Prevarant na forumu - Vilenjak

3 Likeova

Neznam ja na osnovu cega, on je mene prevario. Neka proba, odmah za prevaru tužim. Ovako necu… Jer mi se neda po sudovima i policiji ici, ali da netko budalu pravi od mene, ne bih mu predlozio.

:rofl:

1 Like

hahhahahahahhahahah pao sa stolice :joy:

Ako ovo ne zasluzuje ban neznam sta više da pričamo. Ako ništa budite više na oprezu.

4 Likeova

A da si me barem poslusao… Želim kupiti Bitcoinse dana 30.03.2020

Ocito je da je lik prevario momka, pise budalastine. Ne znam o kakvim tuzbama admini pricaju nije ovde stvar da li ce prevareni momak dobiti, podneti tuzbu ili sta vec vec je stvar da li ce neko i od nas biti prevaren.

Ja necu ali neki nov moze da bude.

Ja se secam kad sam se krenuo baviti ovim poslom pocetni kapital mi je bio 100$ da me je tad neko ■■■■■■■ na pocetku verovatno ne bih bio gde jesam, jebiga. Tad mi je 100$ bilo ko sad 2000$ nemastina.

Lp.

Nikad mi nije jasno koji debil moras biti da mjesecima gradis reputaciju i onda nekog ides sjebat za 600 kn. Pa da si radio na bilo cemu mjesecima zaradio bi 10 x vise a ne tih pisljivih 600 kn. ■■■■■ jedno debilno @Vilenjak

5 Likeova

I Mirko je svakom pretio tuzbom kad su ga prozvali zatim nestao. :joy:

Jos su mi jace one price: “radim s jednom ozbiljnom firmom, aj sredio sam ti da uplatis 500kn i sutra ti leze 200e u BTC”.

Koliki balvan moras biti da s jedne strane ne napusis qc iste sekunde onoga ko ti da takav predlog posto je ocigledno debilan i cista prevara, a s druge koliko glup moras biti da ne mozes da smislis originalniju pricu kad vec varas ljude.

Mozga bez! Obe strane. :slight_smile:

4 Likeova

To je kasnije pisao kao izliku, kao šta sam vec spomenuo. Jer me je još htio scammati novca… Ja sam samo htio dobiti svoje bitcoine koje sam u početku jednostavno i pošteno platio. Kasnije mu nisam ništa uplacivao, prevario me je za pocetkih 600 kn, tada u pocetku nije nikakve te stranice spominjao. Nego tek kasnije kao izliku da me scamma jos novca.
Lp

2 dana nisam bio online :smile: srecq izbjego me

Slično je proš’o i jedan drveni dječarac na putu do škole.

K’o u jednoj epizodi Alan Forda kad neko donese u banku okrugli papir na kojem piše “donosiocu isplatiti pet milijuna”.

Pošto nisam u bitcoinu, ništa živo nisam razumio u screenshotovima. Kakve skračenice koriste, šta će kome leći, pojma nemam :D.

1 Like

Evo još slika… -,-

Ako sam sta 2 puta stavio od slika ispricavam se…

Bitcoine sam se dogovorio koristiti sa osobom sa kojom sam surađivao kao nacin mog placanja, nažalost više sa njime ne surađujem jer nisam uspio poslati bitcoine na vrijeme, zahvaljujuci osobi navedenoj na threadu.

Ovdje sam mu napisao neka U eth onda pošalje barem u vrijednosti 200-300 kn , sjeli bi mi na racun brzo odnosno na moj wallet, ali nije htio. Pa bih i ja kasnije zamijenio za bitcoine ali opet nije htio. Bio bi u plusu 2x više , ali nije htio.

Ovo “poklonit ću ti od srca malo više od 200kn za kavu i cigare” me podsjetilo na onog lika iz austrije aleksandar innsbruck ili kak se već zvao, i on je tak svima davao za kavu i cigare jer niko osim njega na ovom forumu ne zarađuje pa je zajebo nekog, mislim da je isto bilo par stotina kn u pitanju…

2 Likeova

Aleksandar je za 100 e je prevario @costlyDeveloper -a
A i danas se vraca ovdje, ali admini reaguju :slightly_smiling_face:

1 Like

Trebalo bi na forumu napraviti pinanu temu s poznatim članovima foruma i djelatnostima kojima se bave. U temi bi se moglo glasati za članove i tako bi se stvarala neka njihova ocjena. Tako bi novi članovi znali kome se javiti za određene usluge i biti sigurni. Mislim da bi to podiglo kvalitetu samog foruma i smanjilo broj prevara. Jer prevare se dešavaju i obrnuto, gdje novi članovi foruma ne plate za obavljenu uslugu.

4 Likeova