Problem sa Google Places API

Je li netko koristio Google Places sa Google Maps Javascript API? Gledam tamo njihovu dokumentaciju, pa zar su stvarno postali tako škrti?

Quota:
Google Javascript API - 25.000 u 24 h
Google Places API Web Service - 1.000 u 24 h???

Uglavnom, radim mapu s izračunom prijevoza od početne adrese do završne adrese sa autocomplete input poljima i nakon par sati klikanja i podešavanja, crče google places, kaže konzola: You have exceeded your daily request quota for this API.

Malo pregledavao dokumentaciju i vidim ovo https://developers.google.com/places/web-service/usage Po ovom ispada da ne naplaćuju do 150 000 dnevno, ali je potreban zahtjev.

Samo što mi je čudno, jer nisam sigurno 1000 puta upisao adrese, input polje radi na keyup, jedino ako oni to na svaki input tj. keyup zbrajaju sve u autocomplete-u.

Je li netko to koristio da može malo pojasniti? Naime, tu i ako mi treba za development lokalno, ovih 1000 requestova po njihovoj računici nije dosta.

Svaki query je jedan request, to naravno ukljucuje autocomplete. Mislim, naravno da tako radi, ti si to tako isprogramirao, a ne google :smiley: Na tebi ko developeru je da pazis sta radis. Nemoj na svaki klik radit query nego throttleaj/deferaj requestove da se okidaju svakih recimo 500ms. Ako tipkam “Plitvicka jezera”, ne moras napravit 16 requestova, nego recimo 2.

1 Like

Hvala, nisam još radio s google places, pa hvatam konce.