Imam na jednom dijeljenom hosting nalogu 5 domena, 1 glavna, i 4 dodate. Znaci, na tom nalogu imam 5 sajtova.
Problem mi se pojavljuje na jednom sajtu da cesto prekoracuje resurse, rekli su mi da ga previse skeniraju razni botovi, Google botovi, Facebook, neki AI botovi. I oni su iskljucili pristup tim botovima, sto meni deindeksira sajt, a samim tim mi smanjuje zaradu…
Gledajuci neke odgovore od hostinga, ja sam zakljucio da je mozda problem u poddomenama, indeksiraju se i one. Npr: ako je glavna domena na hostingu glavnadomena.com, a postoje i drugadomena.com ili trecadomena.com, indeksiraju se i poddomene u obliku:
drugadomena.glavnadomena.com ili trecadomena.glavnadomena.com. Da li se mogu u Cpanelu iskljuciti poddomene, a domene normalno da funkcionisu? Ja ne vidim nigdje tu opciju…
I isto tako u Adsenseu sam vidio da mi pocesto donese poneki klik adresa mail.drugadomena.com, kucao sam adresu u pretrazivacu, i adresa je u pretrazi indeksirana, sto meni nije bas uobicajeno.
Ne poznajem dovoljno temu hostinga, zanima me da li su ovo propusti hostinga,ili je to sve normalno?
Promjeni hosting
Da nije slučajno riječ o global hostu ?
Nije, InMotion Hosting.
To su tvoji propusti, to je sve normalno.
Problem ces da rijesis u Zone Editor gdje ces da izbrises A za te poddomene
Presao sam na VPS. isto kod InMotiona, da bi izbjegao ove probleme i nedoumice. Pa vidicemo kako dalje sve funkcionise…
Dodaj robots.txt fajl u root direktorij tih dodatnih domena i u njega upiši:
User-agent:
Disallow: /
Blokiraj pristup neželjenim poddomenama u .htaccess fajlu koji se nalazi u public_html / root direktoriju.
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^[^.]+.neželjena-domena.com$ [NC]
RewriteRule ^ - [F]
… cijeli problem je zapravo nuspojava sharedhostinga i automatskog ponašanja Cpanela ali se srećom sve može riješiti uz malo podešavanja.