Problem oko monetizacije YouTube-a

Naime, ovako stvari stoje.

Djevojka mi ima YouTube koji odlično funkcioniše ali nema monetizaciju tj. ne može dobiti. E sad, vjerovatno se pitate zašto? Problem je u autorskim pravima. Kanal ima oko 1.3k subova, svaki video prolazi 10/10, milioni prikaza (u totalu), desetine miliona impresija, gotovo 35k sati gledanja, u stvarnom vremenu (prethodnih 48h) konstantno ima oko 40-50k prikaza ali svaki put kad pošalje odobrenje na AdSense za YouTube uvijek dobije decline.

Čak nakon toliko puta više ne daju opciju ni da se pošalje na pregled nego se mora čekat do pred kraj januara.

Njen (naš) problem je da li postoje neke druge platforme koje ne idu preko AdSense a da bi mogli(a) sa njima da radimo jer šteta da kanal je u tolikom usponu a da monetizacija se ne ostvaruje.

Ukoliko ne postoji nikakva, ama baš nikakva opcija da li je dobro rješenje prodati kanal i da li bi uopće i vrijedio nekih “velikih” para kad bi se prodavao?

Svaki savjet je dobrodošao…

Ako postoji takav nekakav video kod vas na kanalu koji ima (krši) ili nosi tuđa autorska prava , nijedna video network publisher (mreža) vas neće vas prihvatiti.

Na zapadu autorska prava su svetinja i strogo su regulisana zakonima kao i povelikim kaznama za kršenje

Ne bi vridia velike pare jer ne zaraduje nista. Gleda se profitabilnost kanala. Naravno, potencijal je bitan, ali je zarada i buduca profitabilnost po meni jos bitnija

Nece ti to proc jer i mcn network rade preko Googla

Ako bas hoces upast onda moras obrisat sve videe koji krse autorska prava

Kanal koji nista ne zaradjuje, koji ima 1.3k subova ne vredi prakticno nista.
Jedino da se izbrise los sadrzaj i da se krene sa sadrzajem koji je dozvoljen. Pricam ovako na slepo, za detaljnije bi moral da vidim kanal.