Privatnost podataka

Pozdrav,

zanima me na koje sve stvari moram misliti ako želim zaštiti svoje osobne podatke od očiju javnosti za određeni projekt?

Kako je sve moguće doći do podataka vlasnika domene ili stranice i kako se zaštiti?

kupis whois privacy i server na novom zelandu

Kako je to ovaj izvodio?? :slight_smile:

Pao zbog ‘glupe greške’: Uhićen vladar internetskog podzemlja! - Dnevnik.hr

Pa on je to radi kroz Tor, kroz alternativnu mrežu. To je funkcioniralo, jer su drugi njega željeli pronaći nakon što su drugim kanalima dobili informaciju da on postoji.

U tvom slučaju, ti zakupi domenu preko neke firme koja će ti ponuditi zaštitu osobnih podataka, tj. upisati sebe kao registranta domene. I to je, manje-više, to. Tvoje osobne podatke hosting firma ne smije odavati trećim stranama.

Mislim da on pita za drugaciju zastitu. Ovo je zastita da te ljudi ne uznemiravaju ili koriste tvoje podatke u bog zna kakve svrhe…

Mislim da on pita za zastitu podataka od nadleznih ustanova. Policije, FBI, vlade.

Moj odgovor je da se nemozes zastiti od toga. Mislim mozes se zastiti, kao sto su se ti hakeri neko vrijeme stitili. Ali buduci si postavio ovdje pitanje o tome, znaci da se ti nemozes zastiti od toga. Jer moras biti haker. A haker znade kako se zastititi. Al vidis da se ni oni nemogu zastiti.

Lijepo, policija otkriva kako su ih uhvatili, tako da se ovi iduci kriminalci koje ce hvatiti znaju pripremiti :stuck_out_tongue:

Što se tiće TOR-a. Zna se da se nemože sakriti iza tora,vpna,proxya itd NSA zna sve te cake, cak znaju i dekriptirati vecinu prometa na netu, cak znaju kako zaobici ssl i https.

Nije problem u sakrivanju, problem je u serveru. Lako se osoba moze sakriti na internetu. problem je sakriti server.

tora,vpna,proxya , istina. Ali moras biti malo advanced user da koristis ove resurse i nemoze te nitko naci. Ako mislis da instliranjem ijednog od tih ptograma si zasticen, vjeruj mi nisi od nikoga.

A koliko sam procitao on je zaboravio se zastiti prilikom logiranja. To znaci da nije bio dosljedan i nije bas karakteran kao osoba. Jer tesko ej svaki dan paziti sto radis. Jednom nije pazio i pao je.

Ma ne, ne tražim baš način da izbjegavam FBI-a i jače sile. To sam stavio ovako čisto iz fore, da se vidi da se može izbjegavati i najveće (barem neko vrijeme xd)

…meni bi u prvu ruku trebalo da zaštitim podatke od svih pogleda. (Znači, ne policije i nadležnih)

Tražio sam na hostu da mi zaštite domenu, i učinili su to…al me zanima kako još netko može saznati vlasnika.
Tu domena koja je registrirana kod mog prvog hosta, sad se nalazi na drugom hostu (kod druge firme znači) …i čisto me zanima dali ima još načina da me netko “detektira”.

Recimo, pogleda na kojem serveru stoji ta domena…i pogleda podatke osobe koja je zakupila taj server. Mislim, bubam samo…jer očito je da ne kužim što netko može…a što ne. :slight_smile:

Tvoje osobne podatke koje si dao hosting kompaniji je ona dužna čuvati. Dakle, ako se ti javiš firmi Hosting d.o.o. i kažeš im da želiš web-site s domenom, da želiš da tvoji osobni podaci ostanu privatni, odn. nedostupni javnosti, oni ih ne bi smjeli nigdje stavljati gdje bi bili eksterno dostupni, bez tvoje dozvole. I ako su oni jedini kojima si ih dao vezano uz taj site, ne vidim tu više rupa. Naravno, u kontaktu možeš istaknuti da ti je tvoja anonimnost jako bitna i zamoliti ih da te upute na bilo kakve “rupe” kroz koje bi ti podaci mogli “procuriti”. Uostalom, kroz ozbiljnost odgovora ćeš onda moći i procijeniti kvalitetu pojedine firme – pretpostavljam.

Naravno, ako je Hosting d.o.o. netko neozbiljan, tko jednostavno nema iskustva u struci, onda je svašta moguće.

A ako baš jako želiš biti anoniman, lijepo odi do odvjetnika, daj mu sve potrebne punomoći i upisuj svuda kontaktne podatke odvjetničkog ureda. Koštat će, ali će biti zajebato kao u filmovima. :smiley:


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact