Problem sa DNS propagacije nakon prebacivanja stranice

Pozdrav svima, imam jedno pitanje. Imam jedan sajt koji sam prebacio icebluehostu, ali još uvijek većina posjetitelja ne vidi novi sajt nego stari koji je bio hostan na host5-u. Koliko sam saznao problem je u DNS propagaciji novih name servera, ali uglavnom se govori o 48-72 sata. Prošlo je kojih 70 sati, a posjećenost je kojih 30% od one koja je bila prije prebacivanja sajta, još uvijek se većina posjetitelja žali da ne vidi novi sajt. Moje pitanje je dal je to normalno, a ako nije što mogu napraviti da to promijenim?

Zna se desiti, al uglavnom ovisi o ISP-ovima tih korisnika i ne možeš puno napraviti, eventualno skini DNS zapis sa starog servera… ili im možeš na starom siteu napisati uputu kako brže i bolje surfati kad promjene DNS servere na npr. googleove 8.8.8.8 i 8.8.4.4 :wink:

Također za željne novog sitea možeš staviti novi.bat file za download u kojem ćeš napisati

ipconfig /flushdns

pa ga samo pokrenu nakon skidanja, često pomogne…

imam i ja tu problema na jednom portalu sa istim hosterom no nije mi cak ni ovaj odgovor pomogao ali kod mene je proslo vec dva dana od promjene DNS-a

ima li jos tko kakvu ideju ?

uradi sve limbo rekao i jos obristi cookies i history od browsera

ili koristi proxy dok obrises

evo sad mi je sve proradilo kako treba barem meni mada sam za posjetitelje jos postavio da ih preusmjeri na ip

Već sam u predhodnim temama naveo da ti nemaš tu nikakvog uticaja, nego provajderi posjetitelja. Brzina njihovog Purganja cache-a je isto brzina očitavanja stranica sa novih NS-ova.