Problem sa spamom na Facebooku

Danas oko 12 sam krenuo da dijelim svoje objave i odjednom mi samo dodje da imam zabranu za dijeljenje u grupe kaze da objavljujem nesto sto nije po njihovim standardima kao npr sex itd a ja dijelio recepte i da li ima neki način da ja njih obavijestim il pitam da je to greska ?

Kako god ti si kršio pravila. Facebook ne dozvoljava nikakav oblik spama. A ti bi se još žalio :rofl::rofl:

1 Like

Ne mogu druze kršiti pravila sa receptima haha

Kako ne razumiješ da si spamavao te sadržaje (nekoliko isti) u nekoliko grupa, pa si kršio pravila fb zbog spama.

Moram i ovdje pitat, jel su to ti recepti? :rofl:

2 Likes

Iscitaj malo pravilnik pa ce ti bit jasnije, nema ja mislim ovdje ga na forumu ko nije dobio barem jednom restrikciju na spam, onda je vjerovatnije malo prokonto i skontao kako je bolje dijeliti dugorocno a da ne dobijes ban/spam na dijeljenje i ostale restrikcije . Ne mozes na 10 grupa odjednom podijelit nesto, odnosno mozes par dana sigurno al onda tek krecu restrikcije :slight_smile:

Pozdrav, zanima me, pošto imam par vlastitih grupa na FB-u i nekih lažnih profila koji nisu postavljeni kao Admin grupe, sve je to moje, grupe i ti profili, e sad jednom sam imala problem zbog dijeljenja nekih objava u vlastitoj grupi, da mi se desilo, a mislim da je to neko izveo i prijavio me FB-u, da mi FB stavi zabranu da objavljujem u grupi, na par sati prvo, pa na par dana, lajkovi prolaze, ali ne komentari.
Imam druge profile također u toj grupi, gdje danima, godinama, svaki dan, po nekoliko objava izbacim, vijesti, linkova, i sl, ali ti drugi profili su ok, rade, nikad ih FB nije onemogućio.

Pogledaj Activity Log na tom profilu, ako je vecina log-ova deljenje po grupama i sl, mislim da je FB algoritmu lako da shvati da taj profil sluzi samo za spam. Ne znam da li njihov algoritam tako radi, ali deluje logicno, na laznim profilima obicno ima jako malo drugih aktivnosti.

Sa jednog profila sam u samo jednoj mojoj grupi objavila samo jednu objavu, ne link, objava slovima, nikad prije nisam koristila taj profil, dobila sam zabranu da objavljujem dalje u toj grupi.
Ostale profile informativne pišem i po profilu, koristim kao admin na stranicama i u svojim grupama, ali mi se nije desila nikad zabrana od fb-a.
Tako da mislim da je neko ipak prijavio taj profil, jedna objava, ne link, ne reklama, objava slovima, status u grupi, nakon par minuta zabrana od fb-a.
Znam ko je to izveo, ali opet ne mogu da shvatim, to jedna objava, nikad ranije profil nije bio korišten, jedna objava u samo jednoj grupi, slijedi zabrana.
Neka mu bude.

Kad te jednom stave na blacklistu, nema tog profila sa kojeg ces moci. Activitiy log je tad totalno nebitan, ja sam kupovao profile stare od 2009, imali su i activitiy i prosli id verifikacije i sve zivo, ali naravno nije trajalo.

Onda sam “bio” pametan pa mijenjao domene, dok nisam na svim tim domenama dobio ban :joy: i u konacnici manio se toga…

Ja ne koristim grupe više nikako iako sam znao spamati ko lud prije svih ovih dešavanja sa restrikcijama…ali sad se držim samo stranica, sigurnije je…

Grupe mogu da sluze da se pogura neki viralni klip ili slika pa da kasnije imas koristi od toga kroz lajkove. Inace deljenje linkova ne prolazi vise. Do novembra je moglo da se provlaci, posle toga restrikcije samo.
Ja sam bas radio oprezno, nekoliko serova, pa komentari, lajkovi itd ali od novembra je to skroz stalo. Bar za US. Domace mozda i moze da se provlaci, ali da ne budu clickbait naslovj i nerelevantan sadrzaj jer to onda mnogo ljudi prijavi a i admini skinu stk je i logicno. I onda svi ti signali daju FBu do znanja sta se radi.

Jos da je to moje sve bi bilo lijepo :smiley:

Toliko si zauzet spamom na fejsu da ti je trebalo 7 dana da odgovoris :joy::joy:

Ili koristis internet explorer?

3 Likes

Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja