Preseljenje OS-a na novi disk

Pozdrav,

jel postoji neki bezbolan način da preselim cijelu C particiju sa operativnim sistemom na drugi veći hard disk koji bi ugradio u računalo i da nastavim gdje sam stao da se ništa značajno ne promjeni. Osim što ću imati veći disk za dalje…

Unaprijed hvala na pomoći. :slight_smile:

Koji os? U biti koji god, postoji mogućnost samo se koraci razlikuju od verzije do verzije

Ja sam tako sa jednog na drugi Samsung disk prebacio Windows sa nekim njihovim programom. Vjerovatno i drugi prouzvođači nude neki softver za kloniranje diskova. Koji disk je u pitanju?

AOMEI Backupper

Opcija Clone / Disk Clone

Odličan

windows. 8.1

Device manager kaže samo: “Toshiba HDWD120”

Pretpostavljam, postupak bi išao:

  1. Uštekam novi disk u komp
  2. Pokrenem taj program i kloniram trenutni disk na novi
  3. Zgasim računalo, preštekam novi disk na mjesto staroga
  4. Vojla, trebalo bi raditi?

Da, trebalo bi raditi. Napravio sam clone barem 40-ak puta, nije radilo 2-3 puta. Bili su u pitanju HP laptopovi .

1 Like

veeam backup mislim da je ok

Free verzija bude odradila kloniranje i sve će raditi (isprobano na nekoliko računala, HDD->SSD)

1 Like

@spiderman @bozoou slažem se da je Macrium reflect program koji je radio u najvećem broju slučajeva. Meni je čak uspio klonirati disk na kojem sam imao bad sectore na način da ih je jednostavno preskočio i sve je radilo kasnije sasvim normalno.

1 Like

Operacija uspjela, ovo je tako divno vidjeti …

screenShoot015

(već neko vrijeme vodim borbe sa prostorom. :slight_smile:)

Hvala svima na sugestijama, na kraju sam se odlučio na ono što je dobilo ponovljeni glas, a to je Macrium reflect program.

Pogledao par videa da nebi nasjeo na neku minu i u suštini sam se vodio ovim videom:

Doduše, meni nakon kloniranja nije uspjelo da samo u BIOSu promjenim da boota sa novog harda. Vjerovatno jer sam tudum…uglavnom, komp se nakon mog setupa biosa nije podizao.

Nakon toga sam vratio u biosu opcije na staro, uvjerio se da komp ponovno radi i onda sam fizički preštekao novi hard na lokaciju prijašnjega…i stvar radi. Barem na prvu tako djeluje da je sve ok. :slight_smile:

Ono što mi u videu nije jasno… koji vrag mu je ovo što pravi “Create Rescue Media”.
To pravi na ovom djelu videa UPDATE: Using Macrium Reflect Free to Clone Windows to a Bootable M.2 SSD - YouTube isto tako to kasnije recovera nešto na ovom djelu: UPDATE: Using Macrium Reflect Free to Clone Windows to a Bootable M.2 SSD - YouTube

Što time točno postiže? … nisam shvatio, niti sam taj korak radio. Mislim, pripremio sam taj rescue media, ali ne razumijem radi čega bi to sada trebao recoverati?
Ako je nekome poznato, bit ću zahvalan za pojašnjenje.

Rescue media je boot CD/DVD ili USB da možeš restorati HDD bez onog inicijalnog. Ti si imao već HDD i os na njemu pa si sve tako uradio. U slučaju da nemaš 2x HDD ili radiš restore sa hdd-a koji neće bootati u tom slučaju koristiš boot media

1 Like

Ne treba ti taj rescue

1 Like