Problem sa dijeljenim hostingom

Imam sajt i android aplikaciju na dijeljenom hostingu,po google analitici u toku dana imam oko 30-ak ljudi na pola sata,u jutarnjem dijelu dana je to pojacano.Poslednjih dana mi se desava da mi sajt bude suspendovan a aplikacija nefunkcionalna, zbog pojacanog trosenja resursa.Interesuje me na koji nacin da provjerim,da li je problem na neki nacin u nekoj vrsti prevelike nelegalne posjete,ili u nedovoljnom kapacitetu servera?I da li se nesto mijenja ako zakupim veci paket?Imam utisak da tako dobijam veci prostor na serveru,a sve ostalo ostaje isto…

Pogledaj koja su ograničenja hostinga i pitaj hostera koji resurs trošiš iznad limita.
Ograničenja osim prostora su i količina prometa, brzina,…

Android app se spaja na web bazu ili nešto drugo?

Problem je u Entry Processes, prelazim limit, koliko vidim 80 je limit. Android aplikacija je povezana na bazu.
Prelazim limit bas u tim jutarnjim satima kad je najveca posjeta. Od hostinga sam dobio potvrdu da i ako promijenim paket sve ostaje isto, kako sam i pretpostavio, samo bi mi porastao prostor.

Da li je sajt u WordPressu, da li imaš neki cache plugin. Ja sam jednom sebi napravio problem, gdje sam napisao php kod koji je nešto računao u bazi i dok je baza bila malena nije bilo problema, kasnije kada je narasla probijao sam limit, isto kao i ti. Rješenje je bilo dobar cache plugin, i naravno taj dio koda da uklonim.

1 Like

Sajt je u Joomli, i vrlo vjerovatno si upravu.
Ukljucen mi je bio plugin za cache. U Globalnim podesavanjima mi je iskljucen Cache, a plugin je ostao ukljucen. Pojavljivao mi se cache, koji sam ja usputno brisao svaki dan, neobracajuci paznju.
Kod istog hostinga imam jos jedan sajt, koji ima vise posjete, i sa njim nisam imao problem, nije mu ukljucen plugin System - Page Cache.
Praticu, da vidim narednih dana da li ce biti problema.

Takodje sam danas dobio mejl od mog Hosting provajdera da imam fore 7 dana da predjem na VPS ili ce mi suspendirati sajt. Dakle news portal, vučem vesti preko RSS ali opet ne rudarim crypto valutu, ljudi dodju pročitaju i odu.

Uopšte ne znam kako se Inodes za mesec dana sa 400k popelo na 824k. Zna li neko kako da rešim ovaj problem i dal je uopšte moguce ovo rešiti?

Na sajtu koristim LiteSpeed Cache plugin i sajt se očitava prema Google Pagespeed-u na mobile 98/100 a na desktop 100/100.

Možda ti plugin nije namešten kako treba? :thinking:

@Goci ma gledao sam sva podesavanja, sve rad kao svajcarski sat. Evo nema 10min kako sam objavio ovde problem, sad je Inodex na 762k.

Možda ti ovaj tekst pomogne da skontaš gde je “zapelo”
https://mediatemple.net/community/products/sharedhosting/360032592472/troubleshooting-high-inode-usage

ili na ovom linku (pročitja zadnju stavku “Reducing the inode count”)

Resio sam problem, sacu napisati tacno kako, mozda nekome pomogne.

2 Likeova

Dosao sam do rjesenja mog problema, pa cu ga podijeliti sa vama, zbog onih koji ga mogu imati u buducnosti.
Nije bio problem sa hostingom, ni sa pluginom, vec sa korisnikom. Iskljucenje plugina je samo olaksalo problem, dok je stvarni problem bio korisnik koji je zelio da njegov sadrzaj bude ispred ostalih, koji su mu na neki nacin konkurencija, pa je klikao. Jutros je u jednom momentu imao preko 350 otvorenih stranica po google analitici, pa sam mu blokirao ip adresu. Kasnije se sam pojavio da se zali, “pocastio” sam ga dodatno i brisanjem ogromnog broja klikova u bazi. :grinning: