Prodaja ideja šŸ§ 

Zanima me da li ima neki sajt ili neŔto slično gdje se mogu prodati ideje :smiley:

2 Likeova

Heh, prvo mi se učinilo tupavimā€¦jer kako provjeriti koju ideju kupujeÅ”, bez da je dobijeÅ” u ruke.

Ali zapravo, ako bi taj site imao nekakvu razvijenu kontrolu da zaÅ”titi autora idejeā€¦onda bi se sam site ponaÅ”ao kao nekakav ā€œpatent uredā€ koji bi mogao kazneno goniti osobe koji neovlaÅ”teno koriste ideje koje su na tom siteu pročitali.

Na taj način bi se omogućilo da svi kreativci ostavljaju svoje ideje na tom mjestu i da na istom mjestu ulagači/pokretači probiru najbolje od njih.
Globalno bi to potaknulo da dobre ideje isplivaju na svijetlo dana, koje možda imaju potencijal, ali čuče u nekome i teŔko pronalaze put da se ostvare.

Koliko je ostvarivo je ipak upitnoā€¦jer ideju nije lako pravno zaÅ”titi.

I s druge strane, treba biti svjestan da dobrih ideja ima stvarno pregrÅ”tā€¦i da je teži put realizacija. A kome fali ideja, samo se može osvrnuti oko sebeā€¦vidjeti koje stvari uspjevaju i napraviti isto. Ali problem je baÅ” u tome ā€œnapravitiā€.

1 Like

Ja prodajem amazon ideje sa lakom konkurencijom ili bez konkurencije za amazon affiliate, zainteresovani inbox :slight_smile:

1 Like

Probaj na ebayā€¦

ImaÅ” procenat ako prodam :wink:

ideju ne mozes pravno zastititi, tako da bi realizacija takvog sistema bila veoma teska

1 Like

Da, i zove se upravo tako :slight_smile:

tocno tako .
know-how se ne moze stiti kao oblik intelektualnog vlasnistva
npr. ne moze se stititi ā€œidejuā€ ili/i ā€œpravilaā€ igre ā€œcovjece ne ljuti se.ā€
ali se moze stiti tabla sa toliko i toliko polja u kojoj se figure krecu od startne pozicije a koju definira dobiveni broj 6 kod bacanja kockiceā€¦itdā€¦itdā€¦

Ti si dao ideju za nekoga da otvori firmu i ideja je opet naravno u korist direktora jer ce moci naplacivati svaku ideju a autoru davati postotak potrebno je samo napraviti stranicu na koju ce uci onaj kome treba ideja gdje ce je i cuti gdje se uzima fotografija licne karte kupca kao jamcevina i potpis da nece biti zloupotrebljeno ukoliko se ideja usvoji a ne dobijete novac pokrece se tuzba uz dokaze tj licnom kartom i ostalim stvarima

Naravno, nitko nije lud da neŔto pravi a da nije u njegovu korist. :slight_smile:

Ako je samo, budi ti taj koji će to napraviti. NiÅ”ta nije ā€œsamoā€, Å”to god kreneÅ” raditi moraÅ” računati na 101 problematiku koja će iskočiti. :slight_smile: