u Hrvatskoj, samo slobodno upišite podatke :joy:

Hahahahhah ako nema para na računu onda se nemaš šta ni bojati :slight_smile:

Ako ima ja bi se onda zabrinuo :wink:

Kao što rekoh, sve ću ja lijepo kupovati preko paypala na webshopovima ( Sanitar na bazaar.hr :joy::joy::joy::joy:), a čuvati klasičnu lovu= plaću :laughing: za sve ostalo što ne mogu na taj način kupiti…

1 Like

Ne znači tebi, ali banci i službama koje češljaju transakcijma znači mnogo… Jedna stvar je što te nisu do sada tražili ništa, a sasvim drugo je što mogu kada nalete na tebe ili ciljano dođu da pogledaju koliko zarađuješ.

1 Like

Payoneer je to uveo ja mslm ove godine i koristi racun kao potvrdu identiteta, oni i da zele ne mogu vam uzeti novce s racuna s tim podatcima kije njima posaljete. Mi koji smo prije napravili payoneer ne moramo dodati nikakav racun. U oba slucaja kad se registrirate dobijete us, uk i njemacki bankovni racun.

1 Like

Dakle ti misliš da ne bih toliko trebala brinuti oko Payoneera jer nije tražio druge podatke tipa Oib ili nešto slično ?

A čuj dokle ide ide a zasad ide :slight_smile:

Sve 5, neka si podijeli s nama. Samo da ne budeš u zabludi, svaki broj na transakciji, račinu isl ima svoju važnost i točno određenu namjenu. Tebi kao klijentu banke možda ne znači, ali za pozadinske provjere može puno toga reći o tebi kao klijenu, kao i o banci s kojom radiš

1 Like