Preporuka za slanje newslettera

Zanima me vaša preporuka za slanje newsletter kampanja. Imam bazu od oko 130k adresa i trebam 4-5 puta mjesečno poslati svima (ili samo nekima) mail. Na koji način je to najlakše odraditi?

Mislim da nije pitanje kako najlakse to odraditi nego kako najsigurnije to odraditi, odnosno da ti mailovi dodju u njihov inbox a ne spambox, jer ako odu u spambox kao da ih nisi ni poslao.

E sad na to pitanje ti mora netko drugi dat odgovor.

Najbolja kombinacija price/performance je Amazon SES (https://aws.amazon.com/ses/) + Sendy (https://sendy.co/). Jedino sto bi ti trebao napravit je poseban ugovor na pocetku, jer Amazon SES ima na početku ograničenje slanja mejlova na dan (10k/day i avtomatski se podiže kad imaš par dana blizu ograničenja - ja imam sada 75k/day ograničenje). A cjena je 0,1$/1000 email. Sendy kosta 59$ …

Upravo proučavam Amazon SES :slight_smile: Aplikacija mi nije potrebna, imam custom rješenje. Problem je mi je server, tj. visoka cijena Mandrille i sličnih servisa.

Ja imam sve preko SES, pored mailing liste i transactional emails iz Magenta i autorespondere …

Da li je potrebno korisiti neku njihovu aplikaciju ili mogu kroz svoju provući podatke od njihovih servera?

Mozes bez aplikacija, samo na svom SES accountu potrazis podatke za SMTP i saljes :slight_smile:

To i trebam. Nisam uspio iz prve aktivirati račun, upisujem broj da me nazovu da potvrdim račun, ali 5 puta ne zvoni mobitel…sad moram čekati 12h :frowning:

1 Like

Nesto sam zaboravio … kad registrujes novi account izaberi region N. Virginia, jer na ostalim regionima ima vise problema kod podizanja max. broja slanih emailova :slight_smile:

Ne mogu odabrati tu lokaciju jer ide na firmu pa trebam valjani račun.

Ja imam isto na firmu, jer koristim i druge Amazonove produkte (S3 i Glacier) i sve ide na firmu bez problema :open_mouth:

Pozdrav, dali je najveci broj subscribera na mailchimou 2,501 - 2,600?