Problem sa indexiranjem nakon promjene domene

Pozdrav svima, evo i mene nakon kraće pauze, ali vraćam se sa problemima :upside_down_face:

Priča ide ovako. Podigao sajt u 12-tom mjesecu, platforma WordPress, na net domeni,traffic organski, backlinkove uopšte nisam radio, došli su prirodno većinom od news portala jer su kopirali tekstove i navodili me kao izvor.

Sve je bilo idealno dok nisam pokušao unovčiti uz pomoć AdSense-a.

Poslao sam aplikaciju sa tim sajtom i bio sam odobren za 3 dana. Reklame su bile aktivne 7 dana. Uđem na mejl da provjerim i imam šta i vidjeti dobio sam BAN!

Počnem listati mejlove da vidim koji je razlog( mislio sam da je ChatGPT u pitanju) ali jok. U mejlu je navedeno da sam klikao sam sebi na reklame. Što naravno nije tačno, koji bi debil radio sajt za organsku posjetu i zajebavao se sa tekstovima i SEO Optimizacijom i klikao sam sebi na reklame…

Poslao par puta appeal pokušavao objasniti da nisam klikao sebi na reklame, dokazivao skrinovima ih SC i GA da je organski traffic al svaki puta sam dobio automatski mejl da će razmotriti i tjt.

Međutim apliciram na Adnow i tu nakon 7 dana dobijem ban isti razlog. Stupim u kontakt sa podrškom i dođemo do zaključka da je do mene problem.

Imao sam 2 cache plugina +CF i nekako su došli u konflikt, te su klikovi izgledali da su sa jedne te iste IP adrese. Kako sam to uspio ne znam ni dan danas.

Šta ću. Ne bude mi mrsko kloniram sajt kupim .info domenu, redirekciju odradim kroz CP i sve šljaka odlično. Indexirani svi članci, počeli rangirati odmah, međutim problem je nastao nakon 7 dana.

Svi članci su uklonjeni iz pretrage (ostalo je 9 linkova vidljivih od info domene ).

U GSC mi je sitemap uspiješno obrađen, u Index sučelju stoji da su članci idexirani, međutim :fu:8 članaka je samo indexirano. :upside_down_face:


Nadam se da ima neko pametan da pomogne u ovome ili je možda previše rano i da Google treba vremena da shvati da sam promjenio domenu i da su moji članci. Ili ih je uklonio iz pretrage jer je mislio da su kopirani…

Javi se u poruke sa linkom sajta da pregledam i vidim o cemu se radi

Koje cache plugine si imao uključene? Čudno kako je Google nije vidio pravi IP preko tracking coda. Baš zanimljiva situacija

Na njihovom forumu sam saznao također da su novi AdSense računi pod nadzorom i stalno nadgledaju i veoma su rigorozni za nove račune.

@drmrgood pišem ti na fejsu :upside_down_face:

Da zaboravio sam ti odgovoriti na prvo pitanje. W3 i neki koji je tema predlagala čini mi se WP Optimize.

1 Like

Dakle, nakon kloniranja sajta na novu domenu desio se bug sa wordpress softaculousom, sam od sebe je nakon par dana štiklirao na “Disable” for search engine i nisam mogao Enable nikako :slight_smile:

Pitao sam host kako je moguće kažu bug ( popravili su). Nakon 2 dana linkovi su se počeli pojavljivati na tražilici.

Dakle nemojte biti lijeni kao ja i ručno instalirati wp i uploadovati bazu :slight_smile:

2 Likeova

Pa ako si rucno radio nije ti trebao softaculous,ne kuzim?

2 Likeova

Pogrešno sam se izrazio. Nemojte biti lijeni kao ja i da vam je mrsko instalirati ručno wp i db. :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Like

Softaculus radi što i treba, da ti kopira sajt i postavi ga na no index.
E sad tvoja je dužnost da prije indeksiranja to provjeriš. Lako se uništi sve za kratko vremena.

Fora je u tome što ja nisam mogao promijeniti u Disable ili Enable.

Siguran sam da sam kliknuo enable nakon clone-a sjećam se da je iskočio popup u desnom uglu da su izmjene spremljene, ali nakon refresha opet bi bilo Disabled.

Zato mudri ljudi uvijek rade ručno :smiley:

1 Like