Prikaz slike iz url-a radi samo lokalno, help!

Pozdrav,
Evo kratko i jasno. Imam ovakvu situaciju:

Stvar funkcionira lokalno. Ista stvar na web serveru ne prikazuje sliku. Testirano na 2 hostinga. Vidi se samo prazan okvir slike ali se ona ne učita. Ako zatim u browseru otvorim novi tab i u adres bar zaljepim url slike, ona se naravno učita, ali ono što je najzanimljivije - kada se vratim u prethodni tab slika se pojavi na mjestu gdje je prije bio samo okvir. Znači slika se povuče iz nekog casha, a do tada se ne prikazuje. Ista stvar vrijedi i za bilo koju drugu sliku, bilo koji browser, bilo koji hosting. Lokalno sve radi kako treba. Molio bih nekoga ako zna o čemu se radi da me uputi o uzroku ovog problema ili još bolje o načinu njegova rješavanja :).

Što kaže console log u browseru?

Zar nije da imdb blokira hotlinking njihovih slika?

Firebug kaže:
NetworkError: 403 Forbidden - http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTY5NjM2MjAwOV5BMl5BanBnXkFtZTYwMTgyMzA5._V1_SX320.jpg "

U Net tabu status za link je: 403 Forbidden

E ne znam što bi točno bio hotlinking. U svakom slučaju, nisam siguran da bi stvar radila lokalno da je blokiran pristup slikama.

A da…ipak je u tome stvar, ipak ste mi na kraju pomogli obadva. U konzole logu zapravo piše ovo što je Pazinjan rekao.
Sa slikama s drugih adresa je sve ok. Uopće mi to nije palo na pamet provjeravat. Zapavo koristim imdb api koji mi vraća xml podatke o filmovima koje pretražujem sa svoje stranice. Među povratnim informacijama je i link do slike ali eto na žalost tu stavku ću morat zaobići. A to bi baš bilo cool. Šteta.
Hvala, pozdrav.

Mozes wgetom skinit sliku na svoj server, pa je linkat.

Gledam baš malo što bi bio taj wget, nisam prije čuo za to. Da li bih s tim onda mogao spremiti sliku na bilo kojem udaljenom serveru na kojem imam hosting??? Na prvu mi nije šaš jasno što je to i kako funkcionira. Ajde pliz pošalji ako imaš neki razumljiv link koji objašnjava korištenje i od kuda skinuti, da li se treba instalirati i gdje i takve informacije. Stvarno pojma nemam od kuda početi.

Ako skineš sliku na svoj server i odatle je uključuješ u svoje web-stranice, možda kršiš autorska prava. Krše ih mnogi i stalno, ali ti možda može biti korisno za znati, za slučaj da imdb ili Disney malo ljubomornije čuvaju svoje sličice.

Da…svakako, za prava mi je jasno. Svjestan sam da se ne bi smjela koristiti niti jedna slika koja nije moja bez dozvole vlasnika. Prekšaj bi bio još i veći kad bih koristio baš ove slike čija je zabrana korištenja zapravo dodatno naglašena na ovaj način. Sve u svemu ovo je sve naravno u eksperimentalne i edukativne svrhe. Kao i uvijek i u svemu, najmanje mi je u interesu povrijediti nekoga ili nečija prava pa tako sve to skupa shvaćam samo zanimacijom za ubijanje hladnih zimskih dana. Znači ipak je moguće to izvest!!! Bit će mi izazov :smiley:

wget omogucava http download. Dakle da, sa servera A mozes “downloadati” file na server B.
Ne moras nuzno koristiti wget; bilo kakva druga funkcija/program koja radi download bi bila korisna u tvom slucaju. Dakle imdb ti salje url slike, ti ga iskoristis za download, i onda na svom webu linkas lokalnu verziju.

wget mi se čini malo kompliciran. Mislim da sam našao lakše rješenje ali djelomično

Desi se sljedeće:
Kada u tekstualno input polje upišem ime filma i kliknem buton ‘Pretraži’, slika se prema navedenom kodu spremi u folder slike i zaista se prikaže. To je dakle napredak, jer se prije nije prikazivala. Sada sam je pokupio sa svog servera. Slika se prikazuje ispod tog input polja koje je još uvijek na vrhu stranice. Ako u input polje sada upišem ime nekog drugog filma i kliknem ‘Preteraži’, opet se izvrši gore navedeni kod i na stranicu se ispisuju podaci o drugom filmu ali bez nove slike. Kada pogledam u folder sa slikama, nova slika je unutra, zamijenila je staru ali se nije prikazala. Kada osvježim stranicu u browseru - tek onda je povuče i prikaže. Imate li ideju kako da se slika prikaže sa svim ostalim podacima čim kliknem na submit buton a ne da moram refreshat stranicu naknadno? Da li se možda desi da se slika ne uspije toliko brzo spremiti na server pa php jednostavno nastavlja intrerpretirati sa starom slikom… a tek kad se nakon par sekundi spremi, ja osvježim stranicu i ona se pojavi. To mi je prvo palo na pamet. Mislite da ovo ima smisla ili je razlog u nečem drugom?

…ma zapravo sve je ok. Ovo navedeno u predhodnom postu dešava sa u Operi na kojoj sam testirao. Isto vrijedi i za IE. Firefox, Chrome i Safari daju rezultate točno kakve sam želio. Dakle stvar funkcionira i neću dalje komplicirati. Dobio sam što sam htio i kao što rekoh sve je to samo eksperiment bez nekakve posebne svrhe. Tako da je stvar riješena. Hvala svima.