Pretvaranje Erste bankovnih izvadaka iz HTML u PDF

Evo ovako ide prica. Prije par godina je knjigovodstvo, odnosno racunovodstveni servis gdje drzim papire od tvrtke zapocelo traziciju u takozvano “paperless” knjigovodstvo. Znaci bez papira. Sve ide u oblak, odnosno softver koji sprema svu papirologiju. Izlazne racune, ulazne, izvode, itd.

E sad, izvodi prometa, odnosno izvadak, Erste salje na mail, fax ili ga mozes sam preuzeti. A formati su slijedeci: Elektronički (.wri), HTML (.html), Excel (.csv), Camt.053 (.xml). S druge strane, knjigovodstvo, odnosno taj softer u oblaku podrzava PDF. Tako da sad stalno moram rucno pretvarat iz HTML u PDF.

Na forumu se davno pisalo o pretvaranju iz HTML u PDF, al to je dosta staro, neki linkovi ne rade itd. Pa me zanimalo kako vi to rjesavate i mozda pomogne nekome ovo sto sam ja nasao i napisao.

Znam da PBZ banka daje izvode u PDF-u, a koje opcije su dostupne u drugim bankama?

Ja poznajem vlasnika od Converter.App (prosle godine sam ga intervjuirao) i njegov alat omogucava besplatno pretvaranje vise HTML datoteka u PDF odjednom. Napisao sam recenziju tog alata.

Koje alate vi koristite za pretvaranje HTML datoteka u PDF?

1 Like

Trebao sam za vb.net i našao ovo
Html to Pdf Converter for .NET | SelectPdf.com

Što se samih izvoda tiče, ne čuvam ih u papirnatom niti u bilo kakvom drugom obliku.
Importiram ih u bazu i gotovo.

Ja u PBZ banci imam namjesteno da se izvodi automatski salju na email od knjigovodstvenog programa (u mom slucaju e-racuni.com) koji ih onda sam knjizi. Podrzani formati su .mn i .xml. Nema nikakve logike rucno konvertirati izvode. Ovisno koji knjigovodstveni program koristis, to je najprakticnije namjestiti da bude automatski.

Ovo mi zvuci super, da automatski salje.
Moram vidjet sa svojim knjigovodstvom kako bi to moglo ici.
Meni Erste salje izvode na email, i to naplacuju extra nesto sitno. Tako da mogu ja to prosljedit, samo je problem formata.

Koristim, odnosno knjigovodstvo koje mi hendla papire koriste https://www.docdocc.hr/

Cek, to je kao aplikacija za Windowse ili?

To je isto dobro, ako si mozes tako napravit.

Ne, nije samostalna aplikacija već nuget paket za implementaciju unutar programa. Koristim ga na webu.

1 Like

Tako sam i radio do sada (opisano u clanku koji sam podjelio). I OK je kad to trebas napravit nekoliko puta. Al kad trebas to napravit 30 puta, onda je malo tlaka? I zasto radit 30 puta jedno po jedno, ako postoji nacin da se sve odjednom pretvori iz HTML u PDF.

Al eto, ocito postoji nacin da se i to zaobidje (ovo sto je @steelmaiden napisao).

1 Like

jasno jasno, nisam procitao do kraja

docdocc.hr je DMS i to očito loš, ako podržava samo jedan format.
Ako knjigovodstvo radi samo s PDF formatom, znači da izvode prepisuju ručno, pa to može biti bilo kakav PDF primjerice ispis HTML-a u PDF.
Možete postaviti dinamiku kreiranja tjedno ili jednom mjesečno i poslati im tjedno ili mjesečno PDF.
Međutim, tu nema ni A od ažurnosti, a ako nemate pristup u knjigovodstveni program onda nema ni transparentnosti, a sigurno ima i grešaka koje prolaze neopaženo kada korisnici nemaju pogled iz svoga kuta.
Novije generacije poduzetnika, a posebice IT struke, koriste Online knjigovodstva, uključujući pristup u program i pregled BI izvještaja, a cijene za mikro firme se kreću već od par desetaka Eura na više za sve zajedno.