Prodaja domene preko brokera Godaddy - SCAM

Imam jednu domenu koja nosi ime firme. studio.

Par godina već sa godaddya.

Ulovio sam je čim se .studio pojavila.

Kako imam web .hr i .com zakupljen s imenom firme ovaj je trebao biti za prema van, no eto već više godina samo plaćam domenu.

Došao je prije koji dan email od godaddy brokera, nemam iskustvo s tim pa me zanima da li je to “legit”.

Uglavnom bacio sam ima na njihovu inicijalnu ponudu od 50$ da tražim 8000€.

I došlo mi je za dva dana ovo:

" Hello,

I’ve had a lot of back and forth with the other party and they can pay $6,000 USD + all broker/listing fees.

They do have an interest in this particular domain. However, they are quickly reaching their budgetary constraints for what they are able to pay.

If it’s helpful, they did agree to immediate payment and we facilitate the entire process in-house at GoDaddy. Since the Buyer is paying all broker/listing fees, there would be a quick and seamless net payout entirely to you.

Do you think we can make this work? If so, let me know and I can send over the necessary acceptance link so that I can collect payment from the buyer.

Sincerely,

Bryan Kupper

GoDaddy | Aftermarket Domain Broker

Direct Phone - +1.602-975-9228

Email - [email protected]"

Da l mi može netko reći da li se to dogodilo nekome?
Da li je to dobra cijena? Malo mi je žao jer eto ime je frime točno firma.studio, no nisam je koristio 4-5 godina za ništa.

I drugo ako je legit, kako oni plaćaju, jer domena je u vlasništvu firme?
Te što ja plaćam extra, tipa poreze itd? Da ako je stvarna ponuda da se uveća za to.

Broker fee i ostalo plaćaju oni.

Eto ako može pojašnjenje ili je scam?

Hvala!

Baš nitko nema iskustva s ovim stvarima?

Zašto pitaš na forumu umjesto da kontaktiraš GoDaddy? Kontaktiraj njih i pitaj da li imaju tog zaposlenog koji radi to, ako ne onda im prijaviš zloupotrebu, gdje će onda oni obavijestiti sve ostale korisnike.

Ako se potvrdi da je sve ok, digni cijenu više od te ponuđene. Digni na 17-20k$.

Sve transakcije za domene obavljaj preko Sedo.com - moj savjet.
Drži se cijene koje si postavio, ako plaća 6k onda će i 8k.

Legit je provjerio, ne dam domenu ispod 20K. pa tko hoće.
Uzeo sam danas još dvije .gallery i .graphics

Tako da imam cijeli set.

A ova je moja od starta, te sam lijepo sročio da ne dam nikome ako ne znam tko je, i ne za tu vrijednost koju sam naveo. Ako je već dam da mi sredi neke stvari u životu, jer skoro da dajem ime firme a guram preko deseteljeće firmu i ekipa je upamtila. A to mi je jako vrijedno.

Ovo što sam naveo na ponud od 50$ da tražim 8K je samo ih otkantam, je zapravo 2 mjeseca posla… i ne dam!

Znači mi puno više, a netko će reći da sam glup, ali ne dam.

Tako je i cura iz kine dobila jer ime branda je zapravo kineska riječ, i nudili su isto što je bil legit taj put mjesecima svašta, nismo dali, jer 20 godina imamo domenu, a i ime branda. Jednostavno ne možeš, osjećali smo se kao da dio identite dajemo.

20 k za domenu jel se to drogiras

Zasto? Ako netko nudi 6k$ znaci da domena sigurno ima vrijednost. Nebi je ni ja dao ispod 20k$

Updejt, stvar je stvarna, i vagao sam skroz, i od te ključne riječi sve domene su koje išta vrijede davno zauzete, a ja je posjedujem kao prebilježbu od 2018.

Dodao sam i extra jučer .gallery i .graphics uz sve koje imam. Jer sam u startu kad sam otvaro firmu uzeo sve bitne, ovih nije ni bilo na vidiku.

Firma je ozbiljna, veća, dobio sam info, jer sam tražio tko je, i pregovara se za puno veću cifru od navedenih. Iskreno ako ode bude samo za ono s čime sam ja zadovoljan i ni cent manje. Ako ne, opet super, jer iskreno ne bi se odrekao rekao bi kao da se odričem dijela firme, a uložio sam puno a počelo je s tim imenom.

Ako netko želi dati svoje ime firme, za neku siću, ili što je zarada na razini kojeg mjeseca, slobodno, ja ne dam.

1 Like

Ako je firma ozbiljna i domana koja nosi ime njene firme, super je pamtljiva i čitljiva, i firma je želi, a vrti milijune ili desetke milijuna, za ime i online predstavljanje to je mala stavka.
Sigurno neće kemijati sa .io i inim sličnim domenama ako ima BAŠ TA koju oni žele.

Ako je firma koja ima mali promet i neće si moći to priuštiit, onda neće je ni dobiti.

Dakle nemoj krizitirati nečiju volju da ostvari svoje ideje kroz kupnju onoga što želi sa svojim novcima.

I iskreno da si rekao 20 milijuna onda bi rekacija bila opravdana, no pogledaj malo cijene praznih godaddy domena koje su kao preminum/netko kupio pa ti kreće već od par tisuća, a ako je netko posjeduje i koristi, kemijaj ili probaj kupiti za manje. Ne bi hrpa ih ni prodala, a ja eto razmišljam život je kratak, pa zašto ne.

1 Like