Upravo sam naručio još 1 server kod Hetzner.de i server je online za 5 minuta.
Nevjerovatno brzo.
Upravo sam naručio još 1 server kod Hetzner.de i server je online za 5 minuta.
Nevjerovatno brzo.
Preko hosta u mojem signature-u dobijete server u Hetzner datacentru za jeftinije nego da ga uzimate direktno od tamo plus odlican i vrlo brz 24/7 support na engleskom jeziku kojeg Hetzner nudi samo na njemackom.
Isto tako imaju i akcije za jedan besplatan mjesec, za koje kupon mozete pronaci na njihovoj web stranici :student:
Ja koristim jedan paket hostinga kod njih i podrska je odlicna a brzina to jos nisam nigdje vidio osim kod nas u Infonetu
[quote=“SteelMaiden”]Preko hosta u mojem signature-u dobijete server u Hetzner datacentru za jeftinije nego da ga uzimate direktno od tamo plus odlican i vrlo brz 24/7 support na engleskom jeziku kojeg Hetzner nudi samo na njemackom.
Isto tako imaju i akcije za jedan besplatan mjesec, za koje kupon mozete pronaci na njihovoj web stranici :student:[/quote]
Server Intel Core i7-920 kod IceBlueHost je € 99 EUR a kod Hetznera je 42€ razlika je ogromna.
Suport kod Hetznera je i na Engleskom.
[quote=“Mateuss”]Server Intel Core i7-920 kod IceBlueHost je € 99 EUR a kod Hetznera je 42€ razlika je ogromna.
Suport kod Hetznera je i na Engleskom.[/quote]
Taj server kod Hetznera je UNMANAGED (dakle bez supporta) i setup fee je 149 €, a kod IBH je FULLY MANAGED i bez setup fee-a. U pravu si, razlika je ogromna ali u korist IBH-a.
Kod Hetznera morate imati velike srece da vam na ticket odgovori netko na engleskom jeziku. Govorim o support ticketu, ne sales ticketu.
Sad si me zainteresirao i odoh usporediti kad ono, kod IBH je setup free ako ga zakupiš na cijelu godinu, ako ga plačaš mjesečno setup je 125€ što je u startu jeftinije od Hetznera za 24€, ali je kod Hetznera te taj server košta 49€, a kod IBH 99€ što je mjesečno 50€ skuplje. Ne znam čemu obmanjivanje i lažni iskazi.
Kako reseller može biti jeftiniji od onoga od kojega preprodaje usluge?
Na tri mjeseca takodjer nemate setup fee dok bi na Hetzneru setup fee imali i da se pretplatite na dvije godine (pitao sam).
Kada bi na IBH uzeli godisnju pretplatu uz trenutno aktualni kupon od 50% popusta, ispalo bi vas 495 eura godisnje odnosno 41,25 eura mjesecno bez setup fee-a za isti server kao i na hetzneru s razlikom da je fully managed uz brz i strucan tech support na engleskom jeziku.
50% One-Time Reduction
when signing up annually!
Use Coupon Code MIDSUMMER2011
Reseller je u hosting biznisu cesto jeftiniji od tvrtke koja je vlasnik datacentra jer uzimaju na veliko gdje ostvaruju popuste.
[quote=“CreatifCode”]Sad si me zainteresirao i odoh usporediti kad ono, kod IBH je setup free ako ga zakupiš na cijelu godinu, ako ga plačaš mjesečno setup je 125€ što je u startu jeftinije od Hetznera za 24€, ali je kod Hetznera te taj server košta 49€, a kod IBH 99€ što je mjesečno 50€ skuplje. Ne znam čemu obmanjivanje i lažni iskazi.
Kako reseller može biti jeftiniji od onoga od kojega preprodaje usluge?[/quote]
Vjerovatno je setup fee uračunat u godišnju pretplatu ili 3 mjesečnu te ga zato nema. To je standardno poslovanje.
Prednost je sigurno podrška koja kod Hetznera je samo za spajanje LARE odnosno KVM-a a dalje sve sam radiš.
[quote=“Mateuss”]Ne slažem se sa vašom izjavom za server4you, server sam naručio i dobio na Uskrs i to za 4 sata bilo bi i brže na nisu imali telefonsku potvrdu narudžbe.
Podršku do sada nisam trebao tako što se tiče podrške i vrijeme odgovora neznam.
Server je za par dana 1 mj. online 100% i radi savršeno.
Sada vidim da imaju više cijene nego što ja plaćam, možda je tada bila neka akcijska cijena neznam.
Ovo navodim za Dedi server, ne za VPS.[/quote]
znaći, server4you je dobar host? ja planiram tamo kupiti dedicated?
evo da i ja nešto kažem o server4you, imam tamo dedicirani server sve je uredu osim što nemaju ddos zaštitu, modemi su neki kineski i čim te počne netko ddosati glavni router blokira tvoju ip adresu i ne možeš nikako pristupiti serveru, akcije od panela ne možeš izvršavati, sve dok se ip adresa ne odblokira.
Provjerite i ovaj:
oni imaju veći izbor EU servera.
Lp
To su bila moja prva zapažanja… !
Moja sadašnja preporuka je bježati što dalje od njih, server je 2-3 dana online i onda 1 dan down strašno.
Na upit da provjere žašto je server dole svako 2-3 dana odgovorili su da se logiram u root i vidim u čemu je problem.
Server je jednostavno down svaka 3 dana više nemam uopće živaca sa njima se zezati.
Naručio server kod Hetznera i nedaju mi IP Adrese da mogu setupirati server, ja više neznam tko je tu lud.
Kontaktirao SoftLayer i oni kažu da imaju problema sa dodatnih IP-ma.
Šta se ovo događa, katastrofa.
Problemi s IP-jevima? U smislu da su iscrpljeni, u smislu prelaska na IP v6?
je… bi ga sad
znaći bježat ko vrag od tamjana
Hetzner je katastrofa po tom pitanju jer traže cijeli spis zašto tražiš dodatni ip…
A u čemu je problem s IP v6? Nije li već dugo vremena standard ugovoren, a podrška po defaultu aktivna u operacijskim sustavima?
Tko će ih znati, server koji sam naručio nemogu odjavit dok mi ne isporuče račun i naplate tek onda mogu odjaviti i čekati sljedećih 30 dana za odjavu.
Selim se u USA vjerovatno u Hivelocity
[quote=“Mateuss”]Tko će ih znati, server koji sam naručio nemogu odjavit dok mi ne isporuče račun i naplate tek onda mogu odjaviti i čekati sljedećih 30 dana za odjavu.
Selim se u USA vjerovatno u Hivelocity[/quote]
Za sad Hetzner daje samo jedan IP po serveru što postaje presmješno:)
Drugi dobiti je čista lutrija.
Ako treba preporuka za US datacentar iako mali skuplji preporučam liquidweb.com
[quote=“Webmedia”]Za sad Hetzner daje samo jedan IP po serveru što postaje presmješno:)
Drugi dobiti je čista lutrija.
[/quote]
Juče Odbili zahtjev za dodatnu IP Adresu, danas poslao ponovno zahtjev prije odjave servera i danas su odobrili traženu 1 IP Adresu.
Inače Hetzne je OK imao sam 15 mjeseci server kod njih sa 100% uptime nikad nikakvi problem.
Ja jos uvijek zadovoljno stojim iza preporuke IBH-a