Znači isprobavam shared hosting kod Hetznera i za sada sam više nego zadovoljan mogućnostima a da to nije Cpanel :).
Cijena je kao i kod nas no kvaliteta se osjeti na svakom koraku.
Duugo godina se držim domaćih i vrijeme je za otisnuti se u DE.
zaboravih ono glavno - uspio sam prebaciti Joomla cms sa domaćeg (cpanel) na Hetzner. Bilo je bubica no na kraju je sve proradilo ko singerica.
Prebacio sam jednog od svojih binijih klijenata na level 19 kod hetznera.
A sada sve skupa sam usmjerio tamo 5-6 klijenata.
2 godine cca apsolutno profesionalno, nikakvi problemi, da support dio niti ne znam još gdje je.
Brzina za cijenu, samo se može sanjati.
2 CMSa, shop tisuće artikala i portal sa tisuće članaka.
A da neki sistem keša nisam ni iskoristio.
Moja aposlutno preporuka.
Nekim domaćima vjerujem desetljeće i tako će ostati, no neki razvikani, ako nisam jednom mjesećno tel podrška pa onda sve s telefona napisati na email, rekao sam malo.
Rekao sam i njima zašto me to odbija, i da jednostavno teško mi ih je preporučiti.
Žele raditi, vole to, ali razina koja bi trebala biti, za cijene slične kao Hetzner, jednostavno ne postoji.
Tako da baš i nema previše razmišljanja.
Upoznao sam novi panel za administraciju kod Hetznera kroz nekih 5 sati, postavke ama baš sve što mi trebaju posložene i sve radi kako treba.
Npr postavke za mail (DKIM, SPF, DMARC …)imaš na dohvat ruke. Za jedan minimalno opterećujući poslovni web -savršenstvo.
Šta treba više? - brzina i da mail ne odlazi u spam. A o količini podataka da ne govorim.
Rad na novom webu postavljenom kod hetznera u administraciji pravo uživanje, fluidno brzo, ne osjetiš nikakvno štekanje na koje sam već polako navikao :).
Kod domaćih nesmiješ dva Wordpress weba stavit na jedan djeljeni jeftiniji hosting već nešto šteka.
Još da si i napisao koji je panel pošto si spomenuo CPanel.
Kakav god ima neke stvari bolje i jednostavnije od teškog cPanela.
Neki u HR kažu budu isporučili server VPS BEZ cPanela, jer bude brže radio…
Pa onda ti radi sve sa puttyem i FTPom…
Bože moj.
KonsoleH je panel. Njihov.
Ma sve 5. Recimo znam za CPanel i DirectAdmin koji stavljaju mada sam i sam kemijao kada me zanimalo postavljanje VPS-a od Veste i ostalih panela koji su free.