Printer radi - win 11 ne želi printati

Pozdrav,

sumnja je na win11, nema na kog drugog :laughing: …al bemu život više, uvijek nešto ne radi.

Znači printer sam po sebi radi jer radi opcija skener → print. I on općenito je naprintao nekakvu dokumentaciju nakon što sam zamjenio boju. (Kao da se trudi potrošiti što više boje nakon što dobije novu xd)
Ali nakon što sam zamjenio boju, neće više printati nakon što sa računala zatražim da se isprinta neki document. Sam GUI uredno prikazuje da je printer tu, ali printer neće da mrdne.

ScreenShot012

Ako idem na ovaj gumb “Find printer…” …dobijem nekakvu čudnu grešku:
ScreenShot011

Ako odem na System ->TroubleShooting → Printers …tamo kaže da nema nikakve greške
Ako odem na Device Manager da updejtam driver …tamo kaže da su najoptimalniji driveri već gore…

nezz kako drugačije da ga zamolim da isprinta … osim čekićem. :rage:

P.S. otkako sam stavio win11, printer je već radio…doduše nisam ga koristio već neko vrijeme pa ne znam kada je točno otkazao. Ne mora biti da je točno sada otkazao nakon što sam zamjenio boju. Čak više sumnjam na Laragon instalaciju da nije nekakve kanale zauzeo… mislim, nemam pojma…

Ode li dokument u print spooler ? Jeli moguće da je stavljen na pauzu?

Ček malo, zašto je Active Directory u toj priči? Jeli tvoj PC u domeni ili što? Možda nemaš permisije dodavati/uklanjati hardware ili raditi ispis?

Dali je printer preko USB-a spojen? Ako imas mreznu opciju spojiga preko mreze radit ce puno puno bolje sva komunikacija ce biti preko ip adresse a ne preko local porta koji se zna zblesirat.

Ovaj printer ima wireless i USB konekciju, nema mrežu. Uninstall printera i kompletnog HP softwarea. zatim skini HP Smart i instaliraj. Tu ces moci dodati printer. Ja bi odabrao wireless konekciju ali zna ponekad to biti dosta “mušičavo” što se tiče povezivanja. Pa ako ne uspiješ onda opet uninstall svega pa HP Smart, pa ga spoji USB-om.

Kad im dođe vrijeme, all-in-one uređaji streme ka kanti za smeće.
Misliš da rade, a u stvari imaju feler u glavi za printanje.
Prošle godine sam kod stranke dva bacio u smeće i sada su se javili da i treći radi probleme.

Nadam se da sam u krivu u tvojem slučaju.

1 Like

Imam HP DeskJet 2720. Nakon sto sam promjenio jedan od ketridza, stampac je poceo bas cudno da se ponasa. Doslo je do toga da sam razmisljao da ga bacim u smece.
Ketridzi su HP.
Nisam se vise mogao povezati preko wifi na stampac.
Jedini lijek je bio koristenje nekog HP Diagnostic device alata. Pokazao neke greske na stampacu, uradio update firmware i nakon toga je bilo ok.
A ponasanje je bilo tipa posaljes nesto na stampu i nakon 40 minuta pocne da stampa. Bas glupost.
Ne bih se bas kladio da je problem u Windowsu.
Probaj stampati sa telefona.

Izbriši tih 15 dokumenata u waiting listi, zatim probaj restartati print spooler servis

Misterij riješen, trebao sam uštekati usb printera u računalo. :rofl: :rofl:

A bemu, hvala svima i sorry na podizanju uzbune xd.
Nezz, zaboravio sam kada sam petljao dolje oko kablova i kada sam ga ištekao …a kako se pokazivao printer u odabriu printera za print, nije mi palo na pamet da bi mogao biti ištekan. Hmm …nešto mi kao u sjećanju da se na prošlim windowsima tamo printer nije pokazivao, ukoliko bi bio ištekan. A čudno malo i da troubleshoot metoda nije rekla nešto tipa: “Uštekaj printer” xd

Što se tiče wifi konekcija, jeste da ovaj model to ima …ali žali bože je opcija … prvi puta kada sam postavljao printer, bilo je ubi Bože to postaviti (unatoč što se tada printer trudio navoditi korisnika da se to kod prve inicijalizacije pritnera postavi … pa je bilo baš neka zaverzlama).

I onda nakon selidbe i promjene routera, više nije bilo šanse to aktivirati… pošto više niti printer nije imao nikakvu tedenciju da me vodi kroz taj setup. Uglavnom, od te opcije sam odustao …samo živce troši.