Prodaja namještaja online - dileme i pitanja

Pozdrav,

Novi sam clan foruma, pa se nadam da cemo se lijepo druziti…

Name htio bih prodavati proizvode online na stranom trzistu, medjutim problem je sto je u pitanju namjestaj, tezak, gabaritan I prvi problem na Koji nailazim je dostava, drugi problem je gdje objavljivati proizvode, kako doci do potencijalnog kupca, da li praviti web stranicu gdje cu prezentovati sve te proizvode…

Ciljam da dodjem do kupca koji bi bio zainteresovan za kupovinu vece kolicine namjestaja kako bi se isplatilo angazirati kamion/kombi…

Dilema I pitanja je mnogo, pa se nadam da cete mi pomoci

Da li si ti proizvođač ili samo trgovac ?

Da li znaš šta ti je potrebno od dokumentacije za izvoz ?

Ima milion pitanja, i ja da sam na tvom mjestu ne bi radio nikakav marketing jer te ne bi bilo nigdje, kontaktirao bi salone koji prodaju namještaj i ponudio svoj proizvod :smiley:

(Isto ono što iz njemacke uvoze u bih i prodaju po paprenim cijenama ali, ceif je ceif).

Naravno največi je problem garancij u BiH, svi ti je obećaju ali je nigdje nema. Ne vjerujem da bi švabo na takvo nešto pristao kao što bošnjo pristaje :smiley:

Znam sta je potrebno za izvoz, I samo sam trgovac, I znam da ima million pitanja, na neke vec imam odgovor, a na neke ne, zato I sluzi forum… Definitivno najveci problem/pitanjr mi je trenutno pronaci kupca Koji bio htio vecu kolicinu, ili prijevoz manjih kolicina…

Problem svakog prodavca, pronaci kupca :slight_smile:

Nemoj se ljutit, ali ili odmah odustani dok si nisi napravio troškove ili se eventualno kvalitetno informiraj i educiraj (ne na webmajstori forumu) prije nego što bilo kaj počneš.

Kod prodaje bilo čega prvo i osnovno je znati gdje su ti kupci i kako doći do njih. Ti očito to ne znaš, pa to znači da nije (još) vrijeme da kreneš u posao.

1 Like

Pitaj tog svog proizvođača da provedeš barem 10-15 dana u njegovom salonu samo da pratiš kakvi ljudi dolaze i kakve stvari traže. Ovo ti je nemoguća misija s obzirom da sam radio na marketing dijelu u salonu namještaja i vidio kako to sve funkcioniše.

Salon u kojem sam radio je mijenjao robu sa takvim istim salonom u DE oni nama robu mi njima robu. Naravno nudiš ti garanciju na njihov stilski namještaj unutar BiH ali nema od toga ništa. Pa ti dođu kupci i jeb* sve živo i mrtvo na kamaru.