Prodaja domena mladjih od 60 dana

Dali je tacno da se domena nemoze prodati prije 60 dana postojanja?

Točno

Nije točno. Može se prodati, ali se ne može transferirati na drugi registrar.
Znači možeš ju prodati i odmah napraviti push na drugi account unutar istog registrara, ili možeš pričekati pa je transferirati na drugi registrar.

Ako odradim push to je maltene isto kao transfer jeli tako?

Nije, push je prijenos unutar istog registrara, a transfer je prijenos na drugi registrar.

Koliko sam shvatio.
Npr ja kupim domen na godaddy i prodam je nekom na godaddy i prebacim to je push.
A npr kupim domen na godaddy i nemogu je prebaciti na neki drugi registar npr. hostgator, ipage itd prije 60 dana to je transfer jeli tako?
Jeli tako?

ne nisi dobro shvatio.

push ti je kad ti prebacis nekome ko ima racun na godediju, a kad oces transfer odradit to ti je kad nema, treba sacekat vise od 60 dana, mozda bi mogao i to uradit al probaj suport kontaktirat. transfer ti je kad prebacujes domenu na drugi registar.

probacu plastično da ti objasnim ako imas jabuke u kuci i das bratu tvom onda je to iako je push to je i transfer. mozda je najbolje vidjet na vikipediji sta oni kazu.

kao i kod igrača ima zimski i ljetnji prelazni rok i tad se moze ostvarit transfer. dakle push je kad je unutar kuce. npr iz juniora u seniore. transfer ti je kad pređe u drugu ligu, ali i klub.

ako želiš prebacit domenu sa godedija na hostgator ide na suport ima livechat i pitaj one sa hostgatora da li to dozvoljava godedi. ako njima ne predstavlja problem onda on to nije. pravila su da se krše…

push je prijenos unutar istog registrara.

Imam ti ja klip kako odraditi puš. ako ne želiš puš uraditi potrebno je vrijeme. Vrijeme je novac. Moguće je uz poneki hack napraviti laznu krštenicu domeni da ne treba čekati.

transfer je prijenos na drugi registrar

Dali mogu domenu prodat preko registara koji su stari manje od 60 dana, npr flippa ili nesto, pa posle da se dogovorim sa kupcem da odradimo push?
Na flippa govore ovo, posto mi engleski nije bas sjajan molim da neko kaze dali mogu ili ne…

Flippa has no restrictions on which top-level domains can be sold on Flippa, outside of any barred by government regulations (like .edu or .gov).

ICANN has regulations that typically state a newly registered domain can’t be transferred to another registrar within 60 days:

https://www.icann.org/resources/pages/policy-2012-03-07-en

One way that this often works on Flippa is if you’ve recently registered that domain, the buyer would have to create an account with the same registrar in order to comply with the rules.

Since Flippa is itself not a registrar, we don’t enforce those rules ourselves. You’d want to check with your own registrar for any particular restrictions.

Our rule that we do enforce is that you must be able to sell the property that you are offering for sale on Flippa. If your domain has been recently registered, you must clearly mention in your listing description that the domain is new and what a buyer must do according to your registrar’s requirements in order to transfer it.

If you have any further questions, please contact us at [email protected].

Ma bespotrebno se zamaraš. Ne možeš prebaciti domenu na drugi registrar, ali možeš na drugi account unutar istog registrara.

Ako je domena na GoDaddy velika je vjerojatnost da kupac već ima tamo account, ili da mu neće biti problem otvoriti ga jer je to jedan od najpopularnijih registrara na svijetu.

Hvala ti :slight_smile: puno…

Dali neko zna dali iam neki domain registar koji prihvata paypal?

Svi prihvacaju, ja osobno koristim http://godaddy.com i http://namecheap.com

A kako se mijenja vlasnik hostinga i domene, npr. ja zelim prodat domenu i hosting nekome i ne zelim da ostane moje ime?dakle niste se ne transfera sve ostaje isto samo se ime vlasnika mijenja?

godaddy mi ne nudi opciju dodavanja paypala, samo kartice?

selektuj domenu ili hosting sto zelis kupiti idi na checkout i tu imas paypal mejl uneses potvrdis da zelis kupiti i eto ti :slight_smile:

nemam, imam samo banku na godaddy, oni kazuda je to zbog toga sto koristim kupone,