Preporuka za hosting i domenu za moj blog?

Nova sam u “ovim vodama”:
imam jedno mjesec i pol dana blog
i ovdje su me savjetovali da se prebacim na domenu i hosting jer na blogu ne mogu ostvariti izgled stranica kakav želim.

Molim vas da mi neki hosting (eventulano plus domena) preporučite. Gledala sam gore s popisa hostinga, ali sam nova u tomu svemu i ne snalazim se.

Moj blog je
http://nagradnoibesplatno.blogspot.com/

Dakle, popis mjesta gdje se nešto može besplatno dobiti.

Ne razumjem se u bajte, promet i ostalo pa ću “zdravoseljački” objasniti:
htjela bih prostora koji će prihvatiti da se svaki dan doda recimo 50-ak novih objava od kojih je svaka par redaka i recimo 10 stvari mjesečno s youtube.
Htjela bih da može dosta posjetitelja dnevno pogledati moj sajt a da ne pukne veza ili tako nešto (ako sam dobro shvatila tako nešto se može dogoditi). Trenutno nemam puno posjetitelja, najviše je bilo malo preko 1000 pregleda na dan. Ne znam kako će biti dalje. Možda ću imati recimo 2000 na dan, ali bih htjela da bude otvoreno da može i puno više.
Htjela bih da je fiksna cijena, da ne ispadne da zbog nekih prekoračenja moram dodatno nešto platiti.
Može i da u početku uzmem nešto manje, pa ako se s vremenom pokaže potreba za tim, da jednostavno nadoplatim za nešto veće.
Eto, ne znam što da još napišem.
Ako može neka zaštita antivirus ili takvo što, da sam sigurna.
I neko mjesto gdje mogu pitati što mi je nejasno ili barem ako nešto nije kako treba.

Domenu nemam.

Zasad bi mi bilo dovljno samo za to jedno web mjesto (samo to nagradnoibesplatno), jer se tek učim i ne znam da ću narednih mjesec-dva još koju novu otvoriti. Ali ako imam koji jako povoljni paket, može i takve ponude.

I ako je to ikako moguće za recimo kakvih 200kn? Ili, koliko bih trebala izdvojiti da bude sve sasvim ok?

http://www.infonet.hr/web-hosting/

ovaj od 160 kn/god bi trebao zadovoljavati sve vaše potrebe,ali ipak neka netko iskusniji kaže još

Meni je isto taj bio zapeo za oko.
I domenu mi odmah, vidim, srede. Vidim da je najjeftinija domena eur.hr. Jel to ok? Ime ću još vidjeti koje ću uzeti.
Nije mi jasno ovo dodatno što se nudi da li mi treba:

 1. R1Soft Backup - R1SOFT backup se brine o dodatnoj sigurnosti podataka. Vaši podaci se pohranjuju na naš backup server. Svoje podatke u bilo kojem trenutku možete povratiti sa backup servera samostalno. Preporučamo odabir ove opcije za dodatnu sigurnost podataka ! (50.00Kn Godišnje)
  Što to točno znači? Jel mogu bez toga proči?
 2. Server u Hrvatskoj - Ovom opcijom stavljate svoj web hosting paket na server u Hrvatskom datacentru. Stranice posluživane u hrvatskom datacentru su višestruko brže od onih u inozemstvu ! Čvrsto savjetujemo odabir ove opcije. (40.00Kn Godišnje)
  Može savjet o ovome isto? Hoće li to meni što značiti?

Super mi je što mogu platiti općom uplatnicom.

Zahvaljujem se ovim putem i na ponudi koju sam dobila na p.p., ali ovo mi se čini da mi bolje odgovara.

Još jedno pitanjce…
Čini mi se da bi se ja ipak još htjela baviti ovim stvarima. Ovo mi je tek početak, učenje. Je li mi onda isplativo sad kupiti hosting za samo jednu domenu (ako sam se dobro izrazila), pa onda opet za koji mjesec kupiti dodatno još neki drugi paket?

I što je sad ovo :hmmmmmm:

[i]Could not connect to remote server

You tried to access the address
http://www.infonet.hr/web-hosting/
, which is currently unavailable. Please make sure that the web address (URL) is correctly spelled and punctuated, then try reloading the page.[/i]

Jel normalno da ne mogu pristupiti njihovim stranicama. Hoće se to i mojim stranicama onda događati?

edit: sad se može pristupiti, sad je ok.
Sad vidim, meni je zapravo bio pao u oko ovaj najmanji paketić od 200 MB.
Znači, 500 MB prostora bi bilo otprilike što bi mi trebalo?

InfoNET je definitivno najbolji hosting provider u Hrvatskoj (osobno mišljenje, dugo ih koristim, više nego zadovoljan), od podšrke do cijena i kvalitete, stoga, s njima nećeš pogriješit.

Što se paketa tiče, po meni bi ti dovoljan trebao bit i najmanji paket od 120kn/godišnje. Čak i u slučaju da ti zatreba jači paket, zatražiš nadogradnju postojećeg paketa na veći, i nadoplatiš tih 40kn razlike. Iako opet, sumanjm da ćeš i najmanji moć ispunit. No kao što je i mestro67 rekao, neka se iskusniji oko toga jave.

Što se domene tiče, preporučujem da odabereš ili .com ili .net, radi se o 60kn/godišnje, a takva domena ti je bolja za tražilice i za pamćenje posjetitelja od navedene eur.hr. Također, odaberi neku kratku, pamtljivu domenu.

Sretno :slight_smile:

Ok. Puno hvala!
Idući tjedan kupujem taj paket ako me netko već ne odgovori.
Uzet ću com. ili net. i kratku, pamtljivu domenu.

Samo još mi recite, molim, što s onim dodacima za koje sam pitala:

 1. R1Soft Backup - R1SOFT backup (50.00Kn Godišnje)
 2. Server u Hrvatskoj - Ovom opcijom stavljate svoj web hosting paket na server u Hrvatskom datacentru. Stranice posluživane u hrvatskom datacentru su višestruko brže od onih u inozemstvu ! (40.00Kn Godišnje)

Savjetuju tamo na stranici da se i to dvoje uzme. Jel mi to treba zasad?

[quote=“mar”]Ok. Puno hvala!
Idući tjedan kupujem taj paket ako me netko već ne odgovori.
Uzet ću com. ili net. i kratku, pamtljivu domenu.

Samo još mi recite, molim, što s onim dodacima za koje sam pitala:

 1. R1Soft Backup - R1SOFT backup (50.00Kn Godišnje)
 2. Server u Hrvatskoj - Ovom opcijom stavljate svoj web hosting paket na server u Hrvatskom datacentru. Stranice posluživane u hrvatskom datacentru su višestruko brže od onih u inozemstvu ! (40.00Kn Godišnje)

Savjetuju tamo na stranici da se i to dvoje uzme. Jel mi to treba zasad?[/quote]

 1. Ništa specijalno, rade backup cijelog sadržaja na hostu. Nema straha da će se nešto od sadržaja izgubit u slučaju kvarova na serveru, samo je pitanje svakih koliko rade backup, a to ti možda neko drugi zna reć, ili možeš pitat na njihovoj stranici putem kontakt forme. Moja pretpostavka je da svakih 24h rade backup. Moram ti napomenut da isti rad možeš obavljat sama, ali ako ti se ne da, oni to mogu umjesto tebe za nadoplatu. To ti i nije loše ako ćeš na dnevnoj bazi imat puno novog sadržaja.

 2. Ako smjestiš sajt na server u Hrvatskoj, tvoj sajt će se otvarat brže posjetiteljima iz Hrvatske i iz država u blizini Hrvatske. Ako ga smjestiš negdje na server izvan Hrvatske, to će se radit sporije za iste posjetitelje, ali po meni, to i nije toliko velika razlika da bi ja obraćao veliku pažnju na to, osim ako ti to iz nekog razloga nije jako bitno.

Eto, ukratko, koliko sam ja upućen. :slight_smile:

 1. Da, to nije puno dati ako si time pošteđen većeg posla kojega bi morao sam obavljati.
  Sad, pitanje je… koliko bi to meni dnevno vremena utrošilo da si sama radim taj backup? Ako ga mislim raditi jednom dnevno, je li dosta da ja na kraju dana recimo pritisnem 2-3 tipkice ili napišem par riječi i to je to-imam snimljen backup? Ili se radi o nečem kompliciranijem?

 2. To sam si ja tako i zamislila.

Kupi neku normalnu com, net ili com.hr domenu jer ćeš možda kasnije zažaliti.

Backup za Wordoress

[quote=“mar”]1. Da, to nije puno dati ako si time pošteđen većeg posla kojega bi morao sam obavljati.
Sad, pitanje je… koliko bi to meni dnevno vremena utrošilo da si sama radim taj backup? Ako ga mislim raditi jednom dnevno, je li dosta da ja na kraju dana recimo pritisnem 2-3 tipkice ili napišem par riječi i to je to-imam snimljen backup? Ili se radi o nečem kompliciranijem?[/quote]

Radi se o nekoliko klikova mišem, gdje se backup radi i sprema na host. Kasnije je taj isti backup poželjno skinut s hosta i obrisat ga jer zauzima prostor i kad ih se skupi nekoliko, natrpa se host. Dakle, nekoliko klikova, čekat da se napravi backup, skinut ga, i spremnit na kompu (gdje opet zauzima mjesto). I tako svaki dan.

Kada ga (backup) oni rade, pretpostavljam (nisam nikad koristio, pa nagađam), oni ga spremaju na svoje diskove i ne zauzima prostor na hostu. I kad god zaželiš, možeš reć da ti vrate backup od prije tjedan dana i oni će to napravit.

Po ko zna koji put, sve ovo pretpostavljam i to nisam nikada koristio, i ne bi htio da te krivo informiram pa da platiš nešto što ti zapravo ni ne treba. Svakako se još raspitaj na njihovoj tehničkoj podrški da ti objasne šta konkretno koja usluga znači.

Slažem se :slight_smile:

Moja je preporuka jer ste početnica da uzmete backup,jer nikada ne znate što možete krivo napraviti…

Moja preporuka je BSP Hosting, link u potpisu.

Preporučam ti da uzmeš ime-prezime.iz.hr domenu jer je to dobro za osobne blogove.

Probaj hosting024.com, 160kn godišnje, 1gb prostora, domena besplatno!

[quote=“mrcina”]
Kada ga (backup) oni rade, pretpostavljam (nisam nikad koristio, pa nagađam), oni ga spremaju na svoje diskove i ne zauzima prostor na hostu. I kad god zaželiš, možeš reć da ti vrate backup od prije tjedan dana i oni će to napravit.[/quote]

Upravo tako, oni rade backup na dnevnoj bazi, pohranjuju na disk i čuvaju. Možeš zatražiti da ti oni naprave restore stranice iz backupa, a možeš i zatražiti da ti ga pošalju poštom na dvd-u… Govorim iz iskustva :wink:

Također moja preporuka ide za InfoNET, prezadovoljan sam uslugom, cijenom i podrškom…

hostgator definitivno :slight_smile: Po meni najbolji.

Slažem se…i to treba DANAS iskoristiti promotivnu akciju za kupnju bilo kojeg od hosting paketa.
BLACK FRIDAY 2011 SPECIAL OFFER počinje u 12:00 AM petak, 25.11.2011. i traje do kraja dana. Ovo vrijeme se gleda po Central Standard Time(CST).
Evo gdje mozete videti koliko je sati po CST -

** 50% - 80% POPUSTI na sve HOSTING pakete **

@JamNetworkPro - affiliate linkovi nisu dozvoljeni u postovima, a ovo je tvoj long url: secure.hostgator.com/~affiliat/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=mybuytube

Pozdrav,

Sto se tice domena najbolje da uzmes neku .com ili .net. A sto se tice Web Hostinga mogu ponuditi WebHosting iz ponude -
http://balkan-streaming.com/hosting.html
paket Blue, po cijeni 35eur. godisnje.

Naruđbu Web Hostinga vršite putem kontakt forme. :potboy:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja