Prodaja AutoDijelova - Trazim osobu za marketing

Pozdrav kolege/ice i saradnici u online biznisu…

Vec par godina se bavim uvozom robe iz vana u BiH i dosta love se obrne, pogotovo kada ubodes pravi artikal.

Prije par mjeseci sam poceo uvoz autodijelova u BiH, i ide dobro, marza je solidna, ali bitna stvar da sam 20-30% jeftiniji od mottorex-a u BiH

Uvoz kosta nekoliko hiljada KM, mjesecno, trenutno poslujem sa jednim kolegom sa ovog foruma, no ipak mozda neko bi zelio prihvatiti sledecu ponudu.

Sva marza za dijelove sto ide djelio bih 50/50 (kolega sa foruma uzima svoj dio za neki drugi posao u vezi prodaje), znaci spreman sam dati 50/50 od prodanih dijelova…

Primjer, neki dio kosta u Motorex 70 km…
Kod mene je 35/40 km

Ako taj dio prodam/prodate za 60/70 km imamo logicno 25/30 km zarade… mjesecno su iznosi ogromni ugrubo 5/10k zarade(cisto oko 8k)

Sad ako nekom odgovara ovaj postupak, nek se baci na marketing(online reklame) jer ja sklapam fizicku saradnju sa majstorima po gradovima kako gdje…

TAKODJE NAPOMENA

Ukoliko zelimo bas ozbiljno da poslujemo mogu nam preko trece firme zavrsiti i fakture/racune da imamo crno na bjelo ako je u pitanju ozbiljan klijent.

Dijelove prodajem na crno(mada imam od trece firme racun) tako da imam pokrice…

e sad… mozda sam zakomplikovao sve ovo u textu a mozda i ne…

Uglavnom

Trazim osobu za marketing, on nek vodi fb stranicu, placa reklame i promocije, mjesecno cemo sabirati prodane dijelove(nema nesporazuma, sve se jasno zna koliko cega ima)

I mjesecno djelimo 50/50

Za vise info ili mozda neki vid dogovora mimo ovog pisite u pp

Moze jos jedna osoba ako je zainteresirana, za online prodaju ili fizicku saradnju sa mehanicarima.

Imas pp, ako je tako ko sto kazes moze se napraviti dobrog posla.

UPDATE

Treba mi jos 1 osoba za marketing iskljucivo, mozda da napravi iznova stranicu, da vodi i placa reklame za dijelove i eventualne upite kupaca da prosledjuje meni…
sve ostalo ja radim…
Zarada kao sto sam rekaoyod marze 50/50…

Neko za posao u sirem luku za cjelu BiH, da ima ideje i moguci sitni ulog u reklame i viziju za buducnost… Djelovi su veoma povoljni sto nam daje dobar “prolaz” za prodaju

Da li članovi foruma mogu kupiti dijelove po prvoj cijeni :joy:

1 Like

sto da ne, nisi jedini koji bi kupio :smiley:

1 Like

Moze pp? Tek sam se tegistrirao a preko moba ne nalazim nigdje da ti posaljem. Tema mi je zanimljiva a imam i neke ideje i iskustva da razmjenimo :wink:

aktivno je, ima posla ko hoce raditi :smiley:

oko 80k dijelova dostupno za skoro sva auta

This topic was automatically closed 365 days after the last reply. New replies are no longer allowed.