Prevarant na forumu - Vilenjak

Znam da je dugo za čitati, ali imate prevaranta na forumu …

Pozdrav , ja sam dosta novi član ovoga forumu. Registrirao sam se da naučim nešto novo, da opcenito popričam sa ljudima o stvarima koje me zanimaju, o stvarima koje imamo u zajedničkom interesu, pošto sam zainteresiran za programiranje , crypto investicije itd… Uglavnom prvi mi je thread bio kupovina crypto , pošto mi je hitno trebala davao sam i dobar ratio, metodu ste mogli vi birati paysafecard , aircash, šta god ste htjeli, išao bih prvi. Nedugo nakon otvaranje threada javio mi se član foruma 2+ godine star ima account otprilike. Zove se Vilenjak , tradali smo se. Pitao sam ga jel hoce preko paysafecarda ili nekom drugom metodom, rekao je da može preko paysafecarda, išao sam prvi pošto sam novi član a i da nekakvo međusobno povjerenje sklopimo i za ubuduće. Poslao sam mu paysafeard pinove u vrijednosti 600 kn, išao je provjeravati jel su ispavni, nakon 10 minuta poslao poruku sve pet, ispravni su, rekao sam mu okej , kada ces poslati Bitcoine, odmah je rekao jooj pa ja to ne mogu unovčiti jer je paysafecard, rekao sam mu pa kako to nisi znao ako si i sam rekao može preko paysafecarda, ja sam ti dao više metoda ti si odabrao tu. Onda je počeo izlike ovo ono govoriti, ja sam mu rekao takav je bio dogovor, ja sam se svoga držao dao sam ti 600kn i išao sam prvi pošalji sada Bitcoine može i u manjoj vrijednosti 400-400 kn ( tako bi on opet bio u plusu 150-200 kn) rekao je da bude poslao. Nekoliko sati nakon mi šalje poruku kako je poslao Bitcoine ali da je spor sistem, rekao je pričekaj , 1 dan nakon mu šaljem poruku još nisu došli , on piše piso sam im poruku rekli su da ce subotu doci, (tek za 4 dana od tada) evo Subota dosla bila nema nicega , nikakvoga transfera, prije toga tražio ID od transakcije, Vilenjak kaže evo ti : … ja idem provjeriti piše transfer ne postoji, on meni kaze ma to je do njih, ja mu kazem dobro ali kada ce sjesti cekam vec 5 dana , on kaze pa i ja cekam 9 dana vec 3 bitcoina ( 150+ tisuca kuna ) znaci … riječi su suvisne, ja ga pitam pa kada ce meni doci , on kaže pa bude brzo. Evo utorak 7-8 dana prošla jos uvijek ništa, samo neke izlike , ja mu kazem trebam mi hitno pa daj barem pošalji 200-300 ETH onda, on na to ništa ne odgovara osim toga da i on ceka vec dugo. Rekao sam mu ako nezna kako sa paysafecardom , neka ga preko Skrilla unovči odnosno pošalje meni na moj račun na to on ništa ne odgovara. Prije mi je još govorio da mu uplatim novce preko aircasha NAKON šta sam mu uplatio vec paysafecard u iznosu od 600kn, još je novca htio i govorio kako ce mi on to 2-3x puta više vratiti u kripto valutama.

Evo ljudi , mislio idem prvi pošto sam novi član da nekakvo međusobno povjerenje sklopim i baš na ovakvoga čovjeka naletim. Katastrofa . Na pogreškama se uči, ali opet sam napravio thread da znate tko je prevarant i scammer ovdje i šta je , kako je. Pa evo čuvajte se da ne nasjednete .

Ovo je njegov profil

5 Likeova

Odmah sam ga prokuzio i obavjestio bivseg moderatora i tada nije reagirao. Predpostavljam da se radi o onom lopovu katicu ili jedan klošar koji je mene skoro zaje.
Predstavlja se kao doktor :slight_smile:

2 Likeova

@Vilenjak sta kazes?

Ma ovaj je Mirko 100% :smiley:

2 Likeova

Eto ga. Ovako dečko će sada dobiti tužbu za klevetu, a onda ću je javno ovdje staviti.

I Je€£¥₩!o Vas taj lik kojeg spominjete.

U ovakvim situacijama kada sumnjate da vas je netko prevario, predlazem da to prijavite na policiju i ostavite im moj kontakt email [email protected] gdje me oni sluzbenim nalogom mogu zatraziti podatke koje imam o sumnjivom korisniku, a koje sam im ja onda rado voljan dostaviti.

Kada bi svi takve slucajeve prijavljivali na policiju, vjerujem da bi ih s vremenom bilo puno manje.

14 Likeova

Kazes imas dokaze, ja sam te trazio dokaz, jedini dokaz koji si mi poslao je ID od transakcije koja pise da ne postoji. Ne kuzim. Šta misliš da si ti sada ispao tu neki lik koga je netko zeznuo ( klevetva) ja sam u minusu 600kn ne ti, ti si prevario ne ja. lol ovo je stvarno smiješno i jadno vec.

Kao što kaže steel, svu dokumentaciju (mailovi, poruke,…) proslijedi Policiji.
Kad je došlo do ove točke, slaba je korist od natezanja po forumu.

Ma necu ja ništa proslijediti nikome. Sve imam fotkano, necu se sigurno vući po sudovima i policiji za 600kn, ali opet sam htio upozoriti druge ( ostale članove foruma sta je i kako bilo).
Uvijek sam bio pošten i nisam htio da ikoga bilo kako uvrijedim , ali šta je previše je previše da moram 8 dana cekati da mi sjednu bitcoini i jos mi da ID od transakcije koja piše da ne postoji. A išao prvi na kupovini. Nema smisla.

Bilo bi dobro da postavis te neke dokaze ovdje, cisto da sve bude kristalno jasno.

A ova tuzba za klevetu je smijesna :smiley: Nigdje njegov pravi identitet nije otkriven tako da ne razumijem na osnovu cega misli podici tuzbu.

4 Likeova

Uploading: image.png…

3 Likeova

Neznam ja na osnovu cega, on je mene prevario. Neka proba, odmah za prevaru tužim. Ovako necu… Jer mi se neda po sudovima i policiji ici, ali da netko budalu pravi od mene, ne bih mu predlozio.

:rofl:

1 Like

hahhahahahahhahahah pao sa stolice :joy:

Ako ovo ne zasluzuje ban neznam sta više da pričamo. Ako ništa budite više na oprezu.

4 Likeova

A da si me barem poslusao… Želim kupiti Bitcoinse dana 30.03.2020

Ocito je da je lik prevario momka, pise budalastine. Ne znam o kakvim tuzbama admini pricaju nije ovde stvar da li ce prevareni momak dobiti, podneti tuzbu ili sta vec vec je stvar da li ce neko i od nas biti prevaren.

Ja necu ali neki nov moze da bude.

Ja se secam kad sam se krenuo baviti ovim poslom pocetni kapital mi je bio 100$ da me je tad neko ■■■■■■■ na pocetku verovatno ne bih bio gde jesam, jebiga. Tad mi je 100$ bilo ko sad 2000$ nemastina.

Lp.

Nikad mi nije jasno koji debil moras biti da mjesecima gradis reputaciju i onda nekog ides sjebat za 600 kn. Pa da si radio na bilo cemu mjesecima zaradio bi 10 x vise a ne tih pisljivih 600 kn. ■■■■■ jedno debilno @Vilenjak

5 Likeova

I Mirko je svakom pretio tuzbom kad su ga prozvali zatim nestao. :joy:

Jos su mi jace one price: “radim s jednom ozbiljnom firmom, aj sredio sam ti da uplatis 500kn i sutra ti leze 200e u BTC”.

Koliki balvan moras biti da s jedne strane ne napusis qc iste sekunde onoga ko ti da takav predlog posto je ocigledno debilan i cista prevara, a s druge koliko glup moras biti da ne mozes da smislis originalniju pricu kad vec varas ljude.

Mozga bez! Obe strane. :slight_smile:

4 Likeova