Preseljenje sa shared na vps ili dedicated

Trenutno imam jedan shared hosting kod hostgatora (adult sajtovi) jedan kod hawkhosta (adult) 3 kod fatcow hostinga sajtovi bez adulta sa adsensom.

sve radi i dalje odlično samo mi je gugl digao na jednom sajtu posjetu tako da cpu na hostgatoru ide blizu zelene crte

e sad moje pitanje je sta da radim? sta trebam znati, da li da uzimam vps kod hostgatora ili da uzmem dedicated server. problem je sto mi je to nepoznanica velika i jedno i drugo.
interesuje me kolika je razlika izmedju shared vps i dedicated. ako na shared nabacim 7 sajtova koliko mogu na dedicated ili vps. može li se to sračunati? moji sajtovi izgledaju ovako većina free wordpress tema ona početna tventi fortin 3 plugina joast neki cache plugin i quick adsens ili neki drugi plugin za ubacivanje reklama u postove. na sajtovima je uglavnom oko 100 postova koji su ili tekstovi ili embedovani video klipovi i pokaja slika. na cpanel podesim adon domain i nista više ne radim tako da mi sa te strane ne trena ništa posebno.

Ako iko može dati koji savjet bilo bi baš super.

Za početak uzmi VPS, instaliraj na njega http://www.zpanelcp.com/ (ako treba pomoć oko instalacije, uradit ću ti free).

Ako bude još trebalo virt memorije/cpu, samo upgradeuješ plan VPS-a i to je to.

Naravno mora se odradit i neki basic security, kao promjena ssh porta, postavka firewalla…

to je problem sto veze nemam ni o čemu.

može li mi ko dati primjer koliko izdrzava vps koliko neki dedicated server?
kakav je vps kod hostgatora? moze li se uzet vps kod hostgatora da je to sve podešeno da nastavim sve isto radit ko na shared hostingu, dodam domene i to je to.

evo npr odlučim uzet ovaj vps hosting kod hostgatora. mogu li kako sračunat koliko mi može sajtova stat na osnovu podataka sa shared hostinga kod hostgatora. ajd disk space i badwidth su mi jasni.
šta mi znači ovaj cpu 2 cores? kako znati koliko trenutno od ova 2 cpu cores troši moj šared hosting? i šta mi znače 2 ip adrese? kako da znam koliko mi rama treba i kolika mu je trenutna potrošnja na šared hostingu? i ima li još nešta bitno?

Nemoj uzimati VPS kod HostGator-a, oni su super za share hosting ali cuso sam da im VPS/Dedicated usluga nije na vrhu, + sta je preskupa.

Ja ti koristim VPS kod ove firme: http://asmallorange.com/hosting/cloud/

Sve je managed tako da ti ne moras nista raditi, na pocetku dobijes WHMCS racun preko kojega si napravis novi cPanel account, i onda se ulogiras u cPanel i tamo dodajes domene itd. isto kao na share hostingu.

Ako ti engleski nije problem, tu je i odlicna podrska s njihove strane tako da i ako gdje zapne, dosta brzo pomognu.

Dobra stvar je sto uvijek mozes lako upgrade-ati VPS, iako prema onome sto si nabrojala, ti ga ne bi niti 50% iskoristavala.

Za VPS provajdera ti preporučujem

http://shop.resellerclub.com/vps-hosting.php jes da si poskupi, al su serveri na otocima nekim gdje možeš te pornjave hostovat :smiley:

Također i ovi su odlični http://www.cloudvps.nl/virtual-private-server

Njih koristim za offshore projekte, pa et izvoli ak hoćeš.

Za ovaj security, kad uzmeš server javi mi se na pm.

Kako znati koliko rama i coresa ovijeh mi je dovoljno? novi adult sajtovi bi bili dodavani na ovaj novi vps tako da viška neće bit nikad…

evo ovi s http://asmallorange.com/hosting/cloud/ kazu da dozvoljavaju adult i da vrse migraciju cijelog cpanela.

šta bude onda sa šared hostingom na hostgatoru?

šta bude onda sa šared hostingom na hostgatoru? šta bude sa fajlovima i ostalim, jel se to brise u file menageru u cpanelu ili šta se radi?

CPU core-a gledaj da bude barem dvije, to ti je dovoljno posto nemas neke zahtjevne skripte, RAM-a 2-3 GB takodjer dovoljno.

Sto se HostGator-a tice, jednom kada ti oni sve to presele i nameserveri se updateaju za sve (u smislu da ti hostgator vise nista ne posluzuje jer si prebacila domene na novi server), jednostavno obrises sve sa servera putem file managera, obrises sve baze i pustis ga da istekne (ili odjavis ako imaju tu opciju).

Javi se na PM za detalje, imam ti par servera a i prodajem VPS-ove po super cijenama, podrska pri migracija i odrzavanju. Firma, sve legalno s racunom uz podrsku.

Ja upravo prelazim sa VPS-a na Hostgatoru (50 bucks /mj.) jer nikad nije bio savršen… bilo je sporo, sajtovi stalno padali, i stalno pokazivao Resources shortage. Doduše, ni ja nisam neki ekspert za optmiziranje servera i sajtova, ali prvi utisak kod Hetznera kako sam prešla, drastična razlika, a i jeftinije je. Koristim Plesk panel koji ima mogućnost migracije sajtova sa jednog IP na drugi, tako da je to prošlo bez muke. Kad odjevljuješ Hostgator account ideš na https://www.hostgator.com/cancel

sta kazete na ovaj ?
https://contabo.com/?show=vps

Dali je netko isprovao taj VPS ?

Meni iskreno to nekako izgleda previše jeftin taj vps a sada dali valja ne znam iskreno

meni cijena izgleda sasvim ok… jos samo da je netko isprobao i da potvrditi da je sve ok :wink:

Mislim da nema potrebe da ista radis. Ozbiljno. Ako je u pitanju samo ova slika(grafovima sa tvojim CPU zauzecem), nemas potrebe da ista radis. E,sad druga je prica ako se neko zali na odziv stranica, presporo se otvaraju,itd… Da li je neko iz HG slao mozda neki mail da si prekoracio neki od uslova(zauzece CPU, load, zauzece RAM-a ili tako nesto)?

Iz mog iskustva, ako se korisnici ne zale nemas potrebu da ista radis.