Pozdrav kolege/ice i saradnici u online biznisu…
Vec par godina se bavim uvozom robe iz vana u BiH i dosta love se obrne, pogotovo kada ubodes pravi artikal.
Prije par mjeseci sam poceo uvoz autodijelova u BiH, i ide dobro, marza je solidna, ali bitna stvar da sam 20-30% jeftiniji od mottorex-a u BiH
Uvoz kosta nekoliko hiljada KM, mjesecno, trenutno poslujem sa jednim kolegom sa ovog foruma, no ipak mozda neko bi zelio prihvatiti sledecu ponudu.
Sva marza za dijelove sto ide djelio bih 50/50 (kolega sa foruma uzima svoj dio za neki drugi posao u vezi prodaje), znaci spreman sam dati 50/50 od prodanih dijelova…
Primjer, neki dio kosta u Motorex 70 km…
Kod mene je 35/40 km
Ako taj dio prodam/prodate za 60/70 km imamo logicno 25/30 km zarade… mjesecno su iznosi ogromni ugrubo 5/10k zarade(cisto oko 8k)
Sad ako nekom odgovara ovaj postupak, nek se baci na marketing(online reklame) jer ja sklapam fizicku saradnju sa majstorima po gradovima kako gdje…
TAKODJE NAPOMENA
Ukoliko zelimo bas ozbiljno da poslujemo mogu nam preko trece firme zavrsiti i fakture/racune da imamo crno na bjelo ako je u pitanju ozbiljan klijent.
Dijelove prodajem na crno(mada imam od trece firme racun) tako da imam pokrice…
e sad… mozda sam zakomplikovao sve ovo u textu a mozda i ne…
Uglavnom
Trazim osobu za marketing, on nek vodi fb stranicu, placa reklame i promocije, mjesecno cemo sabirati prodane dijelove(nema nesporazuma, sve se jasno zna koliko cega ima)
I mjesecno djelimo 50/50
Za vise info ili mozda neki vid dogovora mimo ovog pisite u pp