Problem sa web stranicom - redirektuje na drugi sajt

Pozdrav svima,

zadnjih par dana imam problem sa stranicom. Kada pokusam da udjem na sajt redirektuje me na neki malware sajt gdje mi nude da prihvatim notifikacije. Kada se logujem na sajt kroz /wp-admin i odem na home, tada mi regularno prikazuje sajt.

Na sajtu sam zatekao nekoliko sumnjivih plugina koje sam obrisao. Prerovio sam sve u file manageru i nisam nasao da je neko editovao kod i napravio redirekciju. Ono sto je jos cudnije, ne pise nigdje da je nesto od koda editovatno u zadnje vrijeme.

Na sajtu nemam nulled plugine i teme. Koristio sam Oxygen builder koji je licenciran.

Evo par slika kakvo je stanje.




Instalirao sam wordfence i on mi je nasao hiljade sumnjiih datoteka. Smijem li ovo sve obrisati?

Vrlo jednostavno - hakiran si. Ako ti treba pomoci, javi se na PM. Imao sam nedavno slican slucaj. Nije stvar u tome da obrises datoteke, nego da nadjes sto pravi te sumnjive fileove.
Edit: ne mozes ovo brisati jer su neki od ovih fileova WordPress fileovi koje je malware modificirao. Ovo je tezi slucaj i treba znalacki pristup.

2 Likeova

cjeli dan juce brisem malware… kontaktiraj hosting oni ce skenirat sve al moraces rucno brisat… stavi svud wordfence

1 Like

E jbg, zaboravio sam napisati da nemam pristup serveru. Ovaj sto je prije mene radio sajt, kupio domenu i hosting i neda sada pristup.

Ovo mi nije jasno. Da li si ti kupio ovaj sajt, ili?

Ovo je sajt od klijenta. S tim da postoji osoba koja je radila prije mene i on je zakupio domenu i hosting. Kaze da mu se sve ostale stranice nalaze na tom serveru i zato nam neda full pristup hostingu.

Ti fino kontaktiraj hosting podršku gde je sajt hostovan i objasni im situaciju sa sajti to jest da ti taj vlasnik zakupa domene i servera nedozvoljava pristup serveru .Verovatno će ti izaći u susret više radi njih nego radi tebe

Kako misliš izaći u susret? Tako što će kompromitirati drugog klijenta?

Njegovo je bilo prebaciti sve prilikom kupovine. A ne da kasnije poteže za rukav nekog-bilokoga

Napravi backup stranice, uzmi hosting, prebaci i onda čisti fajlove. Uradi i domen transfer na svoj račun. Taj što ima direktan pristup serveru može ti raditi šta hoće i da ne znaš.

1 Like

Rijesio sam, bez panike :smiley: . Stranica radi i nema malware-a. Ocisceno

1 Like

Evo rijesio je @drmrgood. Iduci korak je preuzimanje svih podataka i prebacivanje na novi server. Mada je dreamhost popularan, ne znam kako nisu oni uoocili virus.

1 Like