Primanje uplata sa kreditnih kartica - zaobilazenje Paypala i slicnih servisa

Pozdrav,

Trenutno radim na jednom web portalu. Klijent je zatrazio da uradim research placanja kreditnim karticama bez koristenja Paypala i slicnih servisa. To znaci da zeli da mu korisnici mogu direktno uplacivat na racun (barem sam ja tako shvatio).

Posto nemam iskustva u tome svaki savjet bi mi dobro dosao. Stranica je u Drupalu. Nisam jos stigao pogledati da li postoje moduli koji bi to omogucili ili neka od gotovih rjesenja.

Ono sto je trenutno napravljeno je HTML stranica na kojoj se nalazi forma za placanje tj. popunjavanje broja kreditne kartice, imena itd.

Screenshot forme:

Unaprijed hvala na savjetu/pomoci…

Preporučam ovaj link da pročitaš da vidiš u što se upuštaš:

On naprosto želi vidjeti je li moguće uštedjeti na naknadama koje se plaćaju posrednicima. Gotovo sigurno da u tom slučaju treba sa sa svakom kartičarskom kućom sklopiiti ugovor i ući u njihov sustav, gdje će vjerojatno i dobiti mogućnost računalnog povezivanja. Ali to će ga svakako koštati i više jer će tebi trebati platiti izradu softvera za spajanje na svakog kartičara.

No, kako bilo, možeš i sam proučiti što se nudi, ja ti za primjer dajem linkove na Amex koje sam za čas posla pronašao na webu::

A za postati posrednik u plaćanju (dakle, payment gateway), treba riješiti sasvim novi skup problema, osim tehničkih kako je dao Toni, tako i pravnih, zbog zakonske regulacije takvih kuća.

Uglavnom, payment gatewayjevi postoje s razlogom. Ovdje je jedan pregled dostupnih u Hrvatskoj:

Auu, uvjek je tegoba, s tim zahtjevima klijenata, koji žele nešto u šta moramo ukljuciti i druge struke, no ljepota u tome svemu, sto na kraju mi to fino naplatimo, jer gledaj ovo vako, što je teže, to je bolje za naplatit :smiley: