Preporuka za jeftin mikrofon

ima li ko neku preporuku za jeftin mikrofon? dakle trebao bi mi mikrofon za voice over par rečenica po klipu. po mogućnosti da ima na olx ili neđe onlajn u bih. ne bih više od 50 maraka (25E) da platim za taj mikrofon. gledah sad po jutjubu testove za neke snupi i hema mikrofone koji izgledaju ok koštaju tridesetak maraka, ali mi ton zvuči prilično loše.
image
ti mikrofoni otprilike ovako izgledaju
provjeravah po jutjubu i ovakve
image
i kroz su jeftini. mada i tu kvalitet tona prilično loš.

pa eto ako ko ima preporuku kakvu neka veli

1 Like

Malo je to novaca za neki solidan mikrofon, ali mislim da je ovaj trust okej… Ja sam to prije bio istraživao, i skonto sam da bez 100 eura nema poštenog mikrofona, na kraju ga nisam ni kupio haha… Imam ovaj sa slušalica, koji je srednja žalost ali ajde

1 Like

uzeh Marantz Professional MPM-1000 polovan al vrlo očuvan za 60KM (skinuh u pregovorima samo 10KM, nisam zadovoljan mojim cjenkanjem. jes da ne platih poštarinu). helas mi preporučio i poslušah nekoliko klipova na yt i zvuči prilično dobro, masu bolje od ostalih što ispregledah u sličnom cjenovnom rangu tj 50KM i ispod (al novi). valjda radi ovaj što kupih, isprobaću ga nekad, pa javljam rezultate

2 Likeova

Kakvi su rezultati, da li si zadovoljan? Ja guglam ceo dan ne znam za sta da se odlucim a taj mi jedan od izbora, treba mi bas nesto low budget ali koliko-toliko da radi posao :grinning:

Nisam ga nikad ni izvadio iz kutije

7 Likeova

Znam takve situacije. Nešto trebam hitno, taj čas. Kupim i stavim na policu, sutra ću napraviti. Prođe godina dana, ni pogledao.

2 Likeova

mislio se bavi sa youtube i snimat klipove, ali sam odustao od toga jer mi onda ne bi bio toliki gušt se bavit podvodnim detektovanjem. jer nije isto detektovat za sebe i detektovat pod vodom i snimat klipove. prvo i osnovno moro bi izlazit svakih sat vremena iz mora i mijenjat gopro bateriju, a to mi je već kvarenje doživljaja jer kad uđem onda ne izlazim 5-6 sati iz mora. dalje moram vući dodatne opreme od kamere pa do baterija, moram gledat šta i kako snimam da to ispadne ljepše za gledaoca, pa onda još i editovanje… dakle ne izađe na isto i sigurno ne bih uživao toliko u podvodnom detektovanju ko što uživam ovako kad ne snimam. ajde da je izvjesna zarada bar od toga… no ne da nije no je 95% bar šansa da neće biti nikakva do minorna zarada, pa na kraju sve kad izvagah rekoh bolje mi je uživat no se zajebavat sa snimanjem

1 Like

Taman sam se pripremio kako ću pitati koji mikrofon na kraju koristite i onda se sjetim da imam Olympus LS-3 diktafon koji mi stoji u ladici već 10 godina. I izgleda da se može koristiti kao USB mikrofon :slight_smile:

Eto, pretražite ladice, možda nađete nešto iskoristivo.

1 Like

Onda što smo rekli koji je budget mikrofon najbolji? :slight_smile:

Imam između ostalih i ovaj gore spominjani Trust GXT 232 ali nisam baš najzadovoljniji njime.

Još mislim uzet neki mic ali uvjet je da bude kondenzatorski. O ovom niže sam vidio više pozitivnih kritika ne samo ovdje:

Ako je BM 800 sad i nešto skuplji nego tad na videu, još uvijek je u kategoriji cheap mic, a ako ga netko odavde koristi, volio bih da napiše svoje mišljenje. :o:

Ja sam sebi kupio ovaj:

Ispod 50 eura je što mislim da i dalje spada u budget, ali stvarno je odličan… Čak ga ja držim dosta udaljenog od sebe pa se gubi na kvaliteti, ali da imam arm za mikrofon da mi stoji bliže usta mislim da bi zvuk bio top. (naravno aktiviram razne filtere u OBS)

1 Like

Sve je to točno, pogotovo ako je to ovaj mic:

A vidim da je stigla i lova, čestitam. :grinning: :o:

1 Like