Problem sa ispisom login podataka

Imam problem sa ispisom login podataka.Znači nakon uspješne prijave pojavi mi se ispis kakav želim dok nakon osvježavanja stranice dobijem ispis koji prema kodu i trebam dobiti,ali ja želim da mi se ispiše onakav ispis kakav sam prvotno dobio.Ovo je kod login.php:

<?php
	   include 'spoj.php';
		if(!empty($_SESSION['LoggedIn']) and !empty($_SESSION['korisnickoime']))
			{
 
				echo '<h1>Samo za članove</h1>
     				  <p>Hvala za logiranje! Vi ste <b></b> a Vaša email adresa je: <b></b>.</p>';
			}
	  
		if(!empty($_POST['korisnickoime']) and !empty($_POST['lozinka']))
			{
				
    			$username = mysql_real_escape_string($_POST['korisnickoime']);
    			$password = mysql_real_escape_string($_POST['lozinka']);
    			$checklogin = mysql_query
				("SELECT * FROM korisnicipodaci WHERE Korisnicko_ime = '".$username."' AND Korisnicka_lozinka = '".$password."'");
 
    	if(mysql_num_rows($checklogin) == 1)
    		{
    			$row = mysql_fetch_array($checklogin);
				$_SESSION['korisnickoime'] = $username;
        		$_SESSION['LoggedIn'] = 1;
 
    			echo "<div id='prijavauspjeh'>Dobro došao:</div>";
				echo "<div id='korisnikprijavljen'>" .$username. "</div>";
				echo "<div id='korisnikbodovi'>Trenutno bodova:" .$row["Korisnicki_bodovi"]. "</div>";
				echo "<div id='odjavakorisnika'><a href='odjava.php'>Odjavi se</a></div>";
				
    		}
    	else
    		{
    			echo "<div class='prijavagreska'><h1>Greška krivo ime/lozinka!</h1></div>";
				echo "<div class='prijavagreska'><a href='/Radna verzija/pocetna.php'>Pokušaj ponovno</a></div>";
    		}
			}
		else
			{
 
   				echo '
 
				<form method="post" action="" >
                <div id="prijavaformakor">
                		<div id="korisnickoime">Korisničko ime<input name="korisnickoime" class="kor" size="34" /></div>
                </div><!---kraj prijavaformakor--->
                 <div id="prijavaformaloz">
                		<div id="lozinka">Lozinka<input type="password" name="lozinka" class="loz" size="34" /></div>
                </div><!---kraj prijavaformaloz--->
                <div id="prijavagumbi">
                		<ul>
                        	<li id="prijavise"><INPUT TYPE="image" name="prijavise" SRC="slike/prijavise.png"></li>
                            <li id="registrirajse"><a href="/Radna verzija/registracija.php"><img src="slike/registrirajse.png"></a></li>
                        </ul>
                </div><!---kraj prijavagumbi--->
                </form>';
				
}
   ?>  

Dakle nakon uspješnog logiranja ispiše mi se:
1.
echo “

Dobro došao:
”;
echo “
” .$username. “
”;
echo “
Trenutno bodova:” .$row[“Korisnicki_bodovi”]. “
”;
echo “
Odjavi se
”;

nakon osvježavanja stranice se ispiše:
2.
echo ‘

Samo za članove


Hvala za logiranje! Vi ste a Vaša email adresa je: .

’;

Kako da mi se ispiše ovo prvo i nakon osvježavanja,pokušao sam kopirati

echo "<div id='prijavauspjeh'>Dobro došao:</div>";
				echo "<div id='korisnikprijavljen'>" .$username. "</div>";
				echo "<div id='korisnikbodovi'>Trenutno bodova:" .$row["Korisnicki_bodovi"]. "</div>";
				echo "<div id='odjavakorisnika'><a href='odjava.php'>Odjavi se</a></div>";

u

if(!empty($_SESSION['LoggedIn']) and !empty($_SESSION['korisnickoime']))
			{
 
				
			}

ali tada dobijem pogrešku da varijable nisu prepoznate.Ima li tko kakvu ideju?

ti su tu svašta miksao…

uglavno naravno da nisu definirane varijable, tek ih kasnije ucitas…

malo strukturalno radi, bacas sve nepregledno:

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')//provjeri jel dobija podatke skripta
{
      //idi na prihvacanje lozinke i korisničkog koje dobiješ kroz post

      //SVE PODATKE KOJE ZELIS OPET DA TI ISTO ISPISE SPREMI U SESION
      $_SESSION['korisnickoime'] = $username;
      $_SESSION['Korisnicki_bodovi'] = $row['Korisnicki_bodovi'];

      //i sad ako je uspjesno logiran ispisi podatke koje zelis i redirektaj: 
      header("Location: gdje_zelis-php");
}
else
{//tu je sad ono sto zelis
     if(!empty($_SESSION['LoggedIn']) && !empty($_SESSION['korisnickoime']) &&  !empty($_SESSION['Korisnicki_bodovi'])) {
              	echo "<div id='prijavauspjeh'>Dobro došao:</div>";
		echo "<div id='korisnikprijavljen'>" .$_SESSION['korisnickoime']. "</div>";
		echo "<div id='korisnikbodovi'>Trenutno bodova:" .$_SESSION['Korisnicki_bodovi']. "</div>";
		echo "<div id='odjavakorisnika'><a href='odjava.php'>Odjavi se</a></div>";
     }
}

znaci kod if(!empty($_SESSION[‘LoggedIn’]) && !empty($_SESSION[‘korisnickoime’])) moras iz sessiona ucitat, naravno da nemas te varijable, samo kod _Post metode ih ucitavas - i tamo stavi obavezno i session Korisnicki_bodovi…

sve sam ti postavio u kodu kako treba…

možeš li molim te ovo implementirati u moj kod,nešto izgleda nisam dobro napravio jer mi nakon unosa podataka opet ispiše login formu.

evo:

<?php
	   include 'spoj.php';
		if(!empty($_SESSION['LoggedIn']) && !empty($_SESSION['korisnickoime']) &&  !empty($_SESSION['Korisnicki_bodovi'])) {
            echo "<div id='prijavauspjeh'>Dobro došao:</div>";
			echo "<div id='korisnikprijavljen'>" .$_SESSION['korisnickoime']. "</div>";
			echo "<div id='korisnikbodovi'>Trenutno bodova:" .$_SESSION['Korisnicki_bodovi']. "</div>";
			echo "<div id='odjavakorisnika'><a href='odjava.php'>Odjavi se</a></div>";
		}
		if(!empty($_POST['korisnickoime']) && !empty($_POST['lozinka']))
		{
				
    		$username = mysql_real_escape_string($_POST['korisnickoime']);
    		$password = mysql_real_escape_string($_POST['lozinka']);
    		$checklogin = mysql_query("SELECT * FROM korisnicipodaci WHERE Korisnicko_ime = '".$username."' AND Korisnicka_lozinka = '".$password."'");
			if(mysql_num_rows($checklogin) == 1)
			{
    			$row = mysql_fetch_array($checklogin);
				$_SESSION['korisnickoime'] = $username;
        		$_SESSION['LoggedIn'] = 1;
				$_SESSION['Korisnicki_bodovi'] = $row['Korisnicki_bodovi'];
    			echo "<div id='prijavauspjeh'>Dobro došao:</div>";
				echo "<div id='korisnikprijavljen'>" .$username. "</div>";
				echo "<div id='korisnikbodovi'>Trenutno bodova:" .$row["Korisnicki_bodovi"]. "</div>";
				echo "<div id='odjavakorisnika'><a href='odjava.php'>Odjavi se</a></div>";
				
			}
			else
			{
    			echo "<div class='prijavagreska'><h1>Greška krivo ime/lozinka!</h1></div>";
				echo "<div class='prijavagreska'><a href='/Radna verzija/pocetna.php'>Pokušaj ponovno</a></div>";
			}
		}
		else
			{
 
   				echo '
 
				<form method="post" action="" >
                <div id="prijavaformakor">
                		<div id="korisnickoime">Korisničko ime<input name="korisnickoime" class="kor" size="34" /></div>
                </div><!---kraj prijavaformakor--->
                 <div id="prijavaformaloz">
                		<div id="lozinka">Lozinka<input type="password" name="lozinka" class="loz" size="34" /></div>
                </div><!---kraj prijavaformaloz--->
                <div id="prijavagumbi">
                		<ul>
                        	<li id="prijavise"><INPUT TYPE="image" name="prijavise" SRC="slike/prijavise.png"></li>
                            <li id="registrirajse"><a href="/Radna verzija/registracija.php"><img src="slike/registrirajse.png"></a></li>
                        </ul>
                </div><!---kraj prijavagumbi--->
                </form>';
				
		}
   ?>

samo sam ti doradio kod, nisam ti uredio pregledno, tamo sam ti naveo kako da napravis, pa ako zelis napravi sam…

sad bi ti trebalo raditi… ako si naravno onaj dio logiranja dobro napravio…

opet nešto nije dobro,nakon osvježavanja prikaže ponovno login formu.Trebam li možda u pocetna.php dodati <?php session_start(); ?> ili nešto drugo,pokušao sam sa <?php session_start(); ?> na početku pocetna.php ,ali ni tako neće.

uspio sam napraviti…hvala zerocools

nema problema… samo zapamti session_start(); mora biti pokrenut prije bilo kakvog html koda…


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja