Preporuka za brži hosting (trenutni bluehost)

Preporuka za brzi hosting,
Naime imam klijenta koji je na Bluehostu.
Wordpress custom tema, mnoštvo pluginova.
Prebacili smo na 5.4PHP bilo je na 5.nešto.
Stvar se ubrzala, ali učitavanje fajlova, slika i inih stvari je presporo. A medije ima masu.

Probao sam na jednom serveru od iskona i stvar leti.

No da li ima netko preporuu za neke servere koji su hostani što bliže nama i da nisu preskupi.

zahtjevi? Sve standardno što bi trebalo i recimo naknadno mogućnost SSL-a, te do cca 500mb prostora, te neka prihvatljiva cijena , do 600-700kuna godišnje.

Znači neku najbolju ponudu od trenutnih, koja se može dobiti u toj cijeni.

Hvala

https://www.ninet.rs/

avalon.hr


infoit.hr

Ja bi ti preporucio OptimaHosting … Po meni su oni čisti profesionalci, brzina i kvaliteta je na jako dobrom nivou … Ja imam reseller kod njih i vise sam nego zadovoljan…

Javi se na PM, pa ti ustupim account na testiranje, ako je sve OK i pase ti, za cijenu se dogovorimo. Platforma je inace linux/cPanel, 16GB rama, 4 xeona. SSD diskovi, ping ispod 40ms trebalo bi raditi brzo :smiley:

S avalonom i plushotingom imam pozitivno iskustvo.
Na plus hostingu sam imao neki resseler program i sve je bilo odlično.
Radio sam nedavno na jednom iskon računu i upload je bio isti tren valjda.

Znam da sam instalaciju wp-a napuhao, gore je sve i svašta, woocomerce, blog, brdo stranica, i nebrojeno postova.
Na bluehostu je. I prebacio sam PHP koji je bio na 5.2 na 5.4 i ne vjerujem ali stvar se vidno ubrzala ali svejedno osjetim loše performanse jer je gore još par CMS sustava, ZEND i sve to je nekako zagušeno.

Pa bi rado probao neku opciju drugu.

Poslao sam ti PM prije par dana …

Bilo koji hosting da uzmes je brzi. Cak mislim da je i Godaddy brzi. Pa ovi su katastrofa. Upravo sam optimizirao WP site za jednog klijenta koji placa 20$ na mjesec shared hosting kod njih. A tek sto mi je suppport sluzba trubila. Na kraju su mi ponudili da oni odrade wordpress optimizaciju za 300$. Kad sam ih pitao sto nude za tih 300$ onda su mi dali link u kojem pise da ce instalirat WP Super Cache ili w3 total cache…

Bjezite dok jos mozete

Ja sam evo službeno pobjegao jučer. Zanimljivo da si aktivirao temu baš danas.

Naime imao sam kod njih VPS, za cca 25 klijenata, radilo je ok, ali upload download, tj. odaziv, je koma. cc 140-180ms kad.

Onda sam selio u Amsterdam na Arvixe tamo je bilo 30-60ms .

I završio u HR naravno.

Iskreno Bluehost bi možda bio dobar da ima koji Europski server, ali ovako , to je stvar s kojom se počinje da bi se naučilo da je zapravo usluga preskupa da bi štedio, jer se dogodilo par puta padovi servera od preko 24h, i to je neoprostivo.

Dali su besplatne mjesece itd, ali to nije to.

Tako da eto zadnja domena skinuta je od tamo prekjučer a jučer službeno nakon nekih 5 godina ne koristim više bluehost.

Večina stranica koje su tamo bile, samo preko CDN i nekih alata ubrzao, pa je bilo izdržljivo.

ALi kada toliki izbor ima, USA nikada više.

Nije problem drzava, problem je kompanija. Imam chat s njima snimljen koji sam dao klijentu, pa taj razgovor je isao ko da smo mutavi, a njihov stav je bio da je server savrsen i da radi kak treba. A website se ne otvarsa u 11 sekundi. Imaju varnish cache ukljucen, reko super. Ali upaljeno ili ugaseno ne vidi se nikakva razlika, pa pitam jeste sigurni da radi, kazu da radi.

nakraju mi rekli to je shared hosting i mora da bude spor a ako zelim wordpress optimizaciju da mi oni mogu pomoc za 300$. Pitam ih sto daju za 300$ pa odgovaraju da ce mi ubrzat site, pa ja pitam kako, sto cete napraviti i nikako da kazu, da bi nakon natezanja mi dao link da ce i aktivirat w3 total cache koji sam ja vec aktivirao i podesio plus dodatni plugini , ali badava, ko da je host blesav.

Istina ima sam toliko blesavih razgovora, kao da pričam sa nekim napušenim indijcem, koji tipka nogama sa 10 korisnika.
Neki su bili od velike pomoći za VPS podršku, radili ono što iskreno ne bi ni trebali, i što bi netko naplatio.
Dok su drugi bili munjeni.

Jako iscrpljujuće izvući osnovnu infomaciju, s razgovorom koji ide tako sporadično i traje 45-60 minuta.

Od tada, samo hosting koji imam broj telefona u HR, da mogu se javiti bilo kad, da brzo odgvore na mail, i da imaju chat ako zatreba. I naravno adresu i barem pol milje prometa godišnje.

Da, ali moras se staviti na drugu stranu. Sto kada su indijci ti koji zovu ili pisu pa postavljaju besmislena glupa pitanja…

Toga ima vise, vjeruj mi, a vjeruj mi da ovi domaci koji imaju telefonsku podrsku dobro znaju kakvi ih ljudi zovu i kakve nebuloze pricaju… mozda se jave pa napisu malo o tome.

A oni moraju slusat i odgovarat na te gluposti.

inace sam bio zadovoljan s bluhostom i bzinom al ovo zadnje je bila smrt… imam kao neki shared pro s vlastitom ip adresom kao jaci za 200 usd godisnje i par mjeseci mi neke malware nalaze i sami sve fino brisu i u 12 mj suspended i kao ak os nazad sve kupi sitelock od 600 eura kaj ce sve rijesit…kupio sam al sad mi je plan maknut se od njih dogodine…

Da to je i ovaj moj klijent imao. 20$ za shared hosting mjesecno. Majko mila, pa godaddy bolje radi za 3$ mjesecno nego ovo.

Istina je da nekima radi dobro, sto je normalno jer na tim serverima nisu oversellali, a njihov cilj je oversell i milk money. Drugim rijecima boli ih uvo za kvalitetu, njima je vazno samo da vam prodaju, zato i ima hrpa negativnih reviewa.

Ako imate pameti bjezite odande cim prije, cak mislim da ako random doete da je bolje nego ovo, jer gore od ovog nemoze.

P.S. napisao sa, klijentu da ce u buducnosti mu site biti down 100%. Pa nek se pripremi… Eto pa razmislite.

Ako je stranica dvije, USA i takve priče ok.
AKo imaš 25 komada na tom serveru, onda teško spavaš .

I još toliko, gdje mi je počeo štekati u Amstrerdamu na Arvixe, pisao sam o tome. OD NJIH sam pobjegao za 3-4 mjeseca.
Nisu normalni! ISto VPS ali banana od starta. Pomoć nikakva, brži respon na tickete definitivno, ali od starta sami problemi.

Ugasio sam USA, i EU server, i sve prenio u HR, i iskreno lakše spavam i novčanik mi je deblji mjesečno za cca 1000,00 kuna.

A ARVIXE reseller… OMG stavio 2 stranice, i redovno svaki dan ne možeš pristupiti, netko “hoga” resurse i svaki put odem na chat, onda je uredu, onda padne opterećenje, i kažu ti samo onu zlatnu na koju popizdim:
"Kod nas je sve uredu, u normalnim okvirima!"
Taj paket reseler je trajao ni 14 dana, imaju money back, pa tražio lovu nazad.

KOMA!

Ja sam na totohost.hr i jako sam zadovoljan.

Daj mi reći oni fakat imaju 3000 klijenata i 10 godina postojanja? Jesi zadovoljan?

Imaju puno kiljenata ne znam tocnu brojku, imam kod njih 15tak web stranica, svaka na svom hosting paketu. Otkad sam kod njih, nikada stranice nisu off, sve radi glatko i bez problema, uptime im je jako visok. Sve su na shared hostingu, cijene su jako povoljne. Najposjecenija stranica mi ima oko 1500-1800 UV na dan, istovremeno zna biti i preko 30 korisnika, ali nikada nista nije bilo sporo ili stekalo.

Totohost je dobar i jedan od povoljnijih hosting provajdera barem po mom iskustvu. 4+ godine koristim njihove usluge za svoje klijente i nije bilo nikakvih problema, a sada sam i ostale klijente prebacio kod njih koje sam onako slao po preporukama.

Inace na prvom mjestu mi je totohost onda infoit.hr, plus.hr, avalon.hr s njima sam suradivao, a s nekima još uvjek suradujem i redovno sam im slao svoje klijente.

Sada sam definitivno odlucio da sve klijente saljem kod totohost.hr jer su mi dali takvu super-mega-ultra ponudu gdje cu i ja zaraditi od toga i imati koristi a klijenti ce dobiti dobar hosting i povoljan u jednu ruku, ali i podrska im je azurna to ne smijem zaboraviti naglasiti.

I za kraj da ne ispadne da sam ih samo nahvalio u pocetku kad sam ih ja davno još počeo intenzivno koristiti imali su svako malo nekih problema, podrska je stekala ali se to brzo popravilo, e sada da li je dosla druga struktura uprave, radnici etc. u to necu ulaziti ali za sad sam im zahvalan

Hrvatski shared hosting je dobar jer malo hrvata hosta stranice, a ima jako puno kompanija za hrvatski hosting. Pa je kompanijama tesko oversellati hosting cisto jer nemaju kome overselati.

Eto mozda me netko od hostera s ovog foruma demantira. Ali ja vidim ovo kao najvecu prednost i jedinu prednost napsram stranim hosterima. (ok ima jos jedna prednost a to je da ih lako nazoves na telefon i popricas hrvatski).