Pravilno ime domene

Da li je ispravno mojadomena.com ili moja-domena.com ? Ozbiljno pitam i molio bih ukratko objasnjenje ako postoji pravilo ili od kuda je potekla dobra praksa.

Hvala,

P.S. Ovaj meni ( Vasa tema lici na … ) je odlican ali nedoradjen

Ovisi o kojem se imenu stranice radi, no ja osobno preferiram opciju bez crtice.

Po mom mišljenju bolje je bez crte jer tako ljudi lakše zapamte domenu. Npr ako ti konkurencija bude imala mojadomena.com na neki način oduzet će ti dio posjetioca. Također kod npr čitanja web stranice poput oglasa na radiju, www.moja-domena.com će biti teže i nespretno pročitati. Što se tiče SEO, mislim da bi bolje rangirala mojadomena nego moja-domena, za ključnu riječ “moja domena”, (manje znakova, točniji upit)

Kada sam pokretao svoj portal tražio sam savjet od lika koji je već ima portal jer ja nisam imao pojma o ničemu…i kaže on meni da stavim crticu jer će to google onda čitat kao dvije riječi i biti će me lakše naći na googleu i sl…

Poslušao sam ga i sad mi je žao…

Točno to, nekoliko puta je portal spominjan na radiu pa se voditelj znao splesti ili je rekao adresu bez crtice…isto tako je bilo i u tiskanim medijima…

Drugim riječima, moraš uzeti obje domene, a onu s crticom preusmjeriti na ovu bez. Nakon toga svaki puta kada napraviš tipfeler pišući ili utipkavajući svoju domenu, kupuješ i te tipfelere. Samo moja 2 centa, ja nemam nikakav portal.

2 Likeova

Ispravno je i jedno i drugo.
Ali najbolje rješenje je uzeti obje varijante i varijantu sa crticom preusmjeriti na varijantu bez crtice.

Postoje izuzeci…
Npr. ako imaš “Bitef Art Cafe” pa uzmeš domenu www.bitefartcafe.rs moraš znati da će to svi čitati kao “Bite Fart Cafe”… :smiley:
U takvim slučajevima je bolje sa crticom :wink:

1 Like

tako ti je svejedno :slight_smile: ali po mojem mišljenju je bolje bez crtice. ali to ne znači da ćeš bolje rangirati za neke određene keyworde.

Sto se rangiranja tice, googleu je svejedno da li je domena s crticom ili bez.