Problem sa grafikom

Pozdrav, evo rijetko da imam problema sa kompom pošto ga držim urednim i čistim ali pojavio mi se jedan problem koji neznam riješit,
Uglavnom pojavljuju mi se roza i zelene crte po monitoru, obično po otvorenim prozorima, ponekad na cijeloj stranici na webu, a nekad i cijeli display, refresiram desktop ili stranicu i crte nestaju ali se pojave za koju sekundu ponovo,
grafička je nova, instalirani su driveri za win 7 koji i koristim.

evo i slika kako to izgleda kad tih fleka ima najmanje:

Graficka je ATI Radeon X1550 sa orginal driverima

Možda ima netko ideju kako to riješit ili zna netko sta stvara ovaj problem?
napominjem da u monitoru nije problem jer sam ga probao spojit na drugi komp gdje je sve u redu

Osiguraj da su svi programi koji bi bili rezidentni (poput stvari iz traybara) ugašene, pa prati situaciju. Također pokušaj raditi u safemodu koliko možeš, da vidiš hoće li se što dešavati. Napravi update drivera. Ako je grafulja nova, dobio si garanciju, pa slikice pošalji na mail od servisa i vidi hoće li ti dati drugu.

Provjeri kabel, pinove.

Nova grafa a nevaljaju driveri…svasta :o
evo skinuo sam druge drivere i sve ok…

Pretpostavljam da si drivere instalirao s priloženog CD-a. To je prva verzija koja je imala nekih bugova u sebi. Driveri za grafulje se stalno nadograđuju, optimiziraju, pa je tako sasvim moguće da s vremenom grafulja proradi i bolje nego je radila u početku.

e sad ja stavio nove drivere, sat vremena bilo ok, sad je ponovo počelo
btw i komp sam očistio od prašine i sve priključke provjerio

Jesi probao raditi u safemodeu?

jesam i ista je stvar :o
jedino sta sam skuzio je da mi se to pocne desavat kad otvorim vise programa ili vise prozora u pregledniku, a nestaje kad refresam ili kad stavim komp u slep pa vratim

Ja bih pucao na karticu. Pofotkaj simptome i pošalji e-mail prodavaču.

Ja sam imao slučaj da bi mi se računalo resetiralo kada god bih surfao internetom. A ako bih prljio igrice, sve je radilo OK. Sve živo sam deinstalirao, Flash i slične gluposti, isprobavao preglednike, ažurirao drivere… ništa. Onda sam prestao koristiti to računalo više mjeseci i kada sam ga ponovo upalio, odmah je kihnula grafička. Dobio sam drugu u zamjenu i više nikakvih problema nije bilo.

Sasvim neobični simptomi. Moje objašnjenje je bilo da je neki lem bio problematičan i kada bi se dobro zagrijala, materijal se širi i ostvari bolji kontakt, a kada bi bila hladna, povremeno bi jednostavno izgubila kontakt i resetirala računalo.

a nista, probat cu odnjet na servis posto garancije vise nemam jer je graficka zajedno s kompom stajala nekoristena vise od godinu dana, a ako nista ne srede uzet cu novu graficku pa da sam onda miran.
Zahvaljujem na odgovorima

Instaliraj Debian! On ti je bezgrišan ko divica Marija. A šta misliš, zašto je upravo Debian u uporabi u NASA-i? A kod nas u SRCE-u i CARNetu?

Eto nebi vjerovali ali riješio sam grafu tako da sam ju ispeko u pečnici na 200 stupnjeva :slight_smile:
i ja sam se smijao kad sam to čuo ali imao sam srece i uspjelo je :smiley:

Znači, lemovi su bili u pitanju. Odlično da si se sjetio.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact