Prikazivanje zarade od Adsense-a kao prihoda tvrtke

Nisam mogao nigdje naći, pa me zanima kako se kao prihod tvrtke (d.o.o.) u Hrvatskoj prikazuje zarada od Adsensa? naime, moj računovođa tvrdi da se ne može kao prihod tvrtke evidentirati ček iz inozemstva, već samo od direktne uplate na račun. Evo molim nekog tko ima iskustva s time da mi pojasni. Moja logika je da se izda račun bez PDV-a s datumom izdavanja čeka (ili datumom kad ga unovčim u banci?) koji se neće slat googleu (jer njima to očito ne treba) već samo služi našim poreznicima.

Molim bez dva savjeta: 1) mijenjaj računovođu 2) zašto bi to upoće prikazivao na tvrtku kad možeš privatno uzet cache :slight_smile:

Da li je ček na ime firme ili na privatno ime? Ako je na privatno ime onda ga nikako ne možeš unovčit na račun od d.o.o., a ako je na ime firme onda bi ga trebao moći unovčit, jedino će te možda u banci zafrkavat da se to ne može, zbog neznanja službenika. A to se radi tako da napišeš na komad papira izjavu u kojoj nalažeš banci da polože ček na tvoj račun i onda taj ček poštom (ili njihovom internom poštom) šalješ u bankino sjedište u Zagrebu (tako je u PBZ-u).

A što se tiče računa mislim da je ispravna metoda da izdaš račun koji ostaviš kod sebe. Ali ne drži me za riječ, samo mislim da mnogi tako rade. Svi računi za inozemstvo su bez PDV-a.

E a ako se ko kuzi - na ime obrta?
Primjetil sam da mi je OIB obrta == OIB osobni, prema tome, ne bi trebao biti problem unovcit cek na ime na obrt?

I btw, jel ima neko da je nedavno u ZABAi unovcavao cekove?
Ja imam ZABA racun (koji cu ugasit ak ce komplicirat seronje u ZABAi) na koji planiram to puknut kroz par dana, doduse bilokakav info je dobrodosao. Naime; tamo negdje pred 4-5 godina su oko 10% mi odbili s ceka jednog zbog ko fol inkasa, pa kasnije nisam uopce isel tam, to mi je bezobrazluk cisti.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja