Problemi Google - Gmail - YouTube - Ukidanje kanala

Evo malo čudan naziv teme, ali nisam znao kako ukratko napisati a da se razumije što želim pitati. Vidim da ima stručnjaka svakojakih ovdje i stvarno webmajstori odgovara naziv. Imam veliki problem a ukratko ću ga pokušati objasniti, pa bi vas molio koji se od mene više razumijete u ovo da pomognete savjetom.

Opis situacije:
Već sam dugo na YouTubu sa brdom kanala i od toga sam jedno vrijeme jako pristojno zarađivao. To je bilo u vrijeme kada je još uvijek regulacija bila manjkava pa sam ja na svojim kanalim imao brdo sadržaja koji je bio zaštićen copyrightom ali nitko nije mario i meni je kapala lova, fina zarada, pa sam se s tom zaradom još više valjda razbahatio pa napravio nove i nove kanale sa jednako tako sadržajem na koji nemam pravo. Naravno kada se YouTube pod pritiskom raznih strana uozbiljio i sve to stegnuo meni su jedan po jedan kanali zatvarani, a ja ostajao bez zarade - tu ja ništa ne sporim i znam da nisam bio u pravu i da sam radio ilegalno. Do početka ove 2016 godine ja sam još uvijek pokušavao i stvarao nove kanale sa ilegalnim sadržajem a youtube bi mi nakon nekog vremena ukidao te kanale. A onda sma se uozbiljio i zaboravio na ilegalne sadržaje i odlučio raditi svoj sadržaj. i tu dolazimo do problema.

Naime već sam 3 puta radio cijeli postupak iznova i polako gubim volju da to ponovno radim , pa tražim savjet. Naime, nakon svih tih mojih ilegalnih radnji Google me je vjerojatno u svojoj nekoj bazi označio kao kriminalca (smiješno zvuči) i sada dolazim u sljedeću situaciju. Ja napravim 4-5 YouTube kanal na koje ne kačim ništa što se ne smije, ne žurmi sa monetizacijom, ne koristim nikakve programe da bi si bildao posjetu, lajkove ili bilo što drugo…znači sve legalno, sve po svim živim Term of use pravilima i YT i Googla. I taman kada kanal stane na noge, dođe do par stotina subova, dođe do par tisuća pregleda dnevno, počen donositi neku sitnu lovicu meni Google ukine YouTube kanal…pošalju mi šturi mail da sam kršio Terms of use…Bez obzira koliko se ja žalio ili pisao njima, samo automatske odgovore primam, znači nitko tu žalbu niti ne gleda…Nakon što mi ukinu jedan obično isti dan ukinu i druge koje imam kanale ili u roku nekoliko dana…pa čak i e-mailove i kanel na kojima nema ništa (znači yt kanal samo spreman za objavu sadržaja, ali bez ikakvih sadržaja na kanalu, sa nekim općenitim imenom, tipa GAMES). To se desilo već 3 puta, znači izgubim tri mjeseca rada na tome u sekundi i već gubim volju da se tome vraćam. Sad ovaj zadnji put Google se toliko okuražio da mi čak nisu ni mail poslali da mi je kanal ukinut ili Google acc…znači samo su me zbrisali sa YouTubea… Ja sada želim po pravilima ali izgleda da kod Google nema oprosta :frowning:

SAD PITANJE: Kako me prate, meni je logično da me prate preko IP adrese koja se ne mijenja već neko vrijeme, živim u zg u svom stanu pa nemam gdje dalje pobjeći da promijenim adresu. Vjerojatno se prate i drugi neki parametri, ja osobno ne znam koji osim (cookies, vjeorjatno podaci o računalu ili što). E sada pitanje jel bi meni pomoglo da promijenim IP adresu (internet koji koristim je Bnet.-ov i zvao sam ih da pitam da mi promjene ip adresu ali mi je lik na telefon rekao da je to nemoguće.

Kako da promjenim IP adresu i hoće li mi to pomoći? jel zna netko? Na internetu je milijun savjeta kako promijeniti IP adresu ali meni nijedan nije pomogao (router je tehnicolor) od onih ‘‘primitivnih’’ kao što su resetiranje routera, gašenje, pa do ulaženja u postavke IP adresu nisam uspio promijeniti…

Vidio sam VPN servise, tipa HideMyAss ili CyberGhost pretplata je 10ak dolara mjesečno - jel bi mi to možda pomoglo da uzmem tako nešto…hoće li mi i nakon toga google ukinuti acc…

Kako da postanem nova osoba na Googlu :slight_smile:

Da zarada na kanalima nije bila povezana na adsens koji je blokiran ili bilo kako zabranjen (moj adsens radi, imam curin, od sestre, brata, starog, frendova…) tako da prkeo adsensa je sve ok.

Može neki savjet od vas koji znate više od mene…

Nemoguće je da imaš fiksnu IP adresu i IP adresa se MORA promijeniti resetiranjem rutera. Ali to nije jedino preko čega te Google moža pratiti, tu su recimo hardverske MAC adrese mrezne kartice, rezolucija desktopa, verzija Windowsa, ime usera na tim Windowsima, i još mali milion stvari. Znači kada bi išao raditi novi Youtube kanal na kojem će biti neka monetizacija, prvo bi trebao reinstalirati Windowse, ali ne te koje već imaš instalirane nego pronaći neke druge. Dalje, obavezno se ne prijavljivat na svoje ime. Mislim da je to to ukratko.

Zašto bi ovo bilo nemoguće? Svi ISP u Hrvatskoj nude fiksnu IP adresu kao dio paketa usluga uz nadoplatu…cijena je drugi par opanaka.

Jedan od načina je IP adresa preko koje pristupaš. Kao što reče @drmrgood postoji još XY načina. Promjenom same IP adrese nećeš ništa postići.

Moraš napraviti sljedeće:

  • Izmjena IP adrese putem nekog VPN servisa (ali ako samo jednom pristupiš preko svoje stare IP adrese iz Hr, džaba ti dosadašnji trud). Tor ti neće pomoći.
  • Izmjena browsera/usera/rezolucije
  • Kreiranje novog gmail računa koji treba da bude aktivan jedno vrijeme (potpun profil, G+ i slično) prije nego što kreneš u akciju stvaranja YT kanala.
  • Ne smiješ na bilo koji način koristiti dosadašnje račune za isplatu zarade i povezivati s novim računom.

E sad, ako ti se isplati najbolje je koristiti neki Windows VPS kojemu ćeš pristupati putem RDP i na njemu složiti sve što ti treba. Malo jeftinija varijanta je Linux GUI (isto tako VPS) i VNC konzola.
Da, skup je sport, ali ako hoćeš oprati identitet budi spreman na troškove :slight_smile:

Iskreno sumnjam da te prate preko IP-a, posto je to vrlo nepouzdana metoda. MAC adresa ne izlazi van LAN mreze, tak da se i za to nemoras brinut.

Ja bi rekao da te prate preko cookia i eventualno nekakvih jakih signala poput kombinacije user-agenta IP zemlje + jos pokoji parametar, ali i to je dosta onako nepouzdana metoda.
Najvise bih pucao na metodu placanja. Sve ostalo si mogao mjenjat, ali si sigurno relativno ogranicen s time gdje ti novac moze sjesti. Tu moras navodit prava imena, a kolko ih realno mozes imat? Ti, cura, mama, tata, eventualno koji frend… A tom djelu nam nisi nista napisao.

Imam, ono kada kliknem na what’s my IP adress on mi već godinu dana izbacuje istu adresu, zvao Bnet pa mi kaže čovjek da ne mogu ju promijeniti…plaćam standardno 230 kn tv+net+tel…2 godine ugovor… nisam ništa nadoplaćivao bar koliko znam…

Mijenjao sam metode plaćanja, prije sam imao kanale koji su bili na puno mreža (one koje nude da se plaća preko njih) na različitim mrežama, a primao sam na 2-3 ili čak i više pay pal računa… kasnije na svoj adsense… kažem nisu mi ga blokirali koristim ga i dalje, ali kako sam razmišljao kao i ti jer je to logično - prvo me prate preko toga, pa nakon prve runde sam prestao spajati taj adsense… imam dovoljno adsense računa…svaki put nakon gašenja kanala prijeđem na potpuno drugi adsense…sve su stvarne osobe, rođaci, frendovi, familija… znači sve s potvrđenim računima…

Da to i ja mislim da ću trebati novi windows i sve izmijeniti…a probati ću… ima dosta skraćenica koje ne razumijem u postu gore ali neću daviti s podpitanjima… nego cu izguglati što mogu, proučiti, pa se javim za dalje…

Hvala dečki na savjetima, pa ako ima još netko neki savjet… volio bi ga čuti… :slight_smile:

Slobodno pitaj.
Ako ništa drugo ovaj post ima smisla za razliku od većine ostalih gdje nedo*bani klinci izvaljuju gluposti…za ozbiljna pitanja uvijek ćeš dobiti i ozbiljne odgovore.
LP

Pa jesi siguran da paypal skriva tvoje podatke? Mislim da moras sve na babu preselit i adsense nalog i primanje novca. Nemogu ti oni blokirat paypal, ali ce blokirat nalog za placanje.

Kaj se tice kompa, mislim da je to overkill, brisat sve. Ak te muci IP, koristi proxy (imas besplatni HOXX addon za firefox). Brisi sav history skupa s cookiema, i ljepo se uvijek odlogiraj prije gasenja firefoxa (kod paljenja sve pobrisi i spoji se na hoxx).

Mozda ti prilikom uploada ostaje neka meta informacija na videima (tipa, autor tomo007), pa probaj i to pobrisat. Al kaj se tice ovih stvari s kompom moras shvatit da je tehnologija dosta ogranicenja po tom pitanju. Ti paketi su mali i sadrze jako malo informacije. Ti imas useragent, IP i jos par sitnica, ali to ti nista nije pouzdano. Zato postoje cijele specijalizirane firme koje pokusavaju pobrojat UNIQ usere na stranici, jer to nije jednostavno za izvest.

@krcmar - niti ne slutiš koliko se komplicirani algoritmi koriste za identificiranje posjetitelja. Još kad su u pitanju mainstream kompanije, niti ja koji sam ajmo reći dobro upućen ne znam baš sve.

Pa mi kao mala tvrtka na našem Web Shopu imamo matrični algoritam od xx čimbenika koji detektira posjete, po automatizmu izolira i/ili stavlja na pending sumnjive korisnike (čitaj: pokušaje frauda, zlouporabe plaćanja s tuđih ‘broken’ računa, pokušaja stvaranja fake identiteta i slično).

Tu ti brisanje povijesti s preglednika, pa niti reinstalacija neće puno pomoći. Neće ti pomoći niti pristupanje s druge IP adrese korištenjem vlastitog računala i bilo kojeg VPN servisa na svijetu.

Pa tak nekaj sam i rekao. Znam da je proces dosta kompliciran i da ima malo veze s ovim standardnim stvarima (Ip, user agent,…). Pretpostavljam da se koristi vise stvari, al ovak odokativno bi rekao da se radi o nekakvom pattern recognition algoritmu.

To sigurno nije bio problem…jer meni je na paypal uplacivala mreža,i to je bilo prije, sada Pay Pal nisam ni koristio… znači na PayPal ti uplaćuje neka od networka tipa Fullscreen i sl…više se ni ne sjećam kako su se zvale, YT njima uplati a oni uzmu svoj dio i meni uplate ostatak.

To isto mislim da nije problem, jer sam koristio kroz ovo vrijeme nekoliko programa za editiranje videa… i svaki put s nekim i na drugim kompjuterima sam znao editirati i raditi videa jer uplodam uglavnom sa svog laptopa a nekada mi za obradu treba jači stroj…

A i bilo je kanala na kojima nije bio nijedan video pa kada ukidaju mi i to ukinu :frowning:

Želiš mi reći da nema pomoći… ja mislim da mora postojati način…pa ako sve promijenim ne znam po čemu bi me onda pratili? Vidim da si upućeniji od većine u tematiku a vjerujem da je i drugima zanimljivo čuti što se sve prati pa ako može dodatnih informacija

Ima pomoći, naravno.
Može se izgraditi novi digitalni identitet ali ti trebaju određeni preduvjeti. Za početak:

  • promijeni IP adresu (ili ISP)
  • promijeni računalo
  • promijeni stil dosadašnjeg rada
  • svaku moguću poveznicu koju imaš sa starim računima koji su popili ban moraš izbaciti (metodu plaćanja, ime na korisničkom računu, adresu korisnika…)
  • vodi računa da ti se podaci logično uklapaju (npr. pokušavaš koristiti VPN s ruskom IP adresom a adresa na računu ti je hrvatska. To odmah povlači ban.

…ili alternativno: pronađi Windows VPS i pristupaj mu putem RDP konekcije. Isto vodi računa da se IP adresa i tvoja prijavljena adresa na računu poklapaju.

Eto za početak…

1 Like

Jedino što me tu brine je ovo na kraju - ETO ZA POČETAK :slight_smile:
Mislis da će me bas tako dugo naganjati, da bas treba sve detaljno maknuti i totalno iznova sa svime,…

Hvala na savjetu

Tražio si savjet i dobio ga.
Ako misliš da si pametniji od toga - nastavi kako si i do sad pa ćeš vidjeti do kad će ti računi trajati.
LP

Nisam ništa ja prigovorio savjetu, dapače i sam sam tako mislio samo nisam imao znanja oko toga da potkrijepim svoje razmišljanje…

cijelo dopodne imam problema sa pristupom analitici, youtube-u, adsense-u, čak i google tražilici

Sto znaci ovo?..

Pa, ako koristis VPN s USA geolokacijom a adresa za monetizaciju ti je Hrvatska…zbroj 2+2

ti jednostavno moraš stupiti u kontakt s nekim tko radi u Google-u… nema drugogo načina.

možda da postaviš ovdje pitanje: https://support.google.com/accounts/community?hl=en