Problem u wordpress-u

gledavši svoj izvorni kod na web stranici koju uređujem (preko wordpress-a), vidio sam jednu stvar koja mi se nije svidjela. o čemu se radi? kada primjerice objavim neku sliku, pregledom izvornog koda mi prikaže punu putanju do mjesta gdje se ta slika nalazi.

http://naziv
web stranice
/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif

to je u redu. no jedna stvar mi se nije svidjela.

kada sam htio otvoriti

http://naziv
web stranice
/wp-includes/

dobio sam ispis svih datoteka koje se nalaze u tom direktoriju. kako onemogućiti posjetiteljima tu mogućnost, da kada pri otvaranju toga direktorija ne dobiju ništa za prikaz? kao da stranica i ne postoji.

unaprijed hvala na pomoći :malerukes

stavi u wp-includes prazni index.php fajl :wink: il koji će redirektat na naslovnicu :wink:

Dobar večer prije svega… tražio sam odgovarajuću temu u vezi moga pitanja ali nisam našao ništa slično. Potrebna mi je pomoć,pa ako je ko dobre volje da mi pomogne,bio bi zahvalan. Nisam baš neki majstor php-a i općenito wordpress-a pa se nadam da će mi neko biti od pomoći. Naime imam ozbiljan problem,hakirana mi je jučer index-na strana wordpressa na mojoj web stranici, i sinoć čim sam to vidio malo progoogle-am i nadjem stranicu na kojoj je objašnjeno kako index-na strana često bude meta napada i zamjenim wordpress index stranu i mislio ha… to je to. medjutim udjem u wordpress panel i pregledam dal je možda kreiran još neki user i nije bilo nikoga osim mene što mi je bilo drago, i opet sam mislio to je to. promjenim pasword za login u wordpress i odjavim se kako bi provjerio dali će novi pasword za login u wordpress raditi, medjutim od tad više nevidim wp-login page. poslije toga skinem cijelu stranicu wordpressa na komp i skeniram ju… i antivirus mi javi zaražene fajlove jednog flash chata koji je i meni bio sumnjiv iskreno prije korištenja na svom hostingu.I poslije skeniranja izbrišem taj chat i vratim site na host ali i dalje nema reakcija na wp-login koji i dalje neradi… molio bi pomoć ako je itko od vas imao iskustva sa ovim da me uputi… kako instalirati ponovo wordpress i vratiti sve conntent foldere da neizgubim stranicu i postove… plugini mi nevrjede pošto nemogu ući u wordpress wp-login stranicu.Svaka pomoć dobrodošla

Na hostingu prvo u phpmyadmin i download baze stranice (export).
Spremiti kompletni wp-content na sigurno mjesto.

Postaviti lokalno novu instalaciju wordpressa, ukucati bazu lokalno (s izmjenjenim putanjama - notepad++ recimo)
Postaviti wp-content u novu instalaciju (pregaziti postojeće fajlove koji su došli s WPom pri novoj instalaciji)

Pregledati folder za…hm…"viruse"
I provjeriti da li sve radi. Ako radi, pobriši na serveru u public_html sve i stavi gore novu podatke i to je to (opet izmjeni putanje u bazi.)

Hvala na odgovoru ali nisam te najbolje svatio,a i odgovor je došao malo kasno i tako da sam ja pokušavao sam nešto iskemijati… ja sam uradio sljedeći postupak: izvršio download čitavog wordpressa sa hostinga i našao još na tri mjesta gdje su mjenjani index.php datoteke… isti kod te osobe jaden kako sebe naziva haker,znači nije bio samo u index.php file-u wordpressu nego u svim index datotekama…instalirao sam wordpress nanovo koristeći istu bazu koju sam već koristio prije, znači u wp-config ubacio detalje koje sam već koristio, database name,user name,host,pasw i naravno pregledao dobro i vratio staru wp-content datoteku… a novu bazu nisam napravio iz razloga sljedećeg i erora koji mi izbaciva phpmyadmin:

Pogreška
SQL upit:

– Baza podataka: ovdjeimemojebaze

CREATE DATABASE ovdjeimemojebaze DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;
MySQL je poručio:
1007 - Can’t create database ovdjeimemojebaze’; database exists

Tako da nisam mogao izvršiti inport postojećeg backupa kojeg imam na laptopu.znali neko u čemu je fora ovdje?
Kako sam naveo prošli put nisam baš neki znalac php-a a ni baze podataka, nego samo jedan klasični kako bi neko rekao html-aš.
Uspio sam vratiti site ali… samo početna strana radi a ostale ne,kao ni postovi, a ni kategorije… u wordpress nadzornoj ploči svi postovi stoje uredno ali nijedan nečita, čak i kad kreiram novi post neće browser da ga očita… pokušao sam vratiti i kompletan backup koji imam na godady-u ali isto se dešava… molio bi ako ima ko dobre volje za dati savjet, uputiti me šta da radim. Dal sam trebao vratiti na host još neki file wordpressa od prije, vratio sam samo wp-content.? Dal mi je baza podataka možda zaražena s nečim nakon hacka? Svaki odgovor mi je dobro došao hvala…

Tablice u bazi već postoje, ne može ih prepisati s postojećim importom kako izgleda.
ja uvijek kada dižem backup u bazu pobrišem sve u njoj prvo, da imaš praznu situaciju, ali prije svakog takvog koraka dobro razmisli, uzmi vremena i pregledaj da li imaš sve spremljeno barem dvaput:)

Ti izgleda imaš bazu, samo trebaš kroz phpmyadmin importirat tablice. U tom sql fileu vjerojatno imaš CREATE DATABASE ime_baze DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci; USE ime_baze;, pa to izbriši, jer već imaš bazu, samo trebaš u tu bazu importat tablice.