Pravne zavrzlame oko Flickra

Već me 2 dana gnjavi jedan lik iz Njemačke tj. njegov menager. On je prof fotograf, i ja sam jednu njegovu sliku koja se nalazi na flickru povukao sebi na site.

Da budem precizniji, nisam ju ni povukao, već ju izbacuje pod rezultatima za jedan tag, a ta slika se i dalje nalazi na filickru.
On meni objašnjava kako je ok ako se nalazi tamo, ali nije ok ako je na mojoj web stranici.

Je li taj menager u pravu, i trebam li maknuti tu sliku sa stranice?
Ne razumijem onda svrhu flickr api-a, ako slike ne mogu povući s njihovog servisa.

[SIZE=“1”]PS: Prije par mjeseci sam imao sličnu stvar na jednoj stranici, gdje sam ubacio youtube kod videa. Na kraju sam dobio first class mail ujutro, s upozorenjem da ukoliko ne maknem u roku 72 sata slijedi tužba. :stuck_out_tongue: Naravno da mi se nije dalo zezati sa svim tim, pa sam maknuo.[/size]

Više nemam volje se gnjaviti da svaki malo u kod moram ubacivati, točnije izbacivati, pojedini sadržaj.

Jel slika pod creative commonsom?

Ovo što kaže w00t, ako koristiš API tamo se sigurno može filtrirati rezultat ovisno o licenci koju fotograf/uploader bira za svoje slike.
Nisam radio s Flickr API-jem, ali znam da kada pretražujem fotografije na Advanced Search biram samo one koje mogu koristiti u komercijalne svrhe
http://flickr.com/search/advanced/

Radi se o ovoj slici:
Imgur

Koliko vidim sad su sporni tag uklonili, i više se ne pojavljuje kod mene.
Ali i dalje me zanima odgovor.

Pa ne bi trebao koristiti tuđe vlasništvo u komercijalne svrhe bez pristanka.
Koliko ja znam i Google je u mutnom području zato što kešira stranice i pogotovo zato što se koristi tuđim slikama u Image Search rezultatima.

Slika je zasticena copyrightom i imaju svako pravo tuzit te ako ju ukrades :slight_smile:

Imas na flickru kao sto i mile rece, slike pod CC licencom. Ovisno o kojoj se CC licenci radi, obicno ih mozes uzeti i koristiti.

Isti slučaj sam ja imao sa youtubom, gnjavili su me malovima sve dok im nisam poslao 10 ak linkova koji imaju isti video preko skripte, onda su umukli i vidjeli da su budale i da im je video po cijelo svijetu!

Znam da je tema stara ali da ne otvara novu.
Ako je slika pod CC licencom recimo sa flickera, dali moram onda neki “source” navoditi uz sliku koju preuzmem tj staviti link?

Izgleda da moram, attribution znaci da treba dati credit neki a to sve slike imaju, joj tlaka jos unosit i source link…