Problem sa kolonama (div) i float

Pozdrav svima,
Zelim unapred da se zahvalim svima koji citaju ovo a pogotovo onim koji odluce da mi pomognu u rjesavanju ovog problema i da se izvinem ako pisem vec na tmeu koja vec postoji.Pa da pocnem,radim jedan edukativni site za svoj razred iz skole,za predmet elektronike,dodavace se pitanja,odgovori,lekcije cijele i sl.I naisao sam na jedan problem,kojeg ne mogu nikako rjesit.U admin panelu ne mogu nikako da postimam kolone lijepo.Znaci uvjek mi jedna od kolona ne stji dobro.Evo vam kodovi neki :

/* admin panel */
.kontejner_admin {position:relative;  margin: 0 auto;  width:1000px; }
#sadrzaj {margin-bottom:20px; padding-bottom:5px; position:relative; min-height:500px; border:1px #9E0013 solid; background-color:#450008;}
#lijevi_navigation { position:relative; float:left; width:270px;  margin:5px;}
#desni_navigation { position:relative;  margin-left:285px; margin-right:5px;  width:705px;  }
#navigation_menu { width:995px; height:30px; background-color:#7D0615; border:1px #9E0013 solid; color:white;}

pa da razjasnim sta je sta i evo slika :

http://img811.imageshack.us/img811/8212/elektronikaadminpanelpr.jpg

#sadrzaj je ovaj dio preko kojega prelazi lijeva kolona,on ima pozadinu i uocljiv je.
.kontejner_admin je kontejner koji icjeli sadrzaj drzi na sredini stranice i nevidljiv je.
#lijevi_navigation je ova lijeva kolona sajta i u njemu je i problem…ZNACI NE SMIJE DA PRELAZI PREKO #sadrzaja,nego mora sadrzaj da se siri.
#desni navigation je ovaj dio sa tabelama ,desna strana i #nav_menu je header…

Eto nadam se da sam vam dao sve potrebno da me lakse shvatite sta mi treba.
Unapred vam hvala i nadam se da cu dobiti odovor kako da ih uglavim… :smiley:
Ali et,stvarno mi nije jasno ,kako u panelu tom nece raditi,a na sajtu isto imam dvije kolone i tamo sve fino radi,sve se siri kako treba .
zz

EDIT: u sajtu sam koristio float left za lijevi dio i float right za desni dio i sam sve odradi,ovde ni govora o tome…

probaj float:left; staviti i u div #sadrzaj

jao kakav si car,znaci ne vjerujem… :smiley: evo uspjelo,hvala ti puno.Al isto ne kontam kako nije meni htjelo raditi,ja sam pokusavao sve i svasta staviti u sve to i stvarno sam dosta kombinacija probavao.Pa onda uzmem google chrome onaj element inspect pa tako jos brze ide,ali nece i nece… :confused:

Hvala majstore.Cujemo se :wink:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja