Prebacivanje domene sa jednog racuna na drugi [godaddy]

Dakle ljudi, jedan od clanoca ovog foruma mi zeli pokloniti domenu .
Domena je registrovana na godaddyu a ja takodje imam racun na godaddyu kako i sta treba uraditi za transfer '?
Nikada nisam radio :smiley:

Kolko se ja sjecam kad je meni jedan prebacivao samo je dodao domenu negdje i izmjenio podatke a meni je na mail stigao neki kod vise se nesjecam kakav i sa tim sam potvrdio da sam ja novi vlasnik domene

Tako nekako je islo koliko se sjecam

Možda ti ovo pomogne:

Ako ne pomogne (jer je i GD dorađivao stranicu, ali u suštini je to to), guglaj “How to push domain Goddady”.

Jednostavno je: prebacivanje domene

Detaljno za Godaddy: On se logira na svoj account, klikne na “Manage” pored “domains” na prvom ekranu nakon logiranja. Klikne na domenu koju želi prebaciti (napraviti push), ona će vidjeti opciju “Account change” i to treba kliknuti. Nakon toga treba upisati e-mail adresu koju si ti prijavio kad si otvarao GoDaddy account, i treba upisati tvoj customer number (njega vidiš čim se logiraš na GoDaddy). Nakon toga neka označi “Use details from specified customer account”, iako može i “dont change” pa ćeš ti sam promijeniti podatke kad primiš domenu. I to je to. Samo povrđuje dalje i kroz minutu dvije će ti domena biti na accountu i trebaš je prihvatiti.

Prihvaćaš je tako da se logiraš, klikneš na “manage” pored domains čim se logiraš. Nakon toga ćeš gore lijevo vidjeti “domains” opciju. Klikneš na to i odabereš “Pending account changes”. Tu ćeš vidjeti domenu koja ti dolazi na account i samo trebaš kliknuti na “accept” i to je to.

Može i sa glavnog popisa domena samo staviti kvačicu kod domene koju prebacuje, pa onda sa gornjeg izbornika hover iznad “more”, i tamo odabrati “begin account change” i onda sve isto dalje.

Valja napomenuti da je domena zaključana 60 dana nakon transfera, tj nećeš ju moći transferirat na drugi registar već ćeš ju morat produžit u istom (ako ističe kroz tih 60 dana). Barem je meni tako bilo kad sam kupio sajt na ovom forumu i član mi transferirao domenu na moj Godaddy, a isticala je kroz 45 dana. E sad, negdje sam čitao da kod pusha to zaključavanje je isključeno, tj možeš radit s domenom šta oćeš, ali mislim da je i mom slučaju član pushao pa nisam mogao transferirat, nisam više siguran.

Možda bi @mitok mogao potvrdit.

Kod novih domena, ili onih koje su promijenile registranta je registrar lock 60 dana što znači da se ne može 60 dana od promjene prebaciti na drugi registrar, ali se može slobodno prebaciti na drugi account unutar istog registrara.

1 Like