Problem kod promjene Internet providera

Molim da mi nekako pomognete barem da savjetujete.
Nalazim se u Hrvatskoj u Splitu i internet veza mi je strašno loša i puca. Spojen sam na VIP i sada se prebacujem na B net. Tamo su me primili ali iz Vipa me ne puštaju. Sve govore javi se ovdje javi se ondje. Zovi tamo pa se nitko ne javlja. Samo me zavlače. Čitao sam da je bilo takvih slučajeva i do sada.
Kome da se žalim?

FYI: Bnet je Vipnet i to vec odavno.
Ne znam u cemu je poanta prelaska s jednog operatera na - istog???
Naplata, tehnicka podrska i sve ostalo je Vipnetovo. Opticki i koaksialni vodovi koje je nekad posjedovao Bnet sad su Vipnetovi.

Tako mnogi misle ali onda desna ne zna što radi lijeva.
Zašto idem? Zato jer mi je int. veza nikakva preko VIPa. Spora i pada. Bnet je već doveo svoju infrastrukturu, svoje linije. Dakle nove žice.
Bnet mnogi hvale i preporučuju mi. To nije isto nikako.

I ja sam čuo takve priče o VIP-u. :frowning:
A s druge strane, mislim da kad se iskoprcaš iz toga na pravom si putu; osobno se spajam preko Bneta i imam samo riječi hvale, brzo i bez greške. :blush: :o:

Nove zice ali Vipnetove zice!
Od Bneta je ostao samo logo (brand) i nista vise.
@c3po koji je zadovoljan Bnetom placa racune - pogodi kome? Ako mu kojim slucajem nesto zasteka oko interneta i nazove call center javit ce mu se - pogodi ciji operateri? Isto vrijedi i za tehnicare koji izlaze na teren.

Sve u svemu, mozda je kljuc toga sto te Vipnet ne pusta pravna zavrzlama, jer bi te pustio - samom sebi.

Dobro. Pusti to sad.
Svi mi kažu da bježim od VIPa a i ja znam to. Na svojoj koži.
Nije mi bitno tko je vlasnik ni kako se zovu.

Već sam predao i potpisao zahtjev u B-netu.

Pa kaze ti da je bnet i vip isto, tj. vip je bnetov gazda i usluga im je ista jer su ista firma tak da si presao iz vipa u vip. Kaj se tice veze, mogla je pucati i zbog loseg rutera.

Jesi li ti u Hrvatskoj? Koji je tvoj provider?

Usluga im sigurno nije ista, pa momak piše o tome. To je kao da kažeš da su u mobilnoj telefoniji T-com i Bon-Bon jedno te isto? :blush: Možda i jesu samo što su ovi drugi najjeftiniji u zemlji, a prvi najskuplji. I ponuda i pristup im je nebo - zemlja. :o:

2 Likeova

Tele2 pokucni internet, ide 50+ mbit, a nosim ga di ocu, mogu i u mob stavit.

@c3po ali sve ide preko iste infrastrukture i ista im je podrska.

Htio sam ti pomoći. Želiš pobjeći od Vipneta u Vipnet!
Ovo ti naglašavam posebno stoga što sam malo više upućen u rad dotičnog operatera, a posebno se odnosi na ono što će se desiti s Vipnetom od Q1/2018 i njihovim poslovnim modelom koji će biti primijenjen za nešto više od 2 mjeseca.

Ne ide preko iste infrastrukture. O tome govorim gore. Ugradili su mi novi pristup i kanal. Ali nije to pitanje. Pitanje je kako se izvući od VIPa? Kome ću se žaliti?

I jeste stvar u tome da su mi ugrađene nove parice i kabeli od B-neta a VIP to nije htio napraviti. Nudili su mi samo optiku. Ali sad odlazim od njih.
Neka je to i ista kuća kao što kažete. Sad imam novu i modernu infrastrukturu i po povoljnijoj cijeni. Samo me trebaju spojiti. Ali zafrkavaju.

Moram se požaliti, eto i ja sam isto sada na Vipu, prije toga sam bio Amisov korisnik kijeg je potom kupio Vip. Šta da kažem osim da je situacija blago rečeno katastrofa, od kada je Vip preuzeo Amis, znači brzina pada na 3-4 Mbps od dogovorenih 10. Svaki tjedan moram zvati barem dva puta da promjene postavke na modemu. Nakon promjene novoga modema za dva dana isti problem, onda dođe tehničar, mjeri brzinu, brzina na parici je full ali ja je ne dobivam, kaže tehničar da mora predati zahtjev da mi t-com (kod kojeg nisam već dvije godine) pusti punu brzinu jer su oni vlasnici instalacija…zanimljivo kako je uvijek bila puna brzina kada je bilo pod Amisom. Nakon dva dana “puste” oni brzinu, javi mi se operater sa vipa, provjera, sve super. Dva dana kasnije… brzina pada…2-3 Mbps… Zovem korisničku opet mi podešavaju kanale na modemu, sa obrazloženjem da mi ostali susjedni uređaji i wireless mreže vjerojatno remete rad modema i da to prihvatim pod normalno, jer kako kaže operaterka prije 2-3 godine ta tehnologija i korisnici iste nisu bili u velikome broju i takvih smetnji nije bilo, s porastom korisnika navodno nastaju problemi… kakvo objašnjenje iz kamenog doba…to nek pričaju penzićima takve izgovore…
Eto, i to je objašnjenje iz Vipa, i šta bi se ja sad trebao pomiriti a time i zvati svaki tjedan korisničku za poštelavanje modema?!
Znači iz prve ruke, savjet svima, nemojte ići u VIP šta god vam obećali, radije odaberite nekog drugog operatera…

1 Like

Momku gore vjerojatno dajetw krive informacije, koliko sam skuzio ako ne neka me ispravi.

Iz prve ruke:

On je na vipu preko parice sada, a zeli na bnet preko hfc (hybrid fiber coax) mreze. I to je puno bolje od parice.

Vip i bnet jesu isto kada je u pitanju kabelska hfc mreza, osim sto su putpuno razliciti uvjeti poslovanja tj. Ugovor i brzine interneta.

Bnet mi je drazi jer daje vise za manje para, a vip bolje upakura reklamu.

Zasto vip i bnet razlika, i probat ce vam prodat bnet iako imate vip i obratno. Zato jer se međusobno odjeli u istoj firmi bore za korisnike međusobno i ostvaruju svoje targete, glupo je ali je tako.

Vip ima isto tako FTTH koju je kupio od metroneta, amisa i jos nekih. Osobno sam radio na implementaciji ovog sustava u vipnetu.
To je dobra usluga iako je desetkovana brzina od prvotne koja je bila u ponudi.

Bnet preko koaksijalnog kabela (drugacije i ne moze, je dobra opcija.

Za detaljnije objasnjenje i tehnicke stvari pitaj.

Jedino kaj mozes je zamoliti da ti poniste ugovor i da potpises novi na 24 mjeseca kod bneta. Nadji neki razlog zasto nisi zadovoljan i zasto mislis da ces biti zadovoljniji na bnetu i posalji im email.( Sluba za korisnike)

Napisi dobro koje stvari ti ne rade dobro sada i reci da znas da je ista firma.

Pokusaj prvo tako pristojno.

1 Like

Baš je tako Borise, hvala ti na postu. Upravo je to opis moje situacije.

Nemate pojma koliko je to istina. Iz VIPa me sad zovu i nude nemoguće opcije takoreći besplatno a da ostanem. ha ha. :grinning:
No izgleda da će se sve srediti. Izgleda da su me pustili samo treba proći neki rok od 15-ak dana. Javit ću sve.

Jednostavno je…ako si još pod obveznim trajanjem ugovora s VIP-om onda te ne moraju pustit, odnosno mogu tražit neku kompenzaciju, a ako nisi onda te MORAJU pustit. Ako nisi više pod ugovorom i ako te ne puštaju daj im rok od 2 sata (ili sat vremena ako nisi strpljiv) i zaprijeti HAKOM-om. Tako bih ja napravio, i još bih ih poslao u tri pm

1 Like

Da vas izvjestim, dogodilo se je dosta toga.
Uspio sam se prebaciti nakon sitnih zadržavanja… Sve je sad odlično i onako kako treba biti.
Prebačen sam na BNet mrežu. Brzina mi je sada 30 Mbps u downloadu i 7,5 u uploadu. Prije je bilo 3,5 mbps i 0,5. To je to, jako sam zadovoljan.

No imam jedan drugi problem koji mi se dogodio. Kada sam bio već nekoliko dana prebačen htio sam vidjeti jeli mi i stara mreža VIP još uvijek šalje svoj signal i prekopčao sam se na stari modem. Tada se je nešto poremetilo i imam stalno problem kod spajanja na net preko kompjutera dok preko Wi Fi na mobitelu radi bez greške.

I jutros sam morao da bih se spojio na net ići u Control panel pa Network and sharing center, pa tamo prčkati po network settings da bi se na kraju spojio. Imam Windows 7.
Isto će me čekati i sutra ili kad se ištekam sa neta slijedeći put.
Što bih još trebao podesiti i gdje? Hvala vam svima.

P.S. VIP više nije nikako u ovoj priči, vratio sam stari modem i nemam njihov signal, Bnet mi je donio i spojio mi nove kabele.

Joj smjesno mi je ovo citati…

Vip i bnet je jedno, a signal je isti… nema vipov i bnetov signal… isti coax kabel…isto zvjezdiste… isto pojacalo…isti nodovi…ista optika isti hub isti headend… isti ljudi… .

Maknuli su provisioning sa vipovog modema i to je to…

Znaci ako si prekopcao kabel nista ti se nije moglo dogoditi ako si ga vratio nazad i jako cvrsto zategnuo sve zute metalne konektore.

Drugo, na kompjuteru mora biti mrezna postavka na dhcp.
Ethernet kabel mora biti ispravan bez greske, gazenja, savijanja.

Ako i dalje ne radi.

Spoji se u modem sa 192.168.0.1
User prazno
Pass: admin

I prepisi tu vrijednosti… upstream i downstream.