Preporuka za laptop do 1500kn

Pozdrav,

kupio bih neki rabljeni laptop…ali nemam pojma kakvih tu sve caka može biti, koje proizvođače gledati…te koje serije laptopa su se pojavljivale kao “best-buy” opcije. …znaci dobrih omjera cijene i kvalitete.

Laptop ne kupujem za igranje…uglavnom za surfanje, ali bilo bi dobro da mu to ipak nije max limit što može. Vjerovatno će o photoshop biti na repertuaru…pa sam nekako 2GB rama postavio za donji limit, a CPU 2x2 GHz, i HDD barem 100GB.

Ono što me dvoumi je ekran i batterija. Nemam iskustva s laptopima i nisam siguran odlučiti se za 15,4’’ ili 17’’…a tek nemam pojma kako se koji ekran ponaša u težim uvjetima. Danje svjetlo itd…
Vama koji radite na laptopu, odgovaraju li vam 15 inchne verzije?

Zatim, koji laptop ima dostupnih dobrih zamjenskih baterija…pošto vidim da su ove u oglasnicima uglavnom na isteku, traju po pola sata… A napominju ljudi da su im zamjenske rikavale jako brzo…

Vjerujem da tko to prati, zna koji su se laptopi istaknuli među morem svih tih …pa pomagajte

Cjenovno bi gledao do 1500kn, no vidim da ima svačega u rasponu 1000-1500, pa možda niti ne moram ulupati 1500kn.
Uglavnom, ovo mi nije laptop za život…samo da posluži dok budem na moru. Kasnije ću ga koristiti vrlo malo. …al opet da ne kupim neki skroz shit ako ne moram. Hvala na pomoći :wink:

Do sad sam u oglasniku zapazio sljedeće opcije:

http://www.njuskalo.hr/hp-prijenosnici/hp-compaq-presario-q56-star-15-mjeseci-oglas-11392761

http://www.njuskalo.hr/hp-prijenosnici/hp-6830s-oglas-11404393

http://www.oglasnik.hr/oglasi/informatika/ponuda/prijenosna_racunala/hp-probook4510s-u-dobrom-stanju-proc/oglas-14924000.html

http://www.njuskalo.hr/acer-prijenosnici/acer-aspire-7720g-oglas-6553053

Dali bi se nečegao od ovoga trebao striktno kloniti :slight_smile:

Dali ova zadnja skuplja stvarno i opravdavaju tu cijenu? Nekako mi se čini da ovaj od 800 ispunjava već sve uvjete :slight_smile: …samo ja nekako težim prema 17’’, a nisam siguran jel mi treba to :confused:

Ovo bi nesto bilo idealno za tebe :smiley:

Samo bi mozda bio problem jer si ti iz HR. Inace cijena je nekih 170€

CPU 2x2 Ghz i 17’’ ekran za te pare jedino polovno.

I trazim polovno :smile:

…nekako mi je ovaj prvi otpao, i općeito 15 inchni za sad.
Ostaje mi dvojba ovaj 6830s http://www.njuskalo.hr/hp-prijenosnici/hp-6830s-oglas-114043932, ili ova zadnja dva skuplja.

http://www.njuskalo.hr/acer-prijenosnici/acer-aspire-7720g-oglas-65530532

http://www.njuskalo.hr/hp-prijenosnici/hp-pavillion-dv7-3101ea-oglas-118437493

Dodao bih tih 300, 400 kn ako ta dva modela to opravdavaju, pa makar to izlazilo i izvan opsega mojih potreba.

Čini se ocke, samo je lokacija zeznuta…

Ja sam ima ovaj aspire i nema zamjerke, ekran odličan i baterija dobra, za toliki lapt…
Najvise me kvaliteta zvuka iznenadila :smile:
Iako 17 je velika i teska za nosit, ako je bez ozbiljnijeg posla 15.4 prolazi…

Uglavnom, ipak sam se odlučio na najjeftiniju varijantu. Ionak se mislim rješavat laptopa nakon ljeta…a onda jednom prilikom uzeti nešto kvalitetnije…

Za sad se čini super što sam dobio za 800kn, i više nego dovoljno da ispuni postavljene potrebe. :smile:
Samo da ne rikne do kraja ljeta, hehe

Imaš u zagrebu dućan rabljenih računala. Čujem da daju i garanciju. http://www.rabljena-racunala.com/ Međutim neznam kakva je kvaliteta robe.

Da, ali njihova politika je jasna. Također kupuju preko njuškala i drugih oglasnika…i onda samo na to dignu cijenu i daju garanciju. Ako ponekad i moraju isplatiti garanciju, to im dopušta to podizanje cijene na većem broju uzoraka (S logičnom pretpostavkom da neće svaki riknut). Znači njihov biznis ovisi o statistici koliko će laptopa krepat…
E sad, matematički gledano:
Ako je statistika u konačnici na njihovoj strani i oni uspjevaju zaraditi, onda ja imam dobre šanse da mi random laptop iz oglasa ne rikne (odmah). Gledajuću faktor “uloženo-dobiveno”, više mi se isplati kupiti jeftinije, ali bez garancije.
Ako se oni zbog statistike vrte oko nule, onda bi moj rizik trebao biti pravilno raspodjeljen. Pa je faktor “uloženo-dobiveno” isti za kupovinu jeftinijeg bez garancije…i skupljeg sa garancijom. xd
Ako se oni zbog statistike raspadaju, tj. gube paru…onda je meni najbolji faktor “uloženo-dobiveno” da kupim od njih, hehe.

Oni se zaista najvejrovatnije raspadaju (točka tri), ali ne zbog prirodne statistike…nego države koja ih kolje da ne potone. (Mislim, država će potonut, samo ne odmah…jer čvrsto vuće sve za sobom). Tako da oni moraju pumpat cijene iznad te prirodne statistike…i tako meni čine faktor “uloženo-dobiveno” neisplativim.
Eto, matematička analiza zašto se ne isplati kupovati od njih xd.

A sad za ozbiljno neki realan primjer. Gledao sam frendu prijenosno računalo u oglasnicima i takvim servisima. Razlike cijena za iste kofniguracije su bile i po 50% cijene. Njuškalo 1000kn, a kod njih 1500.

Dato druze moj sakupi još novca i odeš u radnju kupiš NOV laptop, a ne nakon 2 mjeseca taj polovni crkne :slight_smile:

Tako cu i ja uraditi, imam sada 250e al necu polovan, koji sam baksuz od prodavca do kuce ce se pokvariti :slight_smile:

Kupim nov za 500-600e i mirna glava ima garanciju 2 god :wink: