Prebacivanje WP portala na novi host

Dosad sam koristio VPS kod jednog provajdera gdje sam 6 mjeseci plačao cPanel a dobio sam da ne kažem k****, od ukupno 6 mjeseci radio mi je ukupno 20-tak dana, i to trial verzija.

Uglavnom ja znam preko cPanela napravit backup koji na tom starom serveru nemam pa moram preko filezile a neznam kako to nejbezbolnije napravit.
Dakle sve fajlove koji su mi u public_html prebacit na taj novi server, a kako ide sa bazom i sve ostalo sta trebam napravit bi molio pomoc :slight_smile:

Evo sve lijepo objašnjeno: Moving WordPress « WordPress Codex

Nisi rekao na šta prelaziš :smiley: Ako je veza cPanel -> cPanel, onda jednostavno se javiš podršci od novog web hostinga i zatražiš im da ti prebace postojeći hosting.

To sto ovdje pise znam, nego neznam kako da dođem do baze preko filezile,
Zaboravio sam napisat da domena ostaje ista, trebam prenjet datoteke, napravit backup baze i ubacit ju u novu bazu i samo u wp-config promjenit podatke baze, ali gdje da dođem do postojeće baze preko FTP-a

Pise gore da nemam cPanel od sadasnjeg servera, znaci da je FTP → cPanel, a podrska ne radi to, moram sam :slight_smile:

Ne možeš do baze preko FTP-a. Probaj sa nekim pluginom, recimo Better WP Security ima opciju backupa baze.

Ima opcija da sam kupis cpanel licencu za nekih 15tak eura i aktiviras…

Al naravno najprije probas ovo sto kaze apazinjanin…

Da, File Transfer Protocol (FTP) nema nikakve veze sa bazama.
Treba ti neki cPanel, PhpMyAdmin ili nešto tog tipa.

Kontam da se da naći i neka jednostavna PHP skripta koju bi sa FTP om dignuo na server, naravno, u nju bi zapisao pristupne podatke za bazu, i da ti ona spremi sve tablice u .sql fajl.

Zahvaljujem na pomoči, uspio sam riješit :slight_smile: